Απαράδεκτη συμπεριφορά πολιτών που έκαναν ζημιές στους Κόκκινους κάδους

Είναι γνωστό ότι στην περιοχή των Μεγάρων και της Νέας Περάμου έχουν τοποθετηθεί οι Κόκκινοι Κάδοι Ανακύκλωσης Ενδυμάτων και Υποδημάτων, εδώ και αρκετούς μήνες σε συνεργασία του Δήμου με την εταιρεία RECYCOM και ο Δήμος έχει έσοδα, τα οποία διατίθενται για τις ανάγκες του Κοινωνικού Παντοπωλείου με τρόφιμα και άλλα είδη.

Τις ημέρες του Πάσχα δυστυχώς διαπιστώθηκε ότι κάποιοι προφανώς ασυνείδητοι προξένησαν ζημίες στους συγκεκριμένους κάδους, που αντί για ρούχα και παπούτσια έριξαν σύμμεικτα απορρίμματα με συνέπεια να καταστραφούν τα ρούχα, που υπήρχαν και να σαπίσουν και να μην μπορούν να ανακυκλωθούν και οι κάδοι να λερωθούν και η εικόνα που παρουσίαζαν απαράδεκτη έως τραγική. Είναι γνωστό ότι οι συγκεκριμένοι Κόκκινοι Κάδοι δέχονται ρούχα, ζευγαρωμένα παπούτσια (ανδρικά, γυναικεία, παιδικά), λευκά είδη (κουρτίνες, σεντόνια, μαξιλάρια κ.ά.) τσάντες, ζώνες. Σε αυτούς απαγορεύεται να ρίχνονται λερωμένα ή βρεγμένα ρούχα, χαλιά και παλιά υφάσματα, αζευγάρωτα παπούτσια, οργανικά απόβλητα και γενικώς σκουπίδια ούτε συσκευασίες (πλαστικό, γυαλί, αλουμίνιο, χαρτί) ούτε και λάδια.

Η εταιρεία RECYCOM διέθεσε το απαραίτητο προσωπικό, πέταξαν το περιεχόμενο που είχε σαπίσει, έπλυναν τους κάδους και είναι πλέον στη θέση τους κανονικά πεντακάθαροι να δεχθούν για ανακύκλωση ρούχα και παπούτσια.

Ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου της Δημοτικής Ενότητας των Μεγάρων κ. Ηλίας Μουσταΐρας δήλωσε: «Το γεγονός αυτής της ζημίας που προκλήθηκε τις ημέρες του Πάσχα στους Κόκκινους Κάδους είναι απαράδεκτο και με λυπεί αφάνταστα. Παρακαλώ ιδιαίτερα τους πάντες να σεβαστούν τουλάχιστον τον σκοπό για τον οποίο έχουν τοποθετηθεί στα Μέγαρα και στη Νέα Πέραμο οι συγκεκριμένοι κάδοι. Ο Δήμος από αυτή τη δράση εισπράττει 150 ευρώ μηνιαίως και Χριστούγεννα και Πάσχα από 500 ευρώ και αυτά τα χρήματα διατίθενται αποκλειστικά για την ενίσχυση των αναγκών του Κοινωνικού Παντοπωλείου. Εύχομαι να μην ξανασυμβεί αυτό το δυσάρεστο γεγονός

Παρόμοια άρθρα

Back to top button