Διευκρινήσεις του «Ευκλείδη» σχετικά με επιστολή του Βύζας

Με αφορμή το πρόσφατο δελτίο τύπου του Α.Γ.Σ. ΒΥΖΑ ΜΕΓΑΡΩΝ που δόθηκε στην δημοσιότητα, προς αποκατάσταση των πραγματικών γεγονότων και για λόγους δεοντολογίας (εφόσον αναφέρθηκε το όνομα του συλλόγου μας), θα θέλαμε να ενημερώσουμε τη φίλαθλη γνώμη της πόλης για την θέση μας σε ένα (όχι και τόσο σημαντικό θέμα κατά την άποψη μας) που παρ’ όλα αυτά αναδείχθηκε από το συμβούλιο της ακαδημίας του ΑΓΣ Βύζα χωρίς ειλικρινά να αντιλαμβανόμαστε τη σκοπιμότητα αυτής της ενέργειας.

 

Βάση του επίσημου προγράμματος του Ηροδώρου που ισχύει από την αρχή της αγωνιστικής χρονιάς (και το οποίο έχει κοινοποιηθεί σε όλα τα σωματεία του  Δημου) διατίθεται στην ομάδα μας για αγώνες το βοηθητικό γήπεδο του Δημοτικού Σταδίου Μεγάρων κάθε Σάββατο απόγευμα, ενώ στις ακαδημίες του Α.Γ.Σ. Βύζας Μεγάρων κάθε Κυριακή πρωί. Με έκπληξη διαπιστώσαμε και χωρίς καμία πρότερη ενημέρωση μας, το Σάββατο 20/2/2016 να εισέρχονται οι ομάδες του Βύζα και του ΑΟ Λουτρακίου στον αγωνιστικό του γηπέδου στο οποίο ήδη βρίσκονταν οι δικοί μας αθλητές. Οι υπεύθυνοι του Βύζα, χωρίς να ενημερωθεί επίσημα ή ανεπίσημα κανείς από το ΔΣ της ομάδας μας (προφανώς από λάθος δικής τους συνεννόησης και επικοινωνίας) όρισαν εκτάκτως αγώνα με τον ΑΟ Λουτρακίου.

 

Τη συγκεκριμένη ημέρα και ώρα η ακαδημία μας είχε προγραμματισμένους αγώνες στα πλαίσια του τουρνουά West Attica League, οι οποίοι αναβλήθηκαν λόγω μη προσέλευσης της ακαδημίας MARACANA από τη Σαλαμίνα με την οποία επρόκειτο ν’ αγωνιστούμε. Στην θέση των αγώνων οι υπεύθυνοι προπονητές όρισαν προπόνηση ορμώμενοι και από το γεγονός ότι πολλοί γονείς είχαν ήδη αφήσει τα παιδιά τους στο γήπεδο και θα επέστρεφαν σε 1 – 1 ½ ώρα για να τα ξαναπάρουν. Εάν ο ΑΓΣ Βύζας είχε φροντίσει να μας ενημερώσει ότι προτίθεται να διεξάγει αγώνα την συγκεκριμένη ημέρα και ώρα, θα είχε ενημερωθεί για τις δικές μας αγωνιστικές υποχρεώσεις και θα όριζε τον αγώνα του σε άλλη ώρα χωρίς να υπάρξει η παραμικρή διένεξη, να χρειαστεί να καθυστερήσει ο αγώνας τους για περίπου 45 λεπτά, αλλά και να εκτεθεί η πόλη μας, σε γονείς και αθλητές της ομάδας του Α.Ο. ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ με την οποία θα αγωνίζονταν η ομάδα του Α.Γ.Σ. ΒΥΖΑ.

 

Η φιλοσοφία του ΔΣ της ομάδας μας είναι η συνεργασία με όλες τις ομάδες και τους αθλητικούς φορείς της περιοχής, πόσο μάλλον με τον ιστορικό Βύζαντα. Αυτό το αποδεικνύει η συνεργασία μας με τις ακαδημίες της ΠΑΕ Ατρόμητου Αθηνών,  του Άτταλου Νέας Πέραμου και της ακαδημίες Megara Sports Club. Σ’ αυτό το γενικότερο πνεύμα συνεργασίας που μας διέπει παραχωρήσαμε στην ακαδημία του Α.Γ.Σ.ΒΥΖΑΣ, ως ένδειξη καλής θέλησης, την ώρα προπόνησης μας στον ίδιο αθλητικό χώρο, προκειμένου να διεξαχθούν εργομετρικά τεστ στις 24/2. Επίσης στηρίξαμε το αίτημα τους για χρήση του φυσικού χλοοτάπητα του δημοτικού σταδίου από τις μικρές ηλικίες της ακαδημίας τους. Με λύπη αλλά και έκπληξη, παρατηρούμε ότι οι φίλοι του ΔΣ της ακαδημίας του Βύζα αντί να σταθούν σε τέτοιες κινήσεις φιλίας και συνεργασίας, υποκινούν ένα θέμα δια του τύπου, το οποίο θα μπορούσε κάλλιστα να έχει λήξει με καλύτερο προγραμματισμό και επικοινωνία μεταξύ των δυο συλλόγων.  

Παρόμοια άρθρα

Back to top button