Εγκαίνια της Έκθεσης «Μεγάρων Γη στο Σύνταγμα»

Πραγματοποιήθηκαν σήμερα Πέμπτη 2 Απριλίου τα εγκαίνια της 1ης έκθεσης «Μεγάρων Γη στο Σύνταγμα», η οποία θα βρίσκεται στον Πολυχώρο του ΜΕΤΡΟ Συντάγματος μέχρι και το Σάββατο 4 Απριλίου.

 

Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν ο δήμαρχος της πόλης κ. Γρηγόρης Σταμούλης, ο Μητροπολίτης Μεγάρων ο οποίος τέλεσε και τον αγιασμό, ο αντιπεριφερειάρχης Δυτ. Αττικής κ. Βασιλείου, οι βουλευτές κκ. Σκουρολιάκος, Βλάχος και Οικονόμου και αρκετοί αιρετοί του δήμου Μεγαρέων.

 

Στην έκθεση συμμετέχουν 30 εκθέτες, παραγωγοί παραδοσιακών και βιολογικών προϊόντων, από τους οποίους οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν και να προμηθευτούν αυγά, εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και ελιές, κρασιά από τοπικές ποικιλίες, κελυφωτό φυστίκι Μεγάρων, παραδοσιακά ζυμαρικά, αρτοποιήματα, μέλι, παραδοσιακά γλυκίσματα και όστρακα.

 

Εκτός από τους παραγωγούς, στο χώρο υπάρχουν περίπτερα του Δήμου, της εφορείας αρχαιοτήτων, καθώς και από τους λαογραφικούς συλλόγους Μεγάρων και Νέας Περάμου, για να μπορούν οι επισκέπτες να ενημερωθούν για τους τουριστικούς προορισμούς της πόλης, για τα πλούσια αρχαιολογικά ευρήματα από την μακρόχρονη ιστορία της και την παράδοση της.

 

Ήδη, από τις πρώτες ώρες λειτουργίας της, η έκθεση έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον του κοινού.

 

Αυτές τις τρεις ημέρες, η καρδιά των Μεγάρων και της Νέας Περάμου θα χτυπάει στο σταθμό του ΜΕΤΡΟ στην Πλατεία Συντάγματος.

 

Παρόμοια άρθρα

Back to top button