Δήμος Μεγαρέων: Πληροφορίες για προσφορά προς τους πυρόπληκτους

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρηγόρης Σταμούλης, από την πρώτη στιγμή, που εκδηλώθηκε η φωτιά στην Κινέτα, έφθασε επιτόπου σχεδόν μαζί με τις δυνάμεις της πυροσβεστικής κι εκτιμώντας άμεσα και πολύ σωστά την κατάσταση, ως Πρόεδρος του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (ΣΤΟ), όταν είδε πως η φωτιά ξέφευγε από κάθε έλεγχο, έδωσε εντολή για την άμεση εκκένωση των οικισμών της Κινέτας, με τη συνδρομή των Αστυνομικών δυνάμεων και των δυνάμεων της Πυροσβεστικής, που συνετέλεσαν σημαντικά στην απομάκρυνση των κατοίκων με αποτέλεσμα να μην υπάρξουν ανθρώπινα θύματα ούτε να σημειωθούν τραυματισμοί.

Στη συνέχεια εξασφαλίστηκε από το Δήμο Μεγαρέων, στέγη, νερό, φαγητό και όσοι είχαν ανάγκη μεταφέρθηκαν και φιλοξενούνται στο Γηροκομείο Μεγάρων (30 άτομα) ενώ ανοικτές ήταν και οι αίθουσες του Κλειστού Γυμναστηρίου στο Εθνικό Στάδιο Μεγάρων, στο ΚΑΠΗ Μεγάρων, στο ΚΑΠΗ Κινέτας και στην Ομοσπονδία των Συλλόγων Κινέτας.

Από σήμερα Τρίτη 24 Ιουλίου 2018, κλιμάκια της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Μεγαρέων, ύστερα από αιτήσεις των ενδιαφερομένων, που υποβάλλονται στα Γραφεία της Ομοσπονδίας Συλλόγων Κινέτας, διενεργούν αυτοψίες και καταγραφή των ζημιών στις κατοικίες, που παραδόθηκαν στη μανία του αέρα και της φωτιάς.

Όσοι ενδιαφέρονται, θέλουν και μπορούν να προσφέρουν είδη πρώτης ανάγκης, για την ανακούφιση των πυροπλήκτων της Κινέτας, μπορούν να συνεννοούνται στο τηλ. 22960 65600 (Γραφεία Ομοσπονδίας Συλλόγων Κινέτας, όπου λειτουργεί και το Συντονιστικό Τοπικό Οργανο (ΣΤΟ) του Δήμου Μεγαρέων, αρμόδια η Αντιδήμαρχος κ. Ρήγα Ελένη) και στο τηλ. 22960 81841 (Γραφείο Δημάρχου).

Τα είδη που χρειάζονται είναι:

Φάρμακα
Ρούχα καινούργια (όχι χρησιμοποιημένα)
Κουβέρτες
Νερό
Γάλα
Φαγητό (έτοιμα γεύματα)
Είδη προσωπικής Υγιεινής (χαρτί υγείας – σαπούνια – σαμπουάν – χαρτοπετσέτες)
Πάνες για μικρά παιδιά
Πάνες για μεγάλους
Κονσέρβες
Σνάκ – Κρουασάν – σοκολάτες – μπισκότα
Φρυγανιές.

Οι προσφορές θα παραλαμβάνονται στο Γηροκομείο Μεγάρων – Παλαιά εθνική Οδός Αθηνών Κορίνθου (έναντι My Market – Μέγαρα ΤΚ: 19100. Τηλ: 6937 17 22 52 κ. Ρήγα Ελένη, Αντιδήμαρχος.)

Παρόμοια άρθρα

Back to top button