Δημ. Βιβλιοθήκη Νέας Περάμου: Ξεκινάει η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας – Αναλυτικό πρόγραμμα

Από την Δευτέρα 4 Ιουλίου έως και 4 Σεπτεμβρίου 2022, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Νέας Περάμου θα υποδεχθεί μικρούς και μεγάλους, θα διαβάσουν παλιές και καινούργιες ιστορίες, θα εμπνευστούν, θα εξερευνήσουν, θα παίξουν με τη φύση και μέσα από πρωτότυπες δράσεις θα ανακαλύψουν νέες διαδρομές ανάγνωσης.

Με κεντρικό σύνθημα «Διαδρομές ανάγνωσης… άκουσε, δες, μάθε, γέλα», η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας επανέρχεται.

Βασικό βιβλίο εφόρμησης για τα εργαστήρια που πρόκειται να υλοποιηθούν είναι «Τα Ψηλά Βουνά» του Ζαχαρία Παπαντωνίου, ένα κείμενο ορόσημο στην ελληνική λογοτεχνία και παιδαγωγική, πάντα επίκαιρο και «ζωντανό». Οι δράσεις συνδέονται με ένα κεφάλαιο/απόσπασμα το οποίο λειτουργεί ως γέφυρα με νεότερη/σύγχρονη βιβλιογραφία, ενώ οι δραστηριότητες αφορούν σε παιχνίδια που θα υλοποιηθούν στη βιβλιοθήκη ή τον περιβάλλοντα χώρο της, βασισμένα σε τέσσερις άξονες: τη φύση, το νερό, τον ουρανό και τον άνθρωπο. Κάθε εργαστήριο θα αποτελεί και μια νέα διαδρομή για τα παιδιά που θα συμμετέχουν. Έτσι διαμορφώνονται λογοτεχνικές διαδρομές, ποιητικές διαδρομές, μουσικές διαδρομές, τοπικές διαδρομές, κ.ά.

Τα εργαστήρια της Καλοκαιρινής Εκστρατείας συντονίζει η Ευαγγελία Κούση και υλοποιούν οι εθελοντές Ελένη Λιόλιου, Ελένη Δημητροπούλου, Τόνια Κοντοπούλου, Αναστασία Χρονοπούλου, Μαλβίνα Φραγκούλη, Σαλιαγκάκη Έφη, Θωμαϊς Λιώτα, Ροδούλα Κρυάδα, υπό την αιγίδα της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Μεγαρέων.


Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά 5-13 ετών.
Τα παιδιά θα πρέπει να έχουν μαζί τους παγούρι, αντισηπτικό και μάσκα.
Στις εξωτερικές δράσεις, επίσης, καπέλο και αντικουνουπικό.

Για περισσότερες πληροφορίες:
Δημοτική Βιβλιοθήκη Νέας Περάμου Μαργαρίτη και Χρ.Συρράκου.
Facebook
Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών

Η συμμετοχή στα εργαστήρια είναι δωρεάν. Παρακαλούμε να δηλώνετε συμμετοχή εγκαίρως στο τηλέφωνο: 2296035586

Παρόμοια άρθρα

Back to top button