Δ. Μεγαρέων: «Νύχτα Μαγικιά» η 15η Ιουλίου για τον Δήμο μας

Δελτίο τύπου του Δήμου Μεγαρέων αναφέρει ότι η Παρασκευή της 15ης Ιουλίου ήταν μια ξεχωριστή μέρα για τον Δήμο μας. Το βράδυ αυτής της μέρας δόθηκε μια εξαιρετική συναυλία, γεμάτη με ποιήματα που έχει μελοποιήσει ο Μίκης Θεοδωράκης. Ακούσαμε και τραγουδήσαμε αγαπημένους στίχους, από τους μεγαλύτερους ποιητές της Ελλάδας αλλά όχι μόνο. Ο Μίκης άλλωστε, δίκαια, έχει περάσει στο πάνθεον των μεγαλύτερων συνθετών του κόσμου. Τα λόγια είναι λίγα: Αναγνωστάκης, Γκάτσος, Ελύτης, Καμπανέλλης, Καρυωτάκης, Ρίτσος, Σεφέρης αλλά και Λόρκα, Νερούδα… Μπορεί να ξεχνάμε κάποιους, αλλά ήταν όλοι εκεί!

Η Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» έδωσε τον καλύτερο εαυτό της, ενώ συγκινητικά λόγια είπε για την περιοχή ο αριστοτέχνης του μπουζουκιού Θανάσης Βασιλάς. Στα τραγούδια έδωσαν ξεχωριστό παλμό οι ερμηνευτές. Ο Δημήτρης Μπάσης, ο Παναγιώτης Πετράκης, η Μπέττυ Χαρλαύτη και φυσικά ο εγγονός του Μίκη, Άγγελος Θεοδωράκης, κατάφεραν να ξεσηκώσουν το κατάμεστο θεατράκι που τραγουδούσε μαζί τους.

Στην εκδήλωση παρίσταντο ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης κ. Γιώργος Κώτσηρας, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Θανάσης Μπούρας, ο γραμματέας της Βουλής κ. Βαγγέλης Λιάκος, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρηγόρης Σταμούλης και ο Αντιπεριφερειάρχης Λευτέρης Κοσμόπουλος. Στο σημείο αυτό, να σημειώσουμε οτι ο κ. Κοσμόπουλος βράβευσε τον πρώην Δήμαρχο Μεγαρέων, κ. Χρυσόστομο Σύρκο, για τη εισήγηση και ανακήρυξη του Μίκη Θεοδωράκη σαν Επίτιμου Δημότη Μεγαρέων, το 2003. Ο κ. Σύρκος, με μια συγκινητική ομιλία, προσέφερε το βραβείο στους Δημότες.

Η συναυλία ήταν μια συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Μεγαρέων και δόθηκε στο θεατράκι του Αη Γιάννη Χορευταρά, στα Μέγαρα. Η προσέλευση του κόσμου ήταν, αναμενόμενα, πολύ μεγάλη και γέμισαν τόσο το θεατράκι όσο και τα γύρω καφεστιατόρια. Στα “παραλειπόμενα” της συναυλίας, σημειώνουμε τη μεγάλη οθόνη που προέβαλε στιγμιότυπα με το Μίκη, το βιβλίο της Μαργαρίτας Θεοδωράκη η οποία επίσης παρακολούθησε τη συναυλία αλλά και, όπως μάθαμε από το Δήμαρχο κ. Γρηγόρη Σταμούλη, οτι ο Δημήτρης Μπάσης είναι και έφεδρος Λοχαγός του Πυροβολικού.

Ο δήμαρχος Μεγαρέων, Γρηγόρης Σταμούλης, φανερά συγκινημένος, δήλωσε:
«Ο Μίκης Θεοδωράκης είναι από τους ανθρώπους που ξεχωρίζουν και γι’ αυτό η ιστορία τού κρατάει μια διακεκριμένη θέση. Χρησιμοποιώ ενεστώτα, επειδή η ανάμνησή του ήταν τόσο έντονη σε αυτή τη συναυλία, που δυσκολεύομαι να πιστέψω οτι δεν ήταν κάπου εκεί, μαζί μας, να διευθύνει, να τραγουδάει, να συνεπαίρνει. Η Ορχήστρα “Μίκης Θεοδωράκης”, οι μεγάλες ερμηνείες των καλλιτεχνών, το ενθουσιώδες κοινό και τελικά όλη η διοργάνωση ήταν μια μοναδική εμπειρία που ξεπέρασε τις προσδοκίες μας. Για άλλη μια φορά, να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συντελεστές».

Παρόμοια άρθρα

Back to top button