ΕΑ Κατοίκων Κινέτας: «Κανένα σχέδιο ή πρόβλεψη για τα προβλήματά μας» – Σύσκεψη στις 21/5 για να πάρουμε θέση

Ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα Κατοίκων Κινέτας αναφέρει: Την Τετάρτη 10/5/2022 επισκέφτηκαν την περιοχή μας ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης, ο Δήμαρχος και ο αντιπρόεδρος της Βουλής και εκπρόσωπος της ΝΔ, κ. Μπούρας. Παρουσία πολλών κατοίκων, υπήρξε ενημέρωση από την πλευρά τους για την πορεία των έργων αποκατάστασης από τις καταστροφές της πυρκαγιάς και των δύο πλημμυρών του 2018 και του 2019.

Συγκεκριμένα:

Μας ενημέρωσαν ότι μετά από 3 χρόνια αναμονής, ξεκινούν τα έργα αποκατάστασης της γέφυρας της Πίκας. Για τα υπόλοιπα έργα «πρέπει να περιμένουμε την ωρίμανση των μελετών»! Κουβέντα δεν είπαν ούτε για τον καθαρισμό των ρεμάτων, ούτε για τους αναγκαίους δρόμους πρόσβασης για το κάτω τμήμα της Κινέττας. Δηλαδή ένα τόσο κρίσιμο έργο, όπως η αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής, παραπέμπεται στις καλένδες. Στην πολύ πιθανή περίπτωση νέας πλημμύρας, παραμένουμε ουσιαστικά απροστάτευτοι! Τέτοιο είναι το ενδιαφέρον των κυβερνήσεων και των τοπικών και περιφερειακών αρχών για τη ζωή και τις περιουσίες των κατοίκων!

Για το πρόβλημα της άρσης των δασικών περιορισμών ώστε να αποζημιωθούν όσοι έχουν πληγεί και δεν έχουν αποζημιωθεί, ειπώθηκε πως θα λυθεί στη Βουλή με τροπολογία που προϋποθέτει αντιρρήσεις στο νομό. Φυσικά όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά, ότι οι κατατμήσεις των δασών σε οικόπεδα έγιναν με ευθύνη των εκάστοτε κυβερνήσεων, ότι υπήρξε κερδοσκοπία εις βάρος του κόσμου και ότι μέχρι σήμερα δεν έχει δοθεί καμία λύση ώστε να σταματήσει η συνεχής ταλαιπωρία. Παρόλα αυτά ο κ. Μπούρας επιτέθηκε λεκτικά σε όσους είχαν αντιρρήσεις στην κατάργηση του άρθρου 24 του Συντάγματος.

Όσον αφορά στην υδροδότηση της περιοχής μας, έγινε μια αόριστη αναφορά στο έργο, ότι αυτό προχωρά, χωρίς να μας δώσουν επιπλέον στοιχεία σχετικά με το πώς προχωρά και για ποιο λόγο υπάρχει τέτοια καθυστέρηση ακόμα και στη μελέτη του εσωτερικού δικτύου. Με κυνισμό παραδέχτηκαν ότι «τώρα τα δημόσια έργα θα καθυστερήσουν»! Τι πρέπει, δηλαδή, να περιμένουν οι κάτοικοι της Κινέτας για να έχουν δίκτυο πόσιμου νερού εν έτη 2022;

Αναφορικά με τη δημιουργία σχολείου για τα παιδιά μας, είπαν ότι τώρα θα ξεκινήσει η τροποποίηση του σχεδίου του οικοπέδου για να μπορεί να γίνει σχολείο.

Φυσικά, καμία κουβέντα δεν είπαν για την ίδρυση πρωτοβάθμιας μονάδας υγείας, μιας τόσο κρίσιμης ανάγκης για την περιοχή.

Δεσμεύτηκαν μόνο για τη δημιουργία μιας παιδικής χαράς και μιας πλατείας!

Μάλιστα, με θράσος, απάντησαν στα αιτήματά μας, λέγοντας ότι «40 χρόνια δεν έγινε τίποτα, τώρα θέλετε όλα να γίνουν;;;».

Εισέπραξαν τη δικαιολογημένη αντίδραση των παρευρισκόμενων για τα σοβαρά ζητήματα που βασανίζουν τους κατοίκους της Κινέττας. Για τις σοβαρές καθυστερήσεις στα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από τα έργα του παράδρομου της Ολυμπίας Οδού, που οδήγησαν σε πολλά ατυχήματα, λόγω της ανυπαρξίας πεζόδρομου και των πολλών κακοτεχνιών. Η απάντησή τους ήταν ότι πρόκειται για επαρχιακή οδό, σύμφωνα με έγγραφα της Ολυμπίας Οδού και δε χρειάζεται πεζοδρόμιο!!! Γι’ αυτούς, δηλαδή, ούτε λίγο ούτε πολύ, η πάνω Κινέττα δεν υπάρχει, δεν κατοικούν άνθρωποι εκεί, παρά τα ανταποδοτικά τέλη που πληρώνουμε – τότε δε μας ξεχνούν!

Οι κάτοικοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα και για το θέμα της ασφαλτόστρωσης των δρόμων, αφού ακόμα δεν έχει προχωρήσει τίποτα και υπάρχουν δρόμοι που δεν έχουν μπει καν στην πρόβλεψη!

Τελικά, τι καταλάβαμε από την επίσκεψη των «αρμοδίων»; Δεν υπάρχει κανένα σχέδιο, καμία πρόβλεψη για τα σοβαρά προβλήματα των κατοίκων της Κινέτας, η περιοχή θα παραμείνει ανοχύρωτη απέναντι στις πυρκαγιές και τις πλημμύρες. Μας θυμούνται μόνο όταν πλησιάζουν οι εκλογές και στέλνουν κανά μηχάνημα δήθεν να σκάψει.

Οι ανάγκες μας δεν περιμένουν!

Καλούμε σε σύσκεψη το Σάββατο 21 Μαΐου, ώρα 11: 00 στο Lemon. Παίρνουμε θέση απέναντι σε όλα αυτά που μας βασανίζουν καθημερινά.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button