Αθ. Μπούρας: Παρέμβαση για ολοκλήρωση συμβάσεων Δήμων Δ. Αττικής με το Υπ. Μεταφορών

Με αφορμή ενημερώσεις που δέχθηκε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Δυτικής Αττικής κ. Αθανάσιος Μπούρας, από Δημάρχους της Δυτικής Αττικής σχετικά με εκκρεμείς προγραμματικές συμβάσεις των Δήμων με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, επικοινώνησε με την Πολιτική ηγεσία του Υπουργείου και έλαβε τη διαβεβαίωση ότι ολοκληρώθηκαν όλες οι απαραίτητες ενέργειες και αναμένεται να δημοπρατηθούν μέσα σε δύο μήνες περίπου οι κάτωθι προγραμματικές συμβάσεις:

  1. Με τον Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας:
    «Αποκατάσταση ζημιών των οδικών υποδομών και των συνοδών τους υδραυλικών έργων του Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής που επλήγη από τις φυσικές καταστροφές της 15ης Νοεμβρίου 2017 και 26ης και 27ης Ιουνίου 2018», συνολικού προϋπολογισμού έως 6.200.000,00€.
  2. Με τον Δήμο Ελευσίνας:
    «Αποκατάσταση ζημιών των οδικών υποδομών και των συνοδών τους υδραυλικών έργων του Δήμου Ελευσίνας Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής που επλήγη από τις φυσικές καταστροφές της 15ης Νοεμβρίου 2017 και 26ης και 27ης Ιουνίου 2018», συνολικού προϋπολογισμού έως 5.800.000,00€.
  3. Με τον Δήμο Μεγαρέων:
    «Αποκατάσταση ζημιών των οδικών υποδομών και των συνοδών τους υδραυλικών έργων του Δήμου Μεγαρέων Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής που επλήγη από τις φυσικές καταστροφές της 15ης Νοεμβρίου 2017 και 26ης και 27ης Ιουνίου 2018», συνολικού προϋπολογισμού έως 6.850.000,00€. Στο Δήμο Μεγαρέων και συγκεκριμένα στην περιοχή της Κινέττας που επλήγη εκ νέου από την πλημμύρα της 24ης Νοεμβρίου 2019 προέκυψαν νέες ζημιές και εκτιμάται επιπλέον χρηματοδότηση 3.000.000,00€.

Στο έργο παραχώρησης της Ολυμπίας Οδού έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες, εκδίδονται σε συγκεκριμένα τμήματα οι αναγκαίες αδειοδοτήσεις και έχει αρχίσει η εκτέλεση εργασιών, για αντιπλημμυρικά και υδραυλικά έργα στο παράπλευρο οδικό δίκτυο του Αυτοκινητοδρόμου Ελευσίνα – Κόρινθος που διέρχεται από τις περιοχές των Δήμων Ελευσίνας, Μάνδρας – Ειδυλλίας, Μεγαρέων, καθώς και αντιπλημμυρικά έργα στο ορεινό τμήμα της περιοχής Κινέττας και Πανοράματος Κινέττας. Το συνολικό εκτιμώμενο κόστος είναι 20.000.000,00€.

Ο κ. Μπούρας θα παρακολουθεί την πορεία αυτών των σημαντικών για τη Δυτική Αττική έργων και θα παρεμβαίνει όπου χρειάζεται.

Ενημέρωση 29/5/2020:

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Δυτικής Αττικής Θανάσης Μπούρας με αφορμή δύο επιστολές του Δημάρχου Μεγαρέων κ. Γρηγόρη Σταμούλη κατέθεσε δύο αναφορές στον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή.

Στην επιστολή με αρ. Πρωτ. 279/24-05-2020 ο Δήμαρχος Μεγαρέων ζητάει από τον Υπουργό να γίνει ειδική μέριμνα ώστε, στα αντιπλημμυρικά έργα που υλοποιούνται στην περιοχή της Κινέτας για την προστασία της Ολύμπιας Οδού από διερχόμενα νερά από τα Γεράνεια Όρη, να οδηγούνται τα νερά αυτά με ασφάλεια προς τη θάλασσα. Ίδια μέριμνα πρέπει να ληφθεί και για την περιοχή της Νέας Περάμου, που συνδέεται με το όρος Πατέρας.

Όπως τονίζεται και στην επιστολή, αλλά και με την ιδιαίτερη ευαισθησία που καταλαμβάνει τον κ. Μπούρα, είναι ζωτικής σημασίας να υλοποιηθούν τα έργα αυτά με το καλύτερο δυνατό τρόπο για τη μεγαλύτερη ασφάλεια των κατοίκων και των δύο περιοχών, προκειμένου να μην έρθουμε αντιμέτωποι με άλλες θλιβερές συνέπειες εξαιτίας ακραίων καιρικών φαινομένων.

Στην επιστολή με αρ. Πρωτ. 280/24-05-2020 γίνεται λόγος για την ανάγκη ολοκλήρωσης του παράδρομου της Ολύμπιας Οδού που διακόπτεται από το ύψος της περιοχής του Λουτρόπυργου του Δήμου Μεγαρέων μέχρι τα διόδια της Ελευσίνας.

Λογικά τα παραπάνω έργα πρέπει να είναι ενταγμένα στα Αντιπλημμυρικά και Υδραυλικά έργα όπως περιγράφεται στο από 28.05.2020 Δελτίο Τύπου παρ. 3 και 4 που επισυνάπτουμε.

Ο κ. Μπούρας περιμένοντας την απάντηση του Υπουργού, θα παρακολουθεί την εξέλιξη αυτών των σημαντικών έργων.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button