Ασυνέπεια λόγων και έργων και μάλιστα προεκλογικά

Άλλη μια προεκλογική περίοδος έχει ξεκινήσει εδώ και λίγες εβδομάδες, σαφώς πιο υποτονική (από ότι δείχνει μέχρι τώρα), σε σχέση με άλλες του παρελθόντος, έχοντας όμως ως ειδοποιό διαφορά να χαρακτηρίζει αυτές τις εκλογές (αλλά και τις επόμενες που ακολουθούν σύντομα), την μαζική φτωχοποίηση μεγάλων κοινωνικών ομάδων, την ανέχεια και την εξαθλίωση, την ανεργία, τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, τα ημιλιπόθυμα πεινασμένα παιδιά στα σχολεία…

Μέσα σε αυτό το ζοφερό κλίμα, της «βουβής» και χωρίς χαμόγελο καθημερινότητάς μας, έρχονται ξαφνικά δημοτικοί συνδυασμοί που αν μη τι άλλο προσβάλουν το κοινό αίσθημα και τη νοημοσύνη μας, καθώς εμφανίζονται με πανό, αφίσες, φανταχτερά εκλογικά κέντρα, συναυλίες, ολοσέλιδες καταχωρήσεις στον τύπο κλπ. Λες και ζουν σε άλλο κόσμο!

Την ίδια ώρα δηλαδή, που απευθύνονται και ζητούν την ψήφο από άνεργους συνδημότες μας των οποίων οι οικογένειες στερούνται ακόμα και τα βασικά αγαθά, ξοδεύουν αρκετές χιλιάδες ευρώ για την προεκλογική τους καμπάνια! Οι πόλεις μας σημαιοστολίζονται λες και έχουμε Εθνική επέτειο, με εκατοντάδες πανό και αφίσες που έως τώρα ήταν κατακριτέα από τους ίδιους επειδή όπως έλεγαν «μολύνουν και ασχημαίνουν τις πόλεις»!

Ειρήσθω εν παρόδω, για μια σχετικά μικρή αφισοκόλληση-διαφήμιση της όποιας άλλης ιδιωτικής εκδήλωσης λαμβάνει χώρα στις πόλεις μας καταβάλλεται προς το Δήμο τέλος διαφήμισης. Οι εν λόγω συνδυασμοί φυσικά, όχι μόνο δεν θα πληρώσουν ευρώ, αλλά θα απασχολήσουν και τα συνεργεία καθαριότητας για πολλές ώρες κατά τη διάρκεια αλλά και μετά τις εκλογές. Ταυτόχρονα, οι ίδιοι συνδυασμοί είναι αυτοί που διατυμπανίζουν την ευαισθησία τους για το περιβάλλον και την προστασία του!

Φυσικά και πρέπει να προβληθούν οι προτάσεις και τα προγράμματα της κάθε δημοτικής παράταξης που διεκδικεί το δημαρχιακό θώκο και την εμπιστοσύνη των πολιτών, αλλά υπάρχουν τρόποι πιο φιλικοί, πιο ήπιοι, πιο καθαροί και πιο οικονομικοί για να επιτευχθεί αυτό.

Αποτελεί, τουλάχιστον τραγική ειρωνεία, από την μια να πρεσβεύεις λύσεις και διεξόδους, υποσχόμενος ένα καλύτερο μέλλον για τις πόλεις μας με συνετή διοίκηση, και από την άλλη να ξοδεύεις δεκάδες χιλιάδες ευρώ για να προβάλλεις αυτή σου τη θέση! Κι εδώ, ας μας πουν οι τοπικοί καταστηματάρχες και οι τοπικοί εκδότες πόσα χρήματα και από πότε τους χρωστούσαν (ή τους χρωστούν ακόμα!) συνδυασμοί και υποψήφιοι των περασμένων δημοτικών εκλογών, για να καταλάβει επιτέλους ο κόσμος γιατί είδους χρηστή διοίκηση μιλάμε!!

Φανταστείτε την εικόνα να έχουν συγκεντρωθεί οι κάθε λογής τάχα ειδικοί, σε ένα γεύμα εργασίας, τρώγοντας αστακό και χαβιάρι και πίνοντας ακριβή σαμπάνια, για να επιλύσουν το πρόβλημα της πείνας! Ακούγεται ακραίο αλλά δυστυχώς αυτό ακριβώς σημαίνει η διαχειριστική λογική των προβλημάτων που στην ουσία εφαρμόζουν χωρίς αιδώ (ακόμα και προεκλογικά!) νομίζοντας ότι απευθύνονται σε ιθαγενείς ή πολίτες που τρώνε ακόμα κουτόχορτο!

Η Δημοτική παράταξη «Ενεργοί Πολίτες Μεγάρων και Νέας Περάμου» συνεχίζουμε τον προεκλογικό μας αγώνα με σύνεση και χωρίς προκλήσεις, αξιοποιώντας τα απολύτως απαραίτητα εργαλεία για την γνωστοποίηση των θέσεών μας, πιστεύοντας ότι η καλύτερή μας διαφήμιση είναι η όλη στάση μας αυτά τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια μέχρι σήμερα που οι συμπολίτες μας εμπιστεύτηκαν. Και αυτή την συνέπεια λόγων και έργων θα εξακολουθούμε να την εφαρμόζουμε τόσο και κατά τη διάρκεια αυτής της προεκλογικής περιόδου, όσο και μετεκλογικά.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button