Από την Πέμπτη 2/2 έως και την Κυριακή 5/2 στην Κεντρική Πλατεία «Ο Άλλος Άνθρωπος»

Από την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου έως και την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου από τις 11:30 το πρωί έως τις 4:00 το απόγευμα, η Κοινωνική Κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος Μεγάρων» θα είναι στο σταθερό σημείο συνάντησης μας τους τελευταίους μήνες, την Κεντρική Πλατεία Μεγάρων.

 

Εκεί, θα συγκεντρωθούν τρόφιμα (ζυμαρικά, όσπρια, λάδι, είδη καθημερινής καθαριότητας, μπαχαρικά, σάλτσες, μπολάκια μιας χρήσης, γάντια μιας χρήσης) ρούχα και παπούτσια, παιδικά και για ενήλικες, κουβέρτες, σεντόνια, παιχνίδια και ό,τι άλλο πιστεύει ο κάθε ένας από εσάς θα είναι χρήσιμο σε κάποιον Άλλο Άνθρωπο.

 

Στην ανακοίνωση της η Θεανώ Λιόγρη, μέλος της κοινωνικής κουζίνας, αναφέρει:

«Πέρασε ένας μήνας από τότε που σας περιμέναμε στην πλατεία , ένας μήνας που τίποτα δεν άλλαξε (προς το καλό) η λέξη Αλληλεγγύη ακούστηκε πολλές φορές , τα μπράβο ήταν ατελείωτα και τα πικρόχολα σχόλια απλά δεν τα ακούγαμε!

 

Η παρέα μας σκέφτηκε πως λόγο εορτών θα ήταν καλύτερα να μην μαγειρέψουμε στην πλατεία αλλά να δώσουμε όλα τα τρόφιμα σε οικογένειες ,γεροντάκια και γενικά ανθρώπους που το φαγητό για εκείνους είναι καθημερινός αγώνας δρόμου… και αυτό κάναμε!

 

Με δική σας βοήθεια μαζέψαμε κάμποσα τρόφιμα (όχι αρκετά να καλύψουμε όλες τις ανάγκες αλλά εύχομαι να γίνατε όλοι Άλλοι Άνθρωποι και να τα μοιράσατε μόνοι σας) τρόφιμα μακράς διάρκειας και πολύ λίγο κρέας που δόθηκε σε οικογένειες που είχαν μικρά παιδιά , μαζέψαμε παιχνίδια που τα πήγε ο ‘’Άγιος Βασίλης’’ την βραδιά της Πρωτοχρονιάς, παπούτσια που έντυσαν ποδαράκια και ρούχα που ζέσταναν ανθρώπους.

 

Όπως σας είπα τα δώσαμε όλα… και τώρα δεν έχουμε ούτε να μαγειρέψουμε με το τσουκαλάκι μας στην πλατεία μα ούτε και να δώσουμε σε ανθρώπους που έχουν πραγματικά ανάγκη… τι μας μένει λοιπόν; Ακόμα μια φορά να ζητήσουμε την Αγάπη σας, την Αλληλεγγύη σας και τον σεβασμό σας για τον Άλλο Άνθρωπο!

 

Γνωρίζω πολύ καλά πως όλοι μας περνάμε δύσκολα μα πιστεύω πως ποτέ δεν θα φτωχύνουμε δίνοντας λίγο από το δικό μας πιάτο…

 

Ζητώ για ακόμα μια φορά την Αγάπη σας για τον συνάνθρωπο και το χέρι σας να κρατήσουμε την ψυχή μας ζωντανή…

 

Δεν θέλουμε χρήματα… θέλουμε φαγητό από το φαγητό σας… δεν θέλουμε χρήματα… θέλουμε ρούχα από τα ρούχα σας… δεν θέλουμε χρήματα… θέλουμε παπούτσια από τα παπούτσια σας… αυτό θέλουμε! Κομμάτι από την ψυχή σας!

 

Αν θέλετε εμείς θα είμαστε στην Κεντρική πλατεία Μεγάρων από την Πέμπτη 2/2/2017 έως την Κυριακή 5/5/2017 από τις 11.00 το πρωί έως τις 16.00 το απόγευμα!

 

Χρειαζόμαστε τρόφιμα: Γάλα kid και γάλα για ενήλικες, μακαρόνια, πέννες, μανέστρα, ρύζι, φασόλια, φακές, ρεβίθια, σάλτσα, αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι, λαδάκι, αυγά, πιάτα μιας χρήσης, πιρουνάκια, κουταλάκια, σαμπουάν, αφρόλουτρο  και ότι άλλο νομίζει ο κάθε ένας από εσάς ότι θα είναι χρήσιμο σε κάποιον Άλλο Άνθρωπο μα για ακόμα φορά θα σας πω όχι χρήματα …. Άλλωστε είναι ο λόγος που κάποιοι συνάνθρωποι μας είναι στο περιθώριο σήμερα!

 

Θα σας περιμένουμε όλους …. Γιατί χωρίς εσάς  η ιδέα του Άλλου Ανθρώπου δεν μπορεί να υπάρχει!

 

Ραντεβού στην πλατεία λοιπόν!

Ευχαριστώ πολύ!

Θεανώ Λιόγρη- Ένας άλλος Άνθρωπος Μεγάρων»

Παρόμοια άρθρα

Back to top button