Δωρεάν διάθεση σπόρων και φυτών από τη «Μεγαρίτικη αυλή»

Η ομάδα παραδοσιακών σπόρων «Η Μεγαρίτικη Αυλή» έγινε από ανθρώπους που έχουν την αγάπη και  το μεράκι να φυτεύουν σπόρους που είχαν και οι προγονοί μας.  Σπόρους που ζουν από γενιά σε γενιά, χωρίς να είναι υβρίδια που κανείς δεν ξέρει τι κρύβουν στο γενετικό τους κώδικα.

Η ομάδα έγινε με την βοήθεια της ομάδας «Η Αυλής των Κηπουρών» που έχει έδρα τα Κάτω Πετράλωνα, με μεγάλη δράση στην Αθήνα αλλά και σε πάρα πολλές περιοχές στην Ελλάδα. Οι σελίδες στο facebook είναι ο τρόπος επικοινωνίας των ομάδων, που έχουν κάνει ως τώρα δύο φορές ΔΩΡΕΑΝ διανομές  σπόρων και φυτών στα Μέγαρα και μία φορά στην πυρόπληκτη Κινέττα.

Η φιλοσοφία των ομάδων (που όλα είναι με εθελοντική προσφορά και χωρίς χρήματα) εκτός από τους σπόρους και τα φυτά που είναι παραδοσιακά και άντεξαν επί αιώνες στο χρόνο, προϋποθέτει και βιολογικούς τρόπους αντιμετώπισης σε όποιες ασθένειες και προβλήματα έχουν τα φυτά. Πάντα υπάρχουν οικολογικές λύσεις για να μπορούμε να τρώμε τροφές χωρίς την βοήθεια της χημείας.

«Η Μεγαρίτικη Αυλή» σε συνεργασία με την «Αυλή των Κηπουρών» για τον Ιούνιο του 2019 θα δώσουν ΔΩΡΕΑΝ σπόρους αλλά και φυτά που τα έχουν μεγαλώσει τα παιδιά του Τ Ε Ε-Σ Ε Κ Μεγάρων στην συνεργασία που υπήρχε με τον δάσκαλό τους κ. Κώστα Λουκόπουλο. Το Σάββατο 1η Ιουνίου στις 18:00 το απόγευμα είναι η μέρα που θα δοθούν στην πλατεία του Προφήτη Ηλία μπροστά από το Τεχνικό Λύκειο, εκεί δηλαδή που μεγάλωσαν τα παιδιά των Μεγάρων τα φυτά για όλους εμάς.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button