Δωρεά πυροσβεστικού εξοπλισμού και 2 οχημάτων από την Τσέχικη Δημοκρατία στην ΠΥ Μεγάρων

Δωρεά πυροσβεστικού εξοπλισμού και 2 οχημάτων από την Τσέχικη Δημοκρατία στην ΠΥ Μεγάρων

Το Σάββατο 25 Μαΐου πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης δύο οχημάτων και πυροσβεστικού εξοπλισμού από την Τσέχικη Δημοκρατία στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Μεγάρων. Η παράδοση πραγματοποιήθηκε παρουσία του Υπαρχηγού Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου ΠΣ Στέφανου Κολοκούρη και του Πρέσβη της Τσεχικής Δημοκρατίας στην Ελλάδα κ. Jan Bondy. Την Τσέχικη αποστολή υποδέχτηκε στις εγκαταστάσεις ο διοικητής της ΠΥ, Επιπυραγός Δημήτριος Καϊάφας.

Την πρωτοβουλία της αυτής της δωρεάς, σηματοδότησε η εξαιρετική διαχείριση των πυρκαγιών στην Κινέτα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Μεγάρων και η ασφάλεια που παρείχε η τελευταία σε όλους τους κατοίκους της περιοχής της Κινέτας καθώς και στους Τσέχους Υπηκόους που παραθέριζαν εκεί, την 23η Ιουλίου 2018, όταν και ξέσπασε η μεγάλη δασική πυρκαγιά.

Η Τσέχικη Δημοκρατία προσέφερε δύο οχήματα, τύπου Pick-up και Van, είδη ατομικής προστασίας και πυροσβεστικό εξοπλισμό.

Το «παρών» στην τελετή έδωσε το πυροσβεστικό σώμα, ο Διοικητής Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υποστράτηγος ΠΣ Ιάκωβος Κλεφτοσπύρος, ο Διοικητής Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Αττικής Υποστράτηγος ΠΣ Νικόλαος Σπαής, καθώς και ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Αττικής, Αρχιπύραρχος Χρήστος Γκολφίνος.

Σημαντικές παρουσίες υπήρχαν κι από την πλευρά της Τσεχίας με το «παρών» να δίνουν: ο Αναπληρωτής Πρέσβης της Τσεχικής Δημοκρατίας κ. Milan Fischer, καθώς και εκπρόσωποι του Τσεχικού Πυροσβεστικού Διασωστικού Σώματος: ο Διευθυντής Διαχείρισης Κρίσεων Πύραρχος Pavel Nepovím, η Επικεφαλής Μονάδας Ανθρωπιστικής Βοήθειας Πύραρχος Iva Brejzová, ο Διευθυντής Επιχειρήσεων & Διαχείρισης Περιουσίας Πύραρχος Martin Kučera και ο Δικηγόρος της Νομικής Υπηρεσίας Αντιπύραρχος Rudolf Kramář.

 

therealstory-728×90

Σχετικά άρθρα

To megaratv.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.
Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.