Δήμος Μεγαρέων: «Το Κέντρο Υγείας Μεγάρων είναι εμβολιαστικό κέντρο»

Κατόπιν πληροφόρησης που είχαμε προ 20 ημερών, γνωρίζαμε ότι το Κέντρο Υγείας Μεγάρων ήταν ενταγμένο και καθορισμένο στις λίστες του υπουργείου Υγείας ως εμβολιαστικό κέντρο. Ο χρόνος κατά τον οποίον το κέντρο υγείας θα εξυπηρετούσε τις ανάγκες εμβολιασμού πολιτών του δήμου μας, εξαρτιόταν και εξαρτάται – σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος της κυβέρνησης – από την ροή παραλαβής των δόσεων των εμβολίων.

Σύμφωνα με το ακόλουθο δελτίο τύπου από το γραφείο επικοινωνίας του δήμου Μεγαρέων, φαίνεται πως οι πληροφορίες του ρεπορτάζ μας επιβεβαιώνονται.

Αναλυτικά:

Σχετικά με τα επικριτικά σχόλια, που έχουν δημοσιευθεί στον τοπικό τύπο και τα social media σχετικά με το γιατί δεν λειτουργεί το κέντρο υγείας Μεγάρων ως εμβολιαστικό κέντρο και οι συμπολίτες, που επιθυμούν να εμβολιαστούν υποβάλλονται στην ταλαιπωρία να μεταβαίνουν στο Θριάσιο Νοσοκομείο και στο κέντρο υγείας Ελευσίνας έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής για αποκατάσταση της αλήθειας και να μπει ένα τέλος στην παραπληροφόρηση:

Με ενέργειες της διοίκησης του δήμου το Κέντρο Υγείας Μεγάρων έχει χαρακτηριστεί ως εμβολιαστικό κέντρο.

Το γεγονός ότι δεν έχει ακόμη λειτουργήσει οφείλεται στο ότι ακόμη ο αριθμός των εμβολίων, που προμηθεύεται η χώρα μας είναι μικρός και διατίθενται κατά κύριο λόγο στα νοσοκομεία και σε ιδιαίτερες μόνο περιπτώσεις σε κέντρα υγείας (ακριτικά νησιά κ.λπ.).

Πολύ σύντομα κι αφού αυξηθεί ο αριθμός των προμηθευομένων εμβολίων θα λειτουργήσει και το κέντρο υγείας Μεγάρων ως εμβολιαστικό κέντρο, για να σταματήσει και η ταλαιπωρία των συμπολιτών.

Καλό θα είναι λοιπόν όσοι θέλουν να επικρίνουν και κατακρίνουν να ενημερώνονται υπεύθυνα πρώτα, διότι διαφορετικά βγάζουν εσφαλμένα συμπεράσματα και παραπληροφορούν τον κόσμο.

Είναι γνωστό σε όλους ότι η ευθύνη της υλοποίησης του προγράμματος «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» που αφορά τον εμβολιασμό των πολιτών ανήκει αποκλειστικά στο υπουργείο Υγείας.

Άρα λοιπόν είναι τουλάχιστον άδικο να καταλογίζονται ευθύνες στο δήμο, γιατί δεν γίνονται ακόμη εμβολιασμοί στο Κέντρο Υγείας Μεγάρων.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button