Χρηματοδότηση ύψους 150 χιλ. ευρώ για νέους χώρους άθλησης

Τη χρηματοδότηση ύψους 150.000 ευρώ εξασφάλισε η Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. «Ηρόδωρος» και το Δ.Σ. μετά από συντονισμένες ενέργειες υπομονή και επιμονή ενός έτους από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για την κατασκευή δυο νέων έργων αθλητικών υποδομών.

Σε συνεργασία με την Τεχνική υπηρεσία εκπονήθηκε τεχνική μελέτη και υποβλήθηκε ολοκληρωμένη πρόταση μετά την συγκέντρωση των απαραίτητων στοιχείων για την αναβάθμιση των αύλειων αθλητικών υποδομών των 1ου και 2ου Γυμνασίων Μεγάρων.
Διασφαλίσαμε με τον τρόπο αυτό την έγκριση της χρηματοδότησης κατασκευής αθλητικού δαπέδου στα γήπεδα Καλαθοσφαίρισης, Βόλεϊ και Ποδοσφαίρου στον αύλειο χώρο κόστους 70.000 ευρώ από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.
Σύντομα θα γίνει ο διαγωνισμός ανάδειξης αναδόχου και με την νέα σχολική χρονιά μικροί και μεγάλοι μαθητές και μαθήτριες θα έχουν στη διάθεσή τους τις νέες αθλητικές εγκαταστάσεις.
Ταυτόχρονα αναμένουμε τον επόμενο μήνα και την έγκριση της πρότασης που υποβάλλαμε για την αναβάθμιση του αύλειου χώρου με αθλητικές υποδομές στο Γυμνάσιο – Λύκειο της Ν. Περάμου.

Το δεύτερο έργο που εγκρίθηκε από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού είναι η κατασκευή χώρου ρίψεων στίβου με κλωβό για δισκοβολία, βαλβίδα για σφαιροβολία, διάδρομος ακοντισμού απέναντι από το Δημοτικό Στάδιο «Μεγαρέων Ολυμπιονικών».
Σε συνεργασία με τον Πρόεδρο του ΑΟΜ κ. Καλοζούμη και μετά την εκπόνηση τεχνικής μελέτης από τον Αντιδήμαρχο κ. Παπαπανούση υποβάλαμε ολοκληρωμένη πρόταση και διασφαλίσαμε την χρηματοδότηση κόστους 78.000 ευρώ. Στο άμεσο χρονικό διάστημα θα γίνει ο διαγωνισμός ανάδειξης αναδόχου κατασκευής του νέου αθλητικού χώρου.

Με τη δημιουργία του χώρου αυτού θα μπορέσουμε να προσελκύσουμε μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις Στίβου συμβάλλοντας στην προσπάθεια μας οι αθλητικές δράσεις να συνδεθούν αποτελεσματικότερα με τον αθλητικό τουρισμό, και την τοπική οικονομία του Δήμου μας, ενισχύοντας παράλληλα την εξωστρέφεια.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button