Δηλώσεις Γιάννη Γκίνη για την πρεμιέρα του «Αρχοντοχωριάτη»

Την Παρασκευή 18 Μαΐου 2018, είχα την ευκαιρία να είμαι παρών και να παρακολουθήσω την πρεμιέρα της θεατρικής παράστασης της κωμωδίας του Μολιέρου “ O Αρχοντοχωριάτης” σε διασκευή και σκηνοθεσία της Ευγενίας Σάλτα, στην φιλόξενη αίθουσα του “Στρατουδάκειου Πολιτιστικού Κέντρου” του Δήμου Μεγαρέων.

Στο τέλος της παράστασης o Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρηγόρης Σταμούλης συγχαίροντας όλους τους συντελεστές της παράστασης αναφέρθηκε στο πρόσωπό μου θυμίζοντας ότι το Δημοτικό Θέατρο ιδρύθηκε επί δημαρχίας του αείμνηστου Δημάρχου Γιώργου Καστάνη – Λιάντρου με ιδρυτή και πρώτο θέατρο την ταπεινότητά μου και μάλιστα με εξέπληξε ευχάριστα προσκαλώντας με στη σκηνή όπου μου επέδωσε τιμητική πλακέτα.

Επειδή η βραδιά ανήκε στους πρωταγωνιστές της παράστασης και σε όλους τους συντελεστές περιορίστηκα σε ένα μόνο “ευχαριστώ”.
Όμως αν είχα τον χρόνο εκεί θα έλεγα τα εξής:

« Κύριε Δήμαρχε,
– Με αιφνιδιάσατε ευχάριστα!
– Δεν το περίμενα!
– Δεν το ήξερα ότι θα μου κάνατε αυτή την ιδιαίτερη τιμή.
– Βεβαίως και σας ευχαριστώ από καρδιάς,
Και βεβαιότατα αισθάνομαι Χαρά, Ευχαρίστηση, Συγκίνηση και Περιφάνεια !!!

– Δέχομαι την αναμνηστική αυτή πλακέτα, ως Ιδρυτής Πρόεδρος του Δημοτικού Θεάτρου Μεγάρων, στο όνομα του αείμνηστου Δημάρχου Μεγαρέων Γιώργου Καστάνη, που με εμπιστεύθηκε
και με τίμησε ως Αντιδήμαρχο για πολλά χρόνια και στα ονόματα Όλων, όσων έχουν υπηρετήσει κι έχουν βοηθήσει ουσιαστικά και διαχρονικά, να μεγαλουργήσει το Δημοτικό Θέατρο Μεγάρων, Δημάρχων, Προέδρων, μελών της Διοίκησης, σκηνοθετών, ηθοποιών, φροντιστών και όλων των συντελεστών των θεατρικών παραστάσεων των έργων, που έχουν παρουσιαστεί στη θεατρική σκηνή από της ιδρύσεως του Δημοτικού μας Θεάτρου μέχρι σήμερα.

– Χαίρομαι Κύριε Δήμαρχε που ζώ στην Ελλάδα, στη χώρα που γεννήθηκε το Θέατρο και στην πόλη, που γέννησε τον πατέρα της Κωμωδίας τον Σουσαρίωνα.
– Πρίν από 32 ολόκληρα χρόνια μου έτυχε η ευτυχής συγκυρία να ηγηθώ μίας ομάδας φιλόδοξων και ονειροπόλων συμπολιτών, που σπείραμε το σπόρο της ίδρυσης και λειτουργίας του Δημοτικού μας Θεάτρου, το οποίο όχι μόνον καρποφόρησε αλλά ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Ένα έργο σπουδαίας σημασίας και τεράστιας αξίας για τα πολιτιστικά δρώμενα των Μεγάρων.
– Και όπως λέει μία ψυχή: Ήταν Δίκαιο Κι Έγινε Πράξη !!!
Αγαπώ τα Μέγαρα.
Αγαπώ την Πολιτική και το Θέατρο και κάποιους στη ζωή μου τους έχω βάλει ψηλά !
Κύριε Δήμαρχε ειλικρινά έχετε μία ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου, χαίρομαι για την άψογη μέχρι σήμερα συνεργασία μας και σας οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ.

Για τη σημερινή πρεμιέρα τι να πώ;
Δυό λέξεις μόνο:
Συγκλονιστική – Υπερπαραγωγή !!
Τι έχουμε να ζηλέψουμε από έναν επαγγελματικό θίασο; Σπαρταριστή κωμωδία με ένα μοναδικής έμπνευσης καλαίσθητης εντυπωσιακής εικόνας σκηνικό.

Θερμά συγχαρητήρια λοιπόν σε όλους τους συντελεστές, στην νεαρή Μεγαρίτισσα σκηνοθέτιδα Ευγενία Σάλτα, που έχει ταράξει τα νερά με τις πρωτοποριακές της ιδέες και την καθοδήγησή της, στον βοηθό της τον Αλέξανδρο Δέλτα,
όλους τους ηθοποιούς,
τους φροντιστές,
τους χορευτές,
τον παρουσιαστή,
τον φωτισμό,
τα ηχητικά
και όλους όσους εργάστηκαν πάνω από 6 μήνες τώρα, για να απολαύσουμε το αποψινό υπερθέαμα στην υπέροχη, δροσερή και φιλόξενη αίθουσα του Στρατουδάκειου.

Αγαπητοί φίλοι σας ασπάζομαι και σας χειροκροτώ κι εύχομαι πάντα επιτυχίες, να συνεχίσετε να χαρίζετε άφθονο γέλιο, σε μία εποχή, που το χρειαζόμαστε όλοι!!
Θερμά συγχαρητήρια και πάλι και σας ευχαριστώ για την αγάπη και την εκτίμησή σας.
Κύριε…. Μαμαμούχο,
Κυρία …. Καραμπονίκου,
Κλημεντίνη,
Ζωή,
Μυρτώ, Μαρισία
φίλε Ιορδάνη, και σε όλους σας, άνδρες – γυναίκες, μικρούς και μεγάλους Υποκλίνομαι!!!!

Συνιστώ ανεπιφύλακτα με ενθουσιασμό σε όλους τους συμπολίτες να έρθουν να παρακολουθήσουν τις παραστάσεις που ακολουθούν στο Στρατουδάκειο δωρεάν, γιατί πραγματικά
πρόκειται για μία παράσταση αξιώσεων.
Επίσης εύχομαι από καρδιάς στο Θεατρικό Φεστιβάλ της Μονεμβασιάς καλή επιτυχία στην θεατρική Ομάδα του Δήμου Μεγαρέων που θα παρουσιάσει τον Αρχοντοχωριάτη κι είμαι
σίγουρος ότι θα έλθει στα Μέγαρα το πρώτο βραβείο.»

Βράβευση Γκίνη, Αρχοντοχωριάτης, Δήμαρχος Σταμούλης Μάιος 2018

Παρόμοια άρθρα

Back to top button