Επιτροπή Αγώνα Κατοίκων Κινέτας: Σύσκεψη για να πάρουμε θέση στα προβλήματα που μας βασανίζουν καθημερινά

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΙΝΕΤΑΣ με ανακοίνωσή της καλεί σε σύσκεψη το Σάββατο 21 Μαΐου και ώρα 11:00 στο Lemon όλους τους πολίτες αναφέροντας:

Παίρνουμε θέση απέναντι σε όλα αυτά που μας βασανίζουν καθημερινά.

– Καταδικάζουμε την αντιλαϊκή πολιτική μέσα στη χώρα μας, ενάντια στην ακρίβεια, την ενεργειακή φτώχεια, τους παγωμένους μισθούς, την ανασφάλεια, για να μην πληρώσουμε τις συνέπειες του πολέμου και των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών.

– Αγωνιζόμαστε ενάντια στις πολιτικές επιλογές που ενώ δίνουν απλόχερα δισεκατομμύρια ευρώ για τους στρατιωτικούς εξοπλισμούς του ΝΑΤΟ και τις μεγάλες επιχειρήσεις μέσω του αναπτυξιακού νόμου, αντιμετωπίζουν τις ανάγκες μας ως κόστος.

– Υψώνουμε τη φωνή μας ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο και τη μετατροπή της χώρας σε μια απέραντη Αμερικανονατοϊκή βάση, με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων και απρόβλεπτες συνέπειες για το λαό μας. Εμείς δεν έχουμε συμφέρον να διαλέξουμε στρατόπεδο, είτε με τη Ρωσία, είτε με ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Ε.Ε. Στην αλληλεγγύη και στην πάλη των λαών βρίσκεται η ελπίδα μας!

– Δυναμώνουμε την πάλη για την προστασία της υγείας που συνθλίβεται καθημερινά στη λογική «κόστους – οφέλους», στο πλαίσιο του εμπορευματοποιημένου συστήματος υγείας, που έχει τη σφραγίδα όλων των κυβερνήσεων. Απέναντι στη διαχρονική πολιτική που δεν παίρνει μέτρα για την ενίσχυση του κέντρου υγείας μεγάρων και τη δημιουργία ιατρείου στη κινέτα

– Δυναμώνουμε τον αγώνα για τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα, για την επίσπευση της επέκτασης του οδικού δικτύου και του παραλιακού μετώπου, για τη δημιουργία σχολείου, για να έχουμε νερό στα σπίτια μας, δρόμους, πεζοδρόμια, πλατείες, χώρους άθλησης, παιδικές χαρές.

– Δεν επιτρέπουμε να μας κοροϊδεύουν για τη μη υλοποίηση έργων, προτάσσοντας γραφειοκρατικές δικαιολογίες

– Καταδικάζουμε τη στρατηγική της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων για τις παραλείψεις και τη συνεχιζόμενη απουσία πρόληψης, έλλειψης μελετών και κατασκευής αντιπλημμυρικών έργων υποδομής

Τώρα βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες!
Η δύναμη βρίσκεται στην οργάνωσή μας. Δεν περιμένουμε σωτήρες, που δήθεν θα προστατεύσουν τη ζωή και τα δικαιώματά μας.

Διεκδικούμε:

– Άμεση αντιπλημμυρική και αντιπυρική θωράκιση και προστασία
– Να ασφαλτοστρωθούν όλοι οι δρόμοι της Κινέτας
– Υδροδότηση και σχετικές υποδομές αποχέτευσης σε ΟΛΗ τη Κινέτα
– Να δημιουργηθεί περιφερειακό ιατρείο Κινέτας ενταγμένο στο κέντρο υγείας, στελεχωμένο με το απαραίτητο υγειονομικό προσωπικό.
– Δημιουργία ανοιχτού πεζοδρομίου στο παράδρομο της Ολυμπίας οδού και οδοφωτισμού για την εξυπηρέτηση των πεζών
– Να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες για την ίδρυση σχολείου
– Έργα προστασίας του δάσους
– Κατάργηση των τοπικών διοδίων
– Μείωση της τιμής του εισιτηρίου προαστιακού
– Καθημερινή αποκομιδή απορριμμάτων
– Καμιά εμπλοκή – καμιά συμμετοχή της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο ανεξάρτητα από τα προσχήματα και τον τρόπο συμμετοχής της, με πολεμικό υλικό, διάθεση βάσεων, με στρατιωτικά μέσα, με εκστρατευτικό σώμα! Να μη δοθεί ελληνικό έδαφος για τις επιχειρήσεις στην Ουκρανία, να μη φύγει ούτε ένα πολεμικό όχημα, να μη γίνει ούτε ένας ανεφοδιασμός.
– Να μην κοπεί́ σε κανένα λαϊκό́ σπίτι ή μικρομάγαζο η παροχή́ ενέργειας λόγω αδυναμίας πληρωμής. – – Κανένα εργατικό́ και λαϊκό́ σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό́, τηλέφωνο.
– Κατάργηση του Ειδικού́ Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό́ αέριο και ηλεκτρική́ ενέργεια.
– Κατάργηση της Ρήτρας Αναπροσαρμογής και του χαρατσιού́ επιδότησης των ΑΠΕ (ΕΤΜΕΑΡ).
– Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή́ του ηλεκτρικού́ ρεύματος και του φυσικού́ αερίου.
– Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και γενναία μείωση των δημοτικών τελών για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΙΝΕΤΑΣ

φωτογραφία αρχείου

Παρόμοια άρθρα

Back to top button