Δήμος Μεγαρέων: Ξεκίνησε η συλλογή βιοαποβλήτων

Δελτίο τύπου από το γραφείο επικοινωνίας του Δήμου Μεγαρέων, αναφέρει ότι ξεκίνησε η συλλογή βιοαποβλήτων, καθώς πριν από ένα μήνα περίπου η Περιφέρεια Αττικής παραχώρησε δωρεάν ένα αυτοκίνητο για τη συλλογή τους. Αναλυτικά:

Ήδη από την Υπηρεσία Καθαριότητος και ανακύκλωσης του Δήμου ολοκληρώθηκαν όλες οι προετοιμασίες και ξεκίνησε από τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020 η συλλογή των βιοαποβλήτων, η οποία θα γίνεται δύο φορές την εβδομάδα.

Ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Σταύρος Φωτίου δήλωσε:

« Ξεκινήσαμε από την αρχή της εβδομάδος τη συλλογή των βιοαποβλήτων.

Για τι ακριβώς μιλάμε;
Μιλάμε για τη διαλογή στην πηγή και κομποστοποίηση υπολειμμάτων τροφών και αποβλήτων από τους Κήπους και τους χώρους πρασίνου.

Ποια είναι αυτά;

Ως βιολογικά απόβλητα θεωρούνται τα βιοαποδομήσιμα απόβλητα κήπων και πάρκων (φύλλα, γκαζόν), τα απορρίμματα τροφών και μαγειρείων από σπίτια , εστιατόρια, εγκαταστάσεις ομαδικής εστίασης και χώρους πωλήσεων λιανικής και τα συναφή απόβλητα από εγκαταστάσεις μεταποίησης τροφίμων, ΟΧΙ λάδια ούτε και ωμά κρέατα καθώς και υλικά συσκευασίας (χάρτινα κουτιά, πλαστικά και νάϋλον).

Πώς και πότε θα γίνεται η συλλογή;

Το ειδικό απορριμματοφόρο δύο φορές την εβδομάδα θα μαζεύει τους καφέ κάδους και τις ειδικές σακούλες, που θα χορηγεί δωρεάν ο Δήμος στους ενδιαφερόμενους πολίτες κι επιχειρήσεις.
Πώς γίνεται η χορήγηση των καφέ κάδων;

Γίνεται ύστερα από τηλεφωνική συνεννόηση των ενδιαφερομένων, που μπορούν να επικοινωνούν καθημερινά με τα τηλέφωνα 22960 26455 και 22960 21484.

Εκ του Γραφείου Επικοινωνίας
& Δημοσίων Σχέσεων Δήμου Μεγαρέων

Παρόμοια άρθρα

Back to top button