Διαμαρτυρία πυρόπληκτων Κινέτας στο Υπουργείο Περιβάλλοντος [16/5/2019]

Διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 16 Μαΐου 2019 έξω από το υπουργείο Περιβάλλοντος από Επιτροπές Πυρόπληκτων των περιοχών που επλήγησαν πέρσι τον Ιούλιο από τις καταστροφικές πυρκαγιές. Ανάμεσά τους οι πυρόπληκτοι Κινέττας, οι οποίοι δημοσίευσαν την παρακάτω ανακοίνωση σε σελίδα τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:

Στη συνάντηση με τους Υπουργό και αναπληρωτή Υπ. Περιβάλλοντος κ.κ. Σταθάκη και Φάμελλο τέθηκαν για ΤΡΙΤΗ φορά τόσο από εκπροσώπους της ΣΕΚΜΑ όσο και από τη Συντονιστική Επιτροπή Πυρόπληκτων Κινέτας τα τεράστια και άλυτα θέματα των ΔΑ δηλαδή πυρόπληκτων οικιών εντός φερόμενης δασικής έκτασης.
Για πολλοστή φορά τόσο ο υπουργός όσο και υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου και αρμόδιοι για θέματα δόμησης ισχυρίστηκαν ότι καμία πολεοδομική τακτοποίηση δεν είναι έγκυρη εφόσον όλοι οι σχετικοί νόμοι απαγορεύουν την πολεοδομική τακτοποίηση αυθαιρέτου σε δασική έκταση. Παρά τις εύλογες και έντονες διαμαρτυρίες μας οι οποίες βασίζονται στο γεγονός ότι χρόνια τώρα η Πολιτεία εισπράττει από εμάς και τώρα μας λέει με δική σας ευθύνη προβήκατε σε τακτοποίηση αυθαιρέτου, η απάντηση ήταν και παραμένει η ίδια.

Σε ότι αφορά τους ιδιοκτήτες με πολεοδομική άδεια οι οποίοι παράτυπα ταλαιπωρούνται από γραφειοκρατικές διατυπώσεις εδώ και 6 μήνες μεταξύ πολεοδομίας και διεύθυνσης δασών για να πάρουν τη βεβαίωση ότι δεν υπάγονται στη δασική νομοθεσία ,ψηφίζεται τροπολογία ώστε μόνο με απλό αντίγραφο της άδειας και υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη ότι δεν έχει ανακληθεί ή ακυρωθεί η άδεια θα μπορεί ο ενδιαφερόμενος να πάρει την αναγκαία βεβαίωση μη υπαγωγής στη δασική νομοθεσία για να προχωρήσει σε άδεια επισκευής ή ανακατασκευής.

Σε ό,τι αφορά το σύνολο των περιοχών ΔΑ δηλ ΠΑΝΟΡΑΜΑ 1,2 ΜΠΑΛΑΛΑΙ, ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΜΑΡΟΥΓΚΑ, ΓΑΛΗΝΗ, ΠΑΝΟΡΑΜΑ 3 ο κος Φάμελλος δεσμεύτηκε να μας καλέσει σε σύσκεψη με τον υπεύθυνο κατάρτισης δασικών χαρτών της αποκεντρωμένης διοίκησης . Σε αυτή τη σύσκεψη θα πρέπει να παρουσιάσουμε τις πράξεις της Διοίκησης με τις οποίες αποδεικνύεται ότι οι εκτάσεις αυτές ήταν πάντοτε ιδιωτικές και σε καμία περίπτωση δεν είναι καταπατημένες δημόσιες εκτάσεις και ότι οι οικισμοί δημιουργήθηκαν με αποφάσεις κατάτμησης του Υπ Γεωργίας και τη σύμφωνη γνώμη του Δασαρχείου. Επίσης θα παρουσιάσουμε ότι στοιχεία έχουμε τα οποία αποδεικνύουν ότι η αλλαγή χρήσης από δασική σε οικιστική έγινε με νόμιμο τρόπο. Σε αυτήν την κατεύθυνση είναι αναγκαία η βοήθεια όλων των κατοίκων. Όσοι έχουν άδειες μπορούν να αναζητήσουν στο φάκελο της αδείας το πληροφοριακό έντυπο του Δασαρχείου που γράφει ότι η έκταση δεν είναι δασική και να προσκομίσει αντίγραφο στην επιτροπή. Επίσης όσοι έχουν αθωωτικές δικαστικές αποφάσεις που βασίστηκαν στη νομιμότητα της άδειας κατάτμησης ή άλλο έγγραφο της Διοίκησης που στηρίζει την υπόθεση μας πρέπει να μας ενημερώσουν σχετικά.
Θα ακολουθήσει συνάντηση με την διεύθυνση αποκεντρωμένων στην οποία θα μας απαντήσουν αναλυτικά ποια στοιχεία θα ενσωματωθούν στο δασικό χάρτη και θα εξετασθούν τα στοιχεία ιδιοκτησίας.

Με εκτίμηση κ σεβασμό
Συντονιστική Επιτροπή Πυρόπληκτοι Κινέττας

Υγ: Πλέον η Επιτροπή Πυρόπληκτων Κινέττας βρίσκεται σε επικοινωνία με όλες τις αντίστοιχα επιτροπές πυρόπληκτων του νομού Αττικής διότι αυτά που μας ενώνουν είναι πολλά κ στη μάχη θα είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι!

Διαμαρτυρία πυρόπληκτων, υπουργείο Περιβάλλοντος 15/5/2019 Διαμαρτυρία πυρόπληκτων, υπουργείο Περιβάλλοντος 15/5/2019Διαμαρτυρία πυρόπληκτων, υπουργείο Περιβάλλοντος 15/5/2019Διαμαρτυρία πυρόπληκτων, υπουργείο Περιβάλλοντος 15/5/2019 Διαμαρτυρία πυρόπληκτων, υπουργείο Περιβάλλοντος 15/5/2019 Διαμαρτυρία πυρόπληκτων, υπουργείο Περιβάλλοντος 15/5/2019 Διαμαρτυρία πυρόπληκτων, υπουργείο Περιβάλλοντος 15/5/2019 Διαμαρτυρία πυρόπληκτων, υπουργείο Περιβάλλοντος 15/5/2019Διαμαρτυρία πυρόπληκτων, υπουργείο Περιβάλλοντος 15/5/2019

Παρόμοια άρθρα

Back to top button