Χαιρετισμός Δημάρχου κ. Γρηγόρη Σταμούλη στην Ημερίδα Λαογραφίας

Κυρίες και Κύριοι,

 

Από τους μεγάλους εργάτες  παραγωγής πολιτισμού στην περιοχή μας είναι χωρίς καμία αμφιβολία και οι Λαογραφικοί Σύλλογοι  των Μεγάρων και της Νέας Περάμου και για το λόγο αυτό τους συγχαίρω και τους ευχαριστώ όλους για την πλούσια δράση τους.

 

Η Πολιτιστική μας κληρονομιά, η λαϊκή μας παράδοση, τα ήθη και τα έθιμά μας είναι τα βασικά συστατικά της ιστορίας και της διαμόρφωσης της κουλτούρας του τόπου μας.

 

Η Τοπική αυτοδιοίκηση αφουγκράζεται τις ανησυχίες και αναζητήσεις της κοινωνίας και προσπαθεί να την οδηγήσει σωστά προς το μέλλον και σύμφωνα με τις παρακαταθήκες του παρελθόντος.

 

Στηρίζει ηθικά, υλικά και στο μέτρο του δυνατού και οικονομικά πολλές από τις δράσεις των Πολιτιστικών Φορέων και υποστηρίζει δυνατά κάθε δραστηριότητα που έχει στόχο τη διάσωση, τη διατήρηση και τη διάδοση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και ιδιαίτερα όταν αφορά τα τοπικά μας ήθη και έθιμα.

 

Τόσο στα Μέγαρα όσο και στη Νέα Πέραμο υπήρχαν και υπάρχουν έντονες και αξιόλογες πολιτισμικές δραστηριότητες κι είμαι βέβαιος ότι όλοι οι Πολιτιστικοί και λαογραφικοί Σύλλογοι θα συνεχίσουν με μεγαλύτερη ένταση αυτή τη δημιουργική τους δράση.

 

Από το πρόγραμμα και τα αντικείμενα της σημερινής ημερίδας αλλά και κυρίως από τη συμμετοχή καταξιωμένων ομιλητών προκύπτει αβίαστα, ότι απόψε  θα εξαχθούν  χρήσιμα και πολύτιμα συμπεράσματα, που θα μας βοηθήσουν  στην παραπέρα πορεία μας, στο υπόψη θέμα. 

 

Θέλω σε αυτό το σημείο να εκφράσω τις θερμές μας ευχαριστίες στο Κέντρο Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών που με διακεκριμένους ειδικούς επιστήμονες είχε την ευγενική καλοσύνη να δώσει τα φώτα του και την καθοδήγησή του για την πραγματοποίηση της σημερινής επιστημονικής ημερίδας.

 

Ιδιαίτερα να ευχαριστήσω τον Διευθύνοντα το Κέντρο Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας κ. Ευάγγελο  Καραμανέ και τους συνεργάτες του, την Κυρία Αικατερίνη Πολυμέρου – Καμηλάκη, την Κυρία Ζωή Μάργαρη, τον κ. Ιωάννη Καραχρήστο και τον κ. Παρασκευά Ποτηρόπουλο.

 

Επίσης θέλω να χαιρετήσω με εξαιρετική ικανοποίηση, τη συμμετοχή όλων των καταξιωμένων στελεχών που εκπροσωπούν τους  Λαογραφικούς  Ομίλους, Συλλόγους και Συγκροτήματα των Μεγάρων και της Νέας Περάμου τόσο για τη συμμετοχή τους στην ημερίδα αλλά και για όλα όσα διαχρονικά έχουν προσφέρει στην προσπάθεια της ανύψωσης του πολιτιστικού επιπέδου των συμπολιτών μας.

 

Τέλος θέλω να συγχαρώ εγκάρδια όλους όσους εργάστηκαν και συνεργάστηκαν για να έχει επιτυχία η σημερινή ημερίδα.

 

Τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής τον κ.Γιώργο Μιχάλαρο, Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, τον φίλο Καθηγητή κ. Στέλιο Γκίνη, και την Αντιδήμαρχο και Πρόεδρο της Επιτροπής Κα Βανέσσα Μαυροειδή, που ως ομάδα συνεργάστηκαν με σοβαρότητα και υπευθυνότητα κι ανταποκρίθηκαν άψογα, όπως έπρεπε στις απαιτήσεις μιας τόσο εξαιρετικής και σπουδαίας σημασίας, εκδήλωσης.

 

Άφησα για το τέλος αλλά όχι αξιολογικά για  να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Αξιότιμη Κυρία Τριανταφυλλιά Σαραφίδου – Σαμπράκου, τέως Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου της Θράκης η οποία με μεγάλη προθυμία  ανέλαβε την ευθύνη του συντονισμού των ομιλιών και της σημερινής συζήτησης.

 

Με τις σκέψεις αυτές και θερμές ευχές για καλή επιτυχία κηρύσσω την έναρξη των εργασιών της σημερινής ημερίδας.

 

Σας ευχαριστώ πολύ. 

 

Παρόμοια άρθρα

Back to top button