Δημόσιος Διάλογος: ‘Εργα υποδομής

Η ανάπτυξη των πόλεων, είναι πολυσύνθετο έργο και απαιτεί την ταυτόχρονη ισόρροπη ενίσχυση πολλών επιμέρους παραγόντων. Βασική συνισταμένη της ανάπτυξης είναι οι υποδομές. Η ενίσχυση των υποδομών αποτέλεσε προτεραιότητα της διοίκησης και τα θεμέλια πάνω στα οποία οικοδομούμε την προοπτική του δήμου μας.

Στο συγκεκριμένο κεφάλαιο του Δημόσιου Διαλόγου αναπτύσσονται οι ενέργειες και τα βασικά έργα υποδομής που εκτελούνται στο δήμο Μεγαρέων και συμβάλουν στην πλήρη ανατροπή της εικόνας του δήμου.

Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Μεγάρων

Μετά από πολλές δεκαετίες η πόλη των Μεγάρων απέκτησε  Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο, «το έργο των έργων», με το οποίο τίθενται οι βάσεις για την πολύπλευρη ανάπτυξη του δήμου. Μεγάλες αναξιοποίητες περιοχές του δήμου, παύουν να αποτελούν τόπο για βυρσοδεψεία, πτηνοτροφεία και αποθήκες. Το ΓΠΣ, αποτελεί το μοχλό που θα δώσει ώθηση στην τουριστική και όχι μόνο, ανάπτυξη του δήμου μας.

Κατασκευή Δικτύου Αποχέτευσης Νέας Περάμου

Η κατασκευή του δικτύου αποχέτευσης που πραγματοποιείται στη Νέα Πέραμο, προχωρά με βάση τον προγραμματισμό. Η πόλη αποκτά δίκτυο αποχέτευσης και βιολογικό καθαρισμό με σημαντικά οφέλη τόσο στο περιβάλλον όσο και στην οικονομία των νοικοκυριών.

Επέκταση Δικτύου Αποχέτευσης Μεγάρων-Φάση Β

Δημοπρατήθηκε και μπαίνει στη φάση υλοποίησης το έργο της επέκτασης του δικτύου ακαθάρτων της πόλης των Μεγάρων. Ο οικιστικός ιστός της πόλης αποκτά στο σύνολό του αποχετευτικό δίκτυο και υλοποιείται ακόμη  μία  δέσμευσή μας για την προστασία του περιβάλλοντος και την οικονομική ελάφρυνση των δημοτών.

Αντικατάσταση Δικτύου Ύδρευσης Μεγάρων

Μετά από δεκαετίες αναμονής, η διοίκηση σχεδίασε και υλοποιεί το μεγαλύτερο έργο υποδομής που έγινε στην πόλη των Μεγάρων. Η διοίκηση του δήμου διασφαλίζει την ποιότητα του πόσιμου νερού, χωρίς καμία επιβάρυνση για τους δημότες.

Κατασκευή παραλιακού πεζοδρόμου στη Σχολή Πυροβολικού στη Νέα Πέραμο

Μετά από δεκαετίες αδράνειας η διοίκηση του δήμου έχει εξασφαλίσει την υπογραφή του υπουργού Εθνικής Άμυνας και ξεκινούν τα έργα διάνοιξης παραλιακού πεζοδρόμου νοτίως της Σχολής Πυροβολικού. Ένα έργο που συμβάλει στην ασφάλεια των μαθητών και την ανάπτυξη της πόλης.

Υδροδότηση νέων περιοχών του Δήμου

Ξεκινάει η διαδικασία δημοπράτησης των έργων κατασκευής του δικτύου των αγωγών που θα υδροδοτήσουν τις περιοχές της Κινέττας του Πανοράματος Στίκα και της περιοχής Σκαλιστήρι.

Ξεκινάει, μετά από έγκριση του ΔΣ της ΕΥΔΑΠ, το έργο υδροδότησης των περιοχών Αγία Τριάδα, Ήρεμο Κύμα, Πέραμα, Κουμίνδρι, Καντήλι και Άνω Βλυχάδα του δήμου Μεγαρέων.

Με την ολοκλήρωση των έργων όλες οι περιοχές του δήμου Μεγαρέων αποκτούν πρόσβαση σε πόσιμο νερό και λύνεται ένα πρόβλημα που δυσκόλευε την καθημερινότητα των πολιτών -κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες- και έθετε εμπόδια στην τουριστική ανάπτυξη του τόπου.

Σύστημα ελέγχου πίεσης και διαρροών του δικτύου ύδρευσης

Σε φάση υλοποίησης βρίσκεται το έργο εγκατάστασης συστημάτων ελέγχου στο δίκτυο ύδρευσης για τον εντοπισμό των διαρροών και ελέγχου της πίεσης ανάλογα με τη ζήτηση.  Άμεσο επακόλουθο η μείωση των απωλειών και ο περιορισμός των ζημιών.

Κόμβος Νέας Περάμου

Προτεραιότητα για την πόλη της Νέας Περάμου αποτέλεσε η ολοκλήρωση του κόμβου που συνδέει την Παλαιά με τη Νέα Εθνική οδό. Η ολοκλήρωση της ισόπεδης διάβασης στο Νεράκι με την ταυτόχρονη απαγόρευση διέλευσης βαρέων οχημάτων από το κέντρο της πόλης, έλυσε οριστικά ένα επικίνδυνο πρόβλημα που αντιμετώπιζε η πόλη και συνέβαλε στην ασφάλεια και την εύρυθμη λειτουργία του κέντρου της Νέας Περάμου.

Επισκευές οδικό δίκτυο

Σε προηγούμενα χρόνια φάνταζε αυτονόητο και αποτελούσε συνηθισμένη προεκλογική πρακτική των διοικήσεων. Στις συνθήκες κρίσης η διεκδίκηση κονδυλίων για την επισκευή του οδικού δικτύου είναι κάθε άλλο παρά προεκλογική διαδικασία. Η διοίκηση εξασφάλισε συνολικά το ποσό των 700.000 ευρώ και έχει ξεκινήσει η επισκευή του οδικού δικτύου. Ταυτόχρονα ολοκληρώθηκε η ανακατασκευή του πεζοδρόμου στην παραλία της Νέας Περάμου.

Στην ίδια κατηγορία εντάσσονται και όλα τα έργα που έχουν εκτελεστεί στους τομείς της Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού και έχουν περιγραφεί εκτενώς με ανακοινώσεις στον Τύπο. Επιγραμματικά αναφερόμαστε σε έργα στον τομέα της Παιδείας, του Αθλητισμού και του Πολιτισμού όπως:

  • Την κατασκευή και λειτουργία νέου νηπιαγωγείου στην πόλη των Μεγάρων
  • Την κατασκευή νέου σχολείου στον Αϊ Γιάννη το Χορευταρά
  • Την εξασφάλιση της χρηματοδότησης για την κατασκευή του 3ου Γυμνασίου Μεγάρων βορείως του Δημοτικού Σταδίου και το 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Περάμου, νέου νηπιαγωγείο και πολυχώρου- αίθουσας πολλαπλών χρήσεων στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα.
  • Την κατασκευή του νέου κλειστού γυμναστηρίου/ Αίθουσας πολλαπλών χρήσεων στα Μέγαρα
  • Την πλήρη ανακαίνιση του κλειστού γυμναστηρίου στη Νέα Πέραμο
  • Τα έργα ανακαίνισης του Δημοτικού Σταδίου και του Βοηθητικού Γηπέδου στα Μέγαρα
  • Την εξασφάλιση χρηματοδότησης για την κατασκευή του Κλειστού γυμναστηρίου χωρητικότητας 2.5000 θέσεων του δήμου μας
  • Την ανακαίνιση του πολιτιστικού Κέντρου της Νέας Περάμου
  • Τον εκσυγχρονισμό της Δημοτικής Βιβλιοθήκης στη Νέα Πέραμο
  • Την κατασκευή Δημοτικού Γηροκομείου και την εξασφάλιση χρηματοδότησης για την κατασκευή Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου στη Νέα Πέραμο

Μέσα σε μόλις τρία χρόνια, η διοίκηση του δήμου κατάφερε να φέρει στο δήμο περισσότερα από 70 εκατ. ευρώ από Ευρωπαϊκά Προγράμματα και να κατασκευάσει έργα που ενισχύουν την εικόνα του δήμου, και οι πολίτες δεν χρεώθηκαν ούτε με ένα ευρώ για την κατασκευή τους.

Στόχο της διοίκησης και του Δημάρχου κ. Ιωάννη Μαρινάκη αποτελεί η έγκαιρη και ποιοτική ολοκλήρωση των έργων και δεσμεύεται ότι η εγρήγορση, η διεκδίκηση χρημάτων για την ολοκλήρωση των απαραίτητων υποδομών και η αποτελεσματικότητα θα συνεχιστούν αμείωτα και την επόμενη περίοδο.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button