Απόλυτα ασφαλείς για κολύμβηση οι παραλίες της Νέας Περάμου

 

Η Δημοτική Κοινότητα Νέας Περάμου του Δήμου Μεγαρέων, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στο κοινωνικό σύνολο, προβαίνει σε συνεργασία με πιστοποιημένους φορείς σε δειγματοληψίες θαλασσινού νερού με σκοπό την διασφάλιση της υγείας των λουόμενων στις παραλίες της πόλης μας και την προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντός της.

Στα πλαίσια των ενεργειών αυτών, μετά την βύθιση του δεξαμενόπλοιου «ΑΛΦΑ Ι» και την διαρροή αργού πετρελαίου στην θάλασσα, η Δημοτική Κοινότητα συνεργάσθηκε στενά με το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.) προκειμένου μέσω δειγματοληψιών να εκτιμηθούν οι συνέπειες της διαρροής στο θαλάσσιο περιβάλλον της περιοχής μας. Τα αποτελέσματα των δειγματοληψιών αυτών έδειξαν ότι οι επιπτώσεις αυτές ήταν μικρές ως ανύπαρκτες.

 

Ανατέθηκε  στο διαπιστευμένο και συνεργαζόμενο με το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Κλιματικής Αλλαγής στον έλεγχο της ποιότητας των νερών κολύμβησης, χημικό εργαστήριο AGROLABνα λάβει δείγματα θαλασσινού νερού από τέσσερις παραλίες της Νέας Περάμου και να διεξάγει μικροβιολογικούς ελέγχους με σκοπό να πιστοποιηθεί η ποιότητα του.

 

Βάσει των αποτελεσμάτων των ελέγχων (οι οποίοι διεξήχθησαν με πιστοποιημένες μεθόδους) αυτών και σύμφωνα με την οδηγία 2006/7/ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με τη διαχείριση της ποιότητας των υδάτων κολύμβησης, οι παραλίες της Νέας Περάμου όχι μόνο είναι κατάλληλες και απόλυτα ασφαλείς για κολύμβηση αλλά κατατάσσονται και στην κατηγορία «a» ως εξαιρετικές.

 

Ως εκ τούτου, η Δημοτική Κοινότητα Νέας Περάμου καλεί και προτρέπει όλους να απολαύσουν το μπάνιο τους στις όμορφες και ασφαλείς παραλίες της πόλης μας καταδικάζοντας παράλληλα οποιαδήποτε προσπάθεια συκοφαντικής δυσφήμισής τους είτε από άτομα είτε από μη πιστοποιημένους φορείς (ΠΑΚΟΕ) που με ίδιο όφελος διέδιδαν φήμες περί ακατάλληλων για κολύμβηση ακτών πανικοβάλλοντας την τοπική κοινωνία.

 

Τα αποτελέσματα των δειγματοληψιών της AGROLAB είναι διαθέσιμα σε κάθε ενδιαφερόμενο στο γραφείο της Δημοτικής Κοινότητας Νέας Περάμου στο δημοτικό κατάστημα Νέας Περάμου, και στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.dkneasperamou.blogspot.com καθώς επίσης έχουν αναρτηθεί στις παραλίες κολύμβησης.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button