ΔΤ «Κοινωνία Πάχης»: Προσφυγή στο ΣΤΕ για αλλαγή όδευσης του καλωδίου υπερυψηλής τάσης

Με τη συμμετοχή των συλλόγων Κοινωνία Πάχης, Αγία Τριάδα, Αρμύρες Βουρκαρίου, Κάτοικοι οικισμού Λάκκας Μεγάρων, Κούρος και Καβελλάρης

Οι κάτωθι σύλλογοι του Βουρκαρίου, της Πάχης και των Μεγάρων, έχουν – ως γνωστόν – καταθέσει προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας για να αλλάξει η διέλευση του γιγαντιαίου καλωδίου διασύνδεσης ΚΥΤ Ασπροπύργου – Κρήτης και να μην διέλθει από τις κατοικημένες περιοχές της Πάχης, της Αγίας Τριάδας, της Λάκκας και της Νέας Περάμου.

Στην προσφυγή αυτή τεκμηριώνονται πλήρως οι σαφείς ανησυχίες και οι έντονες αντιδράσεις των κατοίκων των εν λόγω περιοχών για τον προφανή κίνδυνο περαιτέρω υποβάθμισης της Μεγαρίδας συνολικά. Συγκεκριμένα:

– Θα καταστούν οι κάτοικοι των περιοχών «πειραματόζωα», καθώς δεν υπάρχουν επιστημονικές αποδείξεις περί της μη πρόκλησης ανήκεστων, οδυνηρών και μη αναστρέψιμων βλαβών κυρίως στην υγεία των πολιτών αλλά και στο φυσικό περιβάλλον. Η μεγαλύτερη ανησυχία των κατοίκων είναι το γεγονός ότι το τεράστιο αυτό καλώδιο δεν μονώνεται στην προσαιγιάλωσή του ούτε και στους σταθμούς συντήρησής του οι οποίοι θα τοποθετηθούν ανά 800 μέτρα!

– Θα καταστραφεί πλήρως ο τουριστικός χαρακτήρας της μοναδικής ομορφιάς περιοχής της Πάχης.

– Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να διαταραχθεί το Περιφερειακό Πάρκο – υγροβιότοπος του Βουρκαρίου το οποίο προστατεύεται από προεδρικό διάταγμα.

– Ο κίνδυνος πολλαπλασιάζεται καθώς ο σχεδιασμός είναι να διέλθουν κι άλλα καλώδια που θα συνδέσουν το ΚΥΤ Ασπροπύργου με Κύπρο και Ισραήλ.

– Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται καθώς θα απαξιωθεί πλήρως η αξία των ιδιοκτησιών τους.

– Υπάρχει τεράστιος κίνδυνος επιπλέον υποβάθμισης της Μεγαρίδας καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος για την δημιουργία των 2 εργοστασίων παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος στην περιοχή του Περάματος και της Ρεβυθούσας.

ΤΟ ΠΑΓΙΟ ΑΙΤΗΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ:
ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΑΙΓΙΑΛΩΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΛΩΔΙΟΥ ΣΕ ΜΗ ΚΑΤΟΙΚΗΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ

Κανένα αντισταθμιστικό οικονομικό μέτρο δεν μπορεί να είναι δικαιολογία για την υποθήκευση της δημόσιας υγείας και την συνεχιζόμενη υποβάθμιση της περιοχής της Μεγαρίδας.

Επίσης, οι σύλλογοί μας προτίθενται να προσφύγουν στις ακόλουθες ενέργειες:

– Αίτημα για συμμετοχή αντιπροσωπείας των συλλόγων μας στις κοινές διαβουλεύσεις με τους άλλους Δήμους που έχουν προσφύγει στο ΣτΕ.

– Ασφαλιστικά μέτρα εφόσον η ανάδοχος εταιρεία ξεκινήσει έργα στην περιοχή μας.

– Δημοσιοποίηση των δραστηριοτήτων των συλλόγων στα τοπικά μέσα ενημέρωσης και στα κοινωνικά δίκτυα.

– Συγκέντρωση υπογραφών διαμαρτυρίας από τους κατοίκους και τους δημότες της περιοχής αλλά και από όλη την Ελλάδα.

– Επαφή με τους τοπικούς βουλευτές, τον περιφερειάρχη Αττικής, τον αντιπεριφερειάρχη Δυτ. Αττικής κο Κοσμόπουλο, και τον κο Κώτσηρα συντοπίτη μας υφυπουργό Δικαιοσύνης της κυβέρνησης.

– Ενημέρωση του ελληνικού λαού μέσω σχετικής συζήτησης στη Βουλή κατά την διαδικασία του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου.

Οι Σύλλογοι,
«Κοινωνία Πάχης»
«Αγία Τριάδα»
«Αρμύρες Βουρκαρίου»
Κάτοικοι οικισμού Λάκκας Μεγάρων
Σύλλογος «Κούρος»
Σύλλογος «Καβελλάρης»

Παρόμοια άρθρα

Back to top button