Δήλωση – απάντηση στο Γρ. Σταμούλη από το Γιώργο Μπερδελή

Διαβάζοντας τα σχόλια του Δημάρχου κ. Σταμούλη, όσον αφορά στο σχέδιο αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών του Δήμου Μεγάρων, μας δίνεται η εντύπωση ότι έχουμε να κάνουμε με έναν Δήμαρχο, που χάνει την ψυχραιμία του, όταν στελέχη της αντιπολίτευσης του ασκούν κριτική ή του υποβάλλουν ερωτήματα, τα οποία κάλλιστα μπορεί να ερμηνευτούν ως ενισχυτικά της δράσης του.

 

Στο συμπέρασμα αυτό οδηγηθήκαμε, όπως άλλωστε και ο κάθε συμπολίτης μας, αναγιγνώσκοντας προσεχτικά τον επίλογο των συγκεκριμένων δηλώσεων του Δημάρχου «Και εκείνος που έχει αγωνία αν έχουμε σχέδιο αντιμετωπίσεως εκτάκτων αναγκών ας μας πει τι σχέδιο είχε  τα οκτώ χρόνια που ο ίδιος ήταν στην Διοίκηση του Δήμου και γιατί δεν έδειξε την ίδια αγωνία και στα τέσσερα χρόνια που ήταν Δήμαρχος ο κ. Μαρινάκης.».

 

Αυτές ακριβώς τις λέξεις χρησιμοποίησε ο κ. Σταμούλης, φωτογραφίζοντας τον επικεφαλής του συνδυασμού «ΤΩΡΑ» Γ. Μπερδελή. Εμείς διαβάζοντας την συγκεκριμένη πρόταση αποκομίσαμε τα εξής συμπεράσματα:

 

1)  Διαπιστώνουμε ξεκάθαρο φόβο και αμυντική στάση του Δημάρχου κατά του Γ. Μπερδελή.

 

2)  Διαπιστώνουμε διφορούμενη συμπεριφορά (αφού τους διθυράμβους ακολούθησε το «εκείνος»), αναίτια στάση απαξίωσης και υπέρμετρο εγωισμό, από την πλευρά του Δημάρχου, καθώς υπέπεσε στο ολίσθημα, να αποφύγει να αποκαλέσει τον επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης με το ονοματεπώνυμό του ή την ιδιότητά του.

 

3)  Και διαπιστώνουμε σύγχυση, καθώς τα συγκεκριμένα σχόλια δημοσιεύθηκαν στον μισό τοπικό Τύπο με την τελευταία παράγραφο (η οποία εμπεριέχει τον χαρακτηρισμό «εκείνος») και στον άλλο μισό χωρίς την τελευταία παράγραφο! Αυτή η αλλοπρόσαλλη, ενδεικτική πανικού και πρωτοφανής για τα δεδομένα της πόλης μας συμπεριφορά, γεννά τα ακόλουθα φυσιολογικά ερωτήματα:

 

i.   Έκανε ή δεν έκανε ο Δήμαρχος την συγκεκριμένη δήλωση;

ii.  Αν την έκανε γιατί τροποποιήθηκε ως δια μαγείας και κοινοποιήθηκε «κουτσουρεμένη» σε όσους προλάβαμε;

iii. Υπάρχει κάποιος απ’ το Γραφείο Τύπου του Δήμου ή της «Ένωσης Πολιτών», που ενήργησε αυτοβούλως και «έβαλε στο στόμα του Δημάρχου» λόγια που δεν είπε; Αν συνέβη αυτό (δεν υπάρχει άλλη λογική εξήγηση για την τροποποίηση ενός απλού Δελτίου Τύπου) επιβάλλεται να κοινοποιηθεί τ’ όνομά του και ο κ. Σταμούλης να ζητήσει συγγνώμη εκ μέρους του, αναλαμβάνοντας, ως οφείλει, την ευθύνη.

 

Αναμένοντας με μεγάλο ενδιαφέρον τις απαντήσεις στα πολύ απλά αυτά ερωτήματα, συμπεραίνουμε ότι ο χαρακτηρισμός, «εκείνος», χρησιμοποιήθηκε από όποιον χρησιμοποιήθηκε, θέλοντας εμφανώς να μειώσει την προσωπικότητα και τον ανιδιοτελή χαρακτήρα του Γ. Μπερδελή αλλά και επειδή ακόμη και τώρα δεν έχει κατανοήσει την προσπάθεια του συνδυασμού «ΤΩΡΑ» να σταθεί, όπου μπορεί, αρωγός στο δύσκολο έργο της Δημοτικής Αρχής.

 

Ο άνθρωπος που χρησιμοποίησε τον όρο «εκείνος» για κάποιον, που μέσω της πολύχρονης προσφοράς του στα κοινά έχει επιδοκιμασθεί απ’ όλους ανεξαιρέτως τους πολιτικούς του αντιπάλους, τελούσε εμφανώς υπό πανικό. Και εάν διερωτάσθε γιατί έφτασε σ’ αυτήν την κατάσταση οι απαντήσεις είναι απλές:

 

  • Επειδή ο Μπερδελής τόλμησε, ως επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης, να ασκήσει τα νόμιμα και επιβαλλόμενα από την συνείδησή καθήκοντά του.
  • Επειδή ο Μπερδελής τόλμησε να συμβάλλει εποικοδομητικά στην προστασία της ασφάλειας των δημοτών μας.
  • Επειδή ο Μπερδελής τόλμησε να δείξει ενδιαφέρον και αλληλεγγύη στο δύσκολο έργο, που επιτελεί η εκάστοτε δημοτική αρχή, αποτελώντας την ειδοποιό αντίθεση στην συνηθισμένη και παγιωμένη από όλους έως Τώρα, στείρα αντιπολίτευση.
  • Και εν τέλει, επειδή ο Μπερδελής τόλμησε απλά να είναι διαφορετικός.

 

Αλλά, αγαπητέ μας κ. Σταμούλη και αγαπητοί μας φίλοι της συμπολιτεύσεως, όπως ο καθένας από εμάς έτσι και εσείς, κρίνετε σύμφωνα με την ηθική, την λογική και τα πρότερα πεπραγμένα σας. Εκείνο όμως που, όπως φαίνεται, δεν καταλαβαίνετε είναι ότι για τα ίδια ακριβώς πράγματα κρίνεστε…

 

 

Παρόμοια άρθρα

Back to top button