Δωρεά πυροσβεστικού εξοπλισμού και 2 οχημάτων από την Τσέχικη Δημοκρατία στην ΠΥ Μεγάρων

Το Σάββατο 25 Μαΐου πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης δύο οχημάτων και πυροσβεστικού εξοπλισμού από την Τσέχικη Δημοκρατία στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Μεγάρων. Η παράδοση πραγματοποιήθηκε παρουσία του Υπαρχηγού Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου ΠΣ Στέφανου Κολοκούρη και του Πρέσβη της Τσεχικής Δημοκρατίας στην Ελλάδα κ. Jan Bondy. Την Τσέχικη αποστολή υποδέχτηκε στις εγκαταστάσεις ο διοικητής της ΠΥ, Επιπυραγός Δημήτριος Καϊάφας.

Την πρωτοβουλία της αυτής της δωρεάς, σηματοδότησε η εξαιρετική διαχείριση των πυρκαγιών στην Κινέτα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Μεγάρων και η ασφάλεια που παρείχε η τελευταία σε όλους τους κατοίκους της περιοχής της Κινέτας καθώς και στους Τσέχους Υπηκόους που παραθέριζαν εκεί, την 23η Ιουλίου 2018, όταν και ξέσπασε η μεγάλη δασική πυρκαγιά.

Η Τσέχικη Δημοκρατία προσέφερε δύο οχήματα, τύπου Pick-up και Van, είδη ατομικής προστασίας και πυροσβεστικό εξοπλισμό.

Το «παρών» στην τελετή έδωσε το πυροσβεστικό σώμα, ο Διοικητής Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υποστράτηγος ΠΣ Ιάκωβος Κλεφτοσπύρος, ο Διοικητής Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Αττικής Υποστράτηγος ΠΣ Νικόλαος Σπαής, καθώς και ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Αττικής, Αρχιπύραρχος Χρήστος Γκολφίνος.

Σημαντικές παρουσίες υπήρχαν κι από την πλευρά της Τσεχίας με το «παρών» να δίνουν: ο Αναπληρωτής Πρέσβης της Τσεχικής Δημοκρατίας κ. Milan Fischer, καθώς και εκπρόσωποι του Τσεχικού Πυροσβεστικού Διασωστικού Σώματος: ο Διευθυντής Διαχείρισης Κρίσεων Πύραρχος Pavel Nepovím, η Επικεφαλής Μονάδας Ανθρωπιστικής Βοήθειας Πύραρχος Iva Brejzová, ο Διευθυντής Επιχειρήσεων & Διαχείρισης Περιουσίας Πύραρχος Martin Kučera και ο Δικηγόρος της Νομικής Υπηρεσίας Αντιπύραρχος Rudolf Kramář.

 

Παρόμοια άρθρα

Back to top button