Δικογραφία σε βάρος 23χρονου αστυνομικού για group που δημιούργησε στο facebook

 

Δικογραφία σχηματίζεται, από το Τμήμα Γενικών Υποθέσεων και Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίαςσε βάρος 23χρονου αστυνομικού που υπηρετεί σε Υπηρεσία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, ο οποίος είχε δημιουργήσει και διαχειριζόταν, επί τετράμηνο περίπου, ομάδα με τον τίτλο «Ομάδα ΔΕΛΤΑΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ» σε γνωστή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Ειδικότερα, ύστερα από καταγγελία στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχετικά με την λειτουργία ομάδας ( group ) που έφερε τίτλους και εμβλήματα της Ελληνικής Αστυνομίας σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, στην οποία, μεταξύ άλλων, περιέχονταν και αναρτιόνταν φωτογραφικό υλικό αστυνομικού χαρακτήρα, με σχόλια και προτροπές στη διάπραξη ποινικών αδικημάτων σε βάρος ομάδων προσώπων, σχηματίσθηκε δικογραφία στο πλαίσιο της οποίας, με εισαγγελική παραγγελία, ενημερώθηκε η διαχειρίστρια εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης και καταργήθηκε ο ιστότοπος.

Από την περαιτέρω αστυνομική ψηφιακή έρευνα στελεχών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος αλλά και την ανάλυση των ηλεκτρονικών ιχνών, εντοπίσθηκαν και ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας του δημιουργού και διαχειριστή της ομάδας στο πρόσωπο του 23χρονου αστυνομικού.

Χθες (29-7-2011), κλιμάκιο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, πραγματοποίησε έρευνα στην οικία του, όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας (1) φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, εντός του οποίου βρέθηκαν αποθηκευμένες φωτογραφίες οι οποίες είχαν αναρτηθεί στην επίμαχη σελίδα.

Ο 23χρονος δεν συνελήφθη καθόσον είχαν παρέλθει τα όρια της αυτόφωρης διαδικασίας και η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ο 23χρονος αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ενώ διατάχθηκε η διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης.

Επισημαίνεται ότι η χρήση τίτλων, εμβλημάτων και σημάτων της Ελληνικής Αστυνομίας ή η χρήση όρων που αναφέρονται με οποιονδήποτε τρόπο σε Υπηρεσίες της με σκοπό τη διαφήμιση, διάδοση ή κυκλοφορία εντύπων ή άλλων ειδών δεν επιτρέπεται και διώκεται από το νόμο.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button