Διοργανώνεται ο 2ος Διαγωνισμός Κήπων και Μπαλκονιών του Δήμου Μεγαρέων

Ο Δήμος Μεγαρέων δια του Τοπικού Συμβουλίου Μεγάρων, μετά την μεγάλη απήχηση και επιτυχία που σημείωσε ο περσινός διαγωνισμός, διοργανώνει τον “2ο ετήσιο διαγωνισμό κήπων και μπαλκονιών”, βραβεύοντας και επαινώντας τις προσπάθειες δημιουργίας και συντήρησης καλαίσθητων ιδιωτικών χώρων πρασίνου. Ο διαγωνισμός διοργανώνεται στα πλαίσια της αισθητικής αναβάθμισης της πόλης, των οικισμών και περιοχών της δημοτικής ενότητας Μεγάρων, έχοντας ως στόχο την ενεργοποίηση και συμμετοχή όλο και περισσότερων πολιτών προς την κατεύθυνση αυτή.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι δημότες που έχουν που έχουν στις κατοικίες τους κήπο ή στολισμένο το μπαλκόνι τους με φυτά και λουλούδια! Για την αξιολόγηση των μπαλκονιών και των κήπων έχει συσταθεί 3μελής κριτική επιτροπή από επιστήμονες με σχετική ιδιότητα (γεωπόνοι, αρχιτέκτονες) η οποία θα επισκεφθεί τα σπίτια όλων των συμμετεχόντων, για να ελέγξει και να αξιολογήσει τις αιτήσεις τους (70%). Πέραν αυτού θα υπάρχει δυνατότητα διαδικτυακής ψηφοφορίας (διαμέσου των μέσων κοινωνικής δικτύωσης) από το κοινό (30%).

Βραβεία και δώρα  θα δοθούν κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής-εκδήλωσης (στους 3 πρώτους κήπους και στα 3 πρώτα μπαλκόνια καθώς και σε όλους τους συμμετέχοντες τιμητικοί έπαινοι), που θα πραγματοποιηθεί για το σκοπό αυτό, η οποία θα περιλαμβάνει φωτογραφική έκθεση με φωτογραφίες από όλους τους συμμετέχοντες. 

Να σημειωθεί, ότι οι φωτογραφίες από όλους τους συμμετέχοντες θα αναρτηθούν και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Δήμου μας καθώς επίσης θα προβληθούν κατά την διάρκεια της εκδήλωσης βράβευσης.

Τα κριτήρια αξιολόγησης που θεσπίζονται είναι:

1.Επιλογή και συνδυασμός του φυτικού υλικού (καταλληλότητα μεταξύ φυτών και σχέση φυτών-χώρου)
2.Αρχιτεκτονική διάταξη και πρωτοτυπία συνθέσεων
3.Υγεία και ευρωστία των φυτών
4.Συντήρηση και αρδευτικό σύστημα

Χρονική Περίοδος Δηλώσεων Συμμετοχής – Στοιχεία Επικοινωνίας:

Δηλώσεις συμμετοχών από Παρασκευή 13 Απριλίου έως Δευτέρα 14 Μαΐου 2018, είτε στο πρωτόκολλο του Δήμου (όπου θα υπάρχουν σχετικές αιτήσεις) είτε ηλεκτρονικά (μέσω email)  συμπληρώνοντας την σχετική αίτηση προς το [email protected].
Τηλ. Επικοινωνίας: 2296081632 – Πληροφορίες: κ. Βαρβάρα Μπερδελή

*Τελετή βράβευσης: Τρίτη 5 Ιουνίου 2018 (Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος) σε χώρο διεξαγωγής, που θα ανακοινωθεί σε επόμενο σχετικό Δελτίο Τύπου.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button