Δράσεις για την αντικατάσταση κυψελών και την οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας

Από το Τμήμα Αγροτικής Παραγωγής και Αλιείας του Δήμου Μεγαρέων ανακοινώνεται στους μελισσοκόμους ότι συνεχίζονται οι δράσεις «Αντικατάσταση κυψελών» και «Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας» για το έτος 2016.

 

Για την υλοποίηση της δράσης «Αντικατάσταση κυψελών», ενισχύεται η δαπάνη για την προμήθεια καινούργιων κυψελών αξίας μέχρι 30,00 ευρώ ανά κυψέλη, ενώ μπορεί να αντικατασταθεί ποσοστό μέχρι 10% των κατεχόμενων κυψελών ανά μελισσοκόμο.

 

Για την υλοποίηση της δράσης «Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας», ενισχύεται η δαπάνη μετακίνησης των μελισσοσμηνών από τον συνήθη μόνιμο τόπο της μελισσοκομικής εκμετάλλευσης σε άλλον, κατά το χρονικό διάστημα από την 1η Σεπτεμβρίου 2015 έως και την 30η Ιουνίου 2016.

 

Οι αιτήσεις υποβάλλονται στο Μελισσοκομικό Κέντρο ΑΤΤΙΚΗΣ-ΠΑΣΕΓΕΣ μέχρι 30 Απριλίου 2016.

 

Οι ενδιαφερόμενοι μελισσοκόμοι καλούνται να παρευρεθούν στην ενημερωτική συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί  την Παρασκευή 15 Απριλίου και ώρα 11.00 π.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγάρων όπου εκπρόσωποι του Μελισσοκομικού Κέντρου ΑΤΤΙΚΗΣ-ΠΑΣΕΓΕΣ θα παρουσιάσουν αναλυτικά τις εν λόγω δράσεις οικονομικής ενίσχυσης καθώς και τις νέες εξελίξεις στον τομέα της μελισσοκομίας.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button