Ευ κίνησης – Πρόγραμμα άσκησης και χαλάρωσης για τους εργαζόμενους στο δήμο

Ένα καινοτόμο πρόγραμμα θα εφαρμοστεί εντελώς ΔΩΡΕΑΝ για όλο το προσωπικό του Δήμου μας, μετά από συνεργασία με την Περιφέρειας Αττικής τις αμέσως επόμενες ημέρες.

 

Το πρόγραμμα «ευ κίνησης» σαν σκοπό του έχει την ανάπτυξη ολοκληρωμένων δράσεων ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και συμμετοχής των εργαζομένων για την προαγωγή της υγείας μέσω προγραμμάτων άσκησης στον εργασιακό χώρο καθώς και δράσεις αθλητικής – κινητικής  συμπεριφοράς από καθηγητές Φυσικής Αγωγής.

 

Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για ένα παρεμβατικό πρόγραμμα επίδειξης στους εργασιακούς χώρους ενός κινητικού διαλείμματος διάρκειας: 5-10 λεπτά εντός ωραρίου εργασίας. Περιλαμβάνει τεχνικές χαλάρωσης και διαχείρισης του στρες μέσα από εργονομικές κινήσεις και σωστή στάση του σώματος.

 

Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν δύο παρεμβατικά προγράμματα άσκησης εκτός ωραρίου εργασίας διάρκειας 1 ώρας για το μυοσκελετικό σύστημα και πιο συγκεκριμένα: για τη ράχη, τον αυχένα, τον καρπό και την οσφυϊκή μοίρα.

 

Τέλος, θα ακολουθήσει επίδειξη και ενημέρωση μέσω οπτικοακουστικού υλικού των ασκήσεων, ενώ ένας πλήρης οδηγός ασκήσεων και κατευθυντήριων συμβουλών θα είναι διαθέσιμος στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Δήμου (ηλεκτρονική πλατφόρμα) ώστε να μπορούν όλοι εργαζόμενοι και μη να ανατρέξουν ανά πάσα στιγμή.

 

Το πρόγραμμα και οι δράσεις που θα αναπτυχθούν, θα αφορούν πιλοτικά τους εργαζόμενους με «καθιστικό» επάγγελμα λόγω της «υποκινητικότητας» που  παρουσιάζει η εργασία σε αυτά καθώς και του μεγάλου πληθυσμού αυτών στην  περιφέρεια Αττικής.

 

Οι εργαζόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να συμμετέχουν και σε εκδηλώσεις όπως το «Φεστιβάλ Άθλησης και Αναψυχής» και σε εκπαιδευτικές ημέρες ενημέρωσης για θέματα προαγωγής υγείας σε συνδυασμό με αθλητικές και κινητικές δράσεις, καθώς και να ενημερωθούν μέσα από το παραγόμενο υλικό.

 

Εκτός από τους ωφελούμενους του προγράμματος που θα είναι οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα και οι αποδέκτες, θα δημιουργηθεί ένα πλαίσιο που δυνητικά θα δημιουργήσει προϋποθέσεις απασχόλησης στον κλάδο του αθλητισμού και της φυσικής αγωγής προσφέροντας έτσι πολύτιμα και αμφίδρομα κοινωνικοοικονομικά οφέλη στην χώρα μας.

 

Υπεύθυνοι του προγράμματος είναι η κα Γιάννα Ρήγα, Πρόεδρος του ΝΠΔΔ Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αθλητισμού «ΗΡΟΔΩΡΟΣ», και ο κος Ιερόθεος Κυριακίδης, υπάλληλος του Νομικού Προσώπου με την ιδιότητά τους ως καθηγητής Φυσικής Αγωγής.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button