«Θα συνεχίζουμε να πιέζουμε ώστε η Κινέτα να ξαναγίνει το διαμάντι της Δ. Αττικής για τους κατοίκους της αλλά και για τους επισκέπτες»

Επιστολή - ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα Κατοίκων Κινέτας

Την ακόλουθη επιστολή συνέταξε η Επιτροπή Αγώνα Κατοίκων Κινέτας σχετικά με τις χρονοβόρες διαδικασίες έναρξης των έργων αποκατάστασης ζημιών στην Κινέτα.

Σε ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Αττικής μας ενημερώνει ότι στην Κινέτα «δρομολογεί άμεσα την έναρξη των εργασιών για την αποκατάσταση των ζημιών τόσο από τις πλημμύρες όσο και από το φαινόμενο «Γηρυόνης» αποκρύπτοντας τη πολιτική ευθύνη της τεράστιας καθυστέρησης πίσω από τη γνωστή πρόφαση της γραφειοκρατίας.

Αντί της επιβαλλόμενης ντροπής για τις παραλείψεις και τη συνεχιζόμενη απουσία πρόληψης, έλλειψης μελετών και κατασκευής αντιπλημμυρικών έργων υποδομής για το μέλλον, πανηγυρίζει για την εκ των υστέρων αποκατάσταση των ζημιών και μάλιστα με χρονικό ορίζοντα ανεπίτρεπτο σε επείγουσες καταστάσεις.

Οι κάτοικοι της Κινέτας που δεν πείσθηκαν από τις δικαιολογίες, με συνεχείς παρεμβάσεις και κινητοποιήσεις, με συλλογή εκατοντάδων υπογραφών διαμαρτυρίας πίεσαν και θα συνεχίζουν να πιέζουν για κάθε ουσιαστικό έργο, ώστε η Κινέτα «να ξαναγίνει το διαμάντι της Δυτικής Αττικής για τους κατοίκους της αλλά και για τους επισκέπτες».

Απαιτούμε

– Άμεση αντιπλημμυρική και αντιπυρική θωράκιση και προστασία
– Να ασφαλτοστρωθούν όλοι οι δρόμοι της Κινέτας
– Υδροδότηση και σχετικές υποδομές αποχέτευσης σε ΟΛΗ τη Κινέτα
– Να δημιουργηθεί περιφερειακό ιατρείο Κινέτας ενταγμένο στο κέντρο υγείας, στελεχωμένο με το απαραίτητο υγειονομικό προσωπικό
– Δημιουργία ανοιχτού πεζοδρομίου στο παράδρομο της Ολυμπίας οδού και οδοφωτισμού για την εξυπηρέτηση των πεζών
– Να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες για την ίδρυση σχολείου
– Έργα προστασίας του δάσους
– Κατάργηση των τοπικών διοδίων
– Μείωση της τιμής του εισιτηρίου προαστιακού
– Καθημερινή αποκομιδή απορριμμάτων

Παρόμοια άρθρα

Back to top button