Δ. Μεγαρέων: Η διοίκηση του Ο.Λ.Ε αρνείται να πληρώσει τέλη καθαριότητας και φωτισμού στον δήμο Μεγαρέων

Δελτίο Τύπου εξέδωσε ο Δήμος Μεγαρέων όπου γίνεται λόγος για άρνηση καταβολής τελών καθαριότητος και φωτισμού στον δήμο Μεγαρέων από τον Οργανισμό Λιμένος Ελευσίνας (Ο.Λ.Ε). Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου:

Η νέα Διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνος, αρνείται να πληρώσει Τέλη Καθαριότητας & φωτισμού στο Δήμο Μεγαρέων

Σοβαρό πρόβλημα, έχει προκύψει με ευθύνη της Νέας Διοίκησης του “Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας” (Ο.Λ.Ε. Α.Ε.) με το Δήμο Μεγαρέων.

Ο Οργανισμός Λιμένος Ελευσίνος, για πρώτη φορά, αναίτια, αδικαιολόγητα και αστήρικτα αρνείται να πληρώσει (!) στο Δήμο Μεγαρέων, ως οφείλει, τα Τέλη Καθαριότητας & Φωτισμού, για τους χώρους των Λιμένων Νέας Περάμου, Πάχης και Περάματος για τα έτη 2019 και το 2020.

Να σημειωθεί ότι μέχρι το έτος 2018 ο ΟΛΕ έχει πληρώσει κανονικά τα Δημοτικά Τέλη, περίπου τριάντα χιλιάδες (30.000) ευρώ ετησίως και οι σχέσεις μεταξύ Δήμου και ΟΛΕ με τις προηγούμενες διοικήσεις ήταν άψογες στο πλαίσιο εμπιστοσύνης και συνεργασίας.

Τι άλλαξε τώρα με την νέα Διοίκηση;

Είναι γνωστό “τοις πάσι”, ότι ο Δήμος Μεγαρέων εδώ και δεκαετίες μαζεύει τα σκουπίδια στα Λιμάνια της Πάχης, της Νέας Περάμου και του Περάματος, συντηρεί το πράσινο και φροντίζει για τον άπλετο φωτισμό στους συγκεκριμένους χώρους κι είναι απορίας άξιον γιατί η νέα Διοίκηση ( Γιώργος Κουμπέτσος, Δημοτικός Σύμβουλος Μεγάρων Πρόεδρος του ΟΛΕ) αρνείται να πληρώσει τις υποχρεώσεις της για το έτος 2019 και για το 2020  καταθέτοντας στο Μονομελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών προσφυγή κατά του Δήμου, στις 5 Αυγούστου.

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης, δήλωσε για το ζήτημα, που προέκυψε:

« Δεν μπορώ να εξηγήσω την κίνηση αυτή της νέας Διοίκησης του Οργανισμού Λιμένων Ελευσίνας. Ο ΟΛΕ χρωστάει και πρέπει να πληρώσει,αφού οι υπηρεσίες του Δήμου στα λιμάνια, που είναι στη δικαιοδοσία του ΟΛΕ, έχουν προσφερθεί.

 Αψυχολόγητη είναι η κίνηση της νέας Διοίκησης του Οργανισμού αφού και ο πλέον αδαής αντιλαμβάνεται ότι κάποιοι με νομικά τερτίπια προσπαθούν να αποφύγουν την πληρωμή των Δημοτικών Τελών στο Δήμο. Ο Δήμος είναι εκείνος, που φρόντιζε αδιαμφισβήτητα, για τα πάντα στα Λιμάνια της Πάχης, της Νέας Περάμου και του Περάματος ολόκληρες δεκαετίες τώρα  και προφανώς ο ΟΛΕ, που δεν προσφέρει  τίποτα και απλά εισπράττει από τους καταστηματάρχες και τους αλιείς, οφείλει να πληρώσει.  

Η προσφυγή, που κατετέθη από τον ΟΛΕ ένα και μόνο σκοπό έχει. Να μην μπουν στο Ταμείο του Δήμου χρήματα. Κωλυσιεργία και τίποτα άλλο. Ας το μάθουν οι συμπολίτες κι ας κρίνουν αναλόγως.

Η Διοίκηση του Δήμου θα κάνει όλες τις νόμιμες ενέργειες προκειμένου να προστατευθούν τα συμφέροντα του Δήμου και των πολιτών.»

Εκ του Γραφείου Επικοινωνίας

& Δημοσίων Σχέσεων Δήμου Μεγαρέων

 

Παρόμοια άρθρα

Back to top button