Απάντηση του «Ηρόδωρου» σε επιστολή του Βύζα

Σε απάντηση της επιστολής του Α.Γ.Σ. ΒΥΖΑ ΜΕΓΑΡΩΝ με αρ. πρωτ. 45/2016 που απεστάλλει στο Ν.Π.Δ.Δ. "ΗΡΟΔΩΡΟΣ" και στο πρόσφατο δελτίο τύπου που δόθηκε στα ΜΜΕ θα θέλαμε να τους απαντήσουμε ότι,

  • Σε καμία παράγραφο του Κανονισμού Λειτουργίας των Αθλητικών Εγκαταστάσεων τον οποίο έχετε υπογράψει ότι έχετε λάβει γνώση και συμφωνείτε δεν αναγράφετε ότι "τα Σαββατοκύριακα τα γήπεδα διατίθενται πρωτίστως για αγώνες" όπως αναφέρετε και για το λόγο αυτό θα σας προέτρεπα να αφιερώσετε λίγο χρόνο να τον ξαναδιαβάσετε!!!

Σύμφωνα με το πρόγραμμα χρήσης του βοηθητικού γηπέδου ποδοσφαίρου, το οποίο έχει κοινοποιηθεί από τον Σεπτέμβριο του 2015, οι ώρες που πραγματοποιούνται οι αγώνες (επίσημοι και φιλικοί) τα Σαββατοκύριακο είναι από τις 10:00 έως και 15:00 και συμφωνήθηκε στην συγκεκριμένη συνάντηση. Για του λόγου το αληθές σας επισυνάπτω και το πρόγραμμα του βοηθητικού γηπέδου ποδοσφαίρου. Πέραν τούτου, τα αθλητικά σωματεία κατόπιν συνεννόησης και μέσα σε πνεύμα συνεργασίας μπορούν να αλλάξουν τις ώρες μεταξύ τους σε περιπτώσεις που προκύπτουν διάφορες ανάγκες (εργομετρικά τεστ, ημερίδες, κλπ) όπως και έχει συμβεί χωρίς προβλήματα στο παρελθόν.

  • Αναφέρετε ότι ο αγώνας με το Α.Ο. Λουτρακίου "είχε προγραμματιστεί και ανακοινωθεί για τις 17:00". Θα σας παραπέμψω στον Κανονισμό Λειτουργίας των Αθλητικών Εγκαταστάσεων για άλλη μια φορά όπου αναφέρει ξεκάθαρα στα άρθρα

 

Άρθρο 9  (ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ)

  • Σε περίπτωση ορισμού αγώνων σε δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις οι γηπεδούχοι αθλητικοί σύλλογοι οφείλουν να υποβάλουν σχετικό αίτημα πριν την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου. Το αίτημα θα συνοδεύεται από το πρόγραμμα αγώνων. 

 

Άρθρο 13 (ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΩΝ)

  • Για να διεξαχθεί οποιοσδήποτε αγώνας, διεθνής, πανελλήνιος, τοπικού πρωταθλήματος επίσημος, φιλικός, σχολικός, απαιτείται άδεια αγώνα. Υπεύθυνος για την έκδοση είναι ο γηπεδούχος αθλητικός σύλλογος ή η οικεία αθλητική ομοσπονδία.
  • Η άδεια γνωστοποιείται στο Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αθλητισμού «Ηρόδωρος» του Δήμου Μεγαρέων τουλάχιστον επτά (7) ημέρες πριν από την διεξαγωγή κάθε αγώνα.
  • Απαγορεύεται η διεξαγωγή αγώνα χωρίς άδεια.

 

Το Ν.Π.Δ.Δ. «ΗΡΟΔΩΡΟΣ» δεν είχε λάβει καμία σχετική ενημέρωση από το σύλλογό σας για τον εν λόγω αγώνα.

  • Στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχα με παράγοντα της ομάδας σας είπα θα επικοινωνήσω με τους υπευθύνους του "Α.Σ. Ευκλείδη" για να δω τι έχει συμβεί και θα τον καλέσω πίσω. Ενημερώθηκα ότι είχατε τελικά συμφωνήσει να σας παραχωρηθεί το γήπεδο στις 17:45 (όπως και έγινε τελικά!) αλλά ουδέποτε ο εν λόγω παράγοντας απάντησε στην κλήση μου!
  • Το Ν.Π.Δ.Δ. «ΗΡΟΔΩΡΟΣ» είναι η εποπτεύουσα αρχή των αθλητικών εγκαταστάσεων, αρμόδια για τη διάθεση και χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων και για το λόγο αυτό συντάσσει το ετήσιο πρόγραμμα χρήσης στην αρχή της κάθε περιόδου το οποίο οφείλουν να τηρούν πιστά οι αθλητικοί σύλλογοι και δεν μπορεί να κάνει τον διαμεσολαβητή στις διαμάχες μεταξύ των αθλητικών σωματείων.
  • Τέλος,  θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον κ. Βασίλαινα για την άμεση ανταπόκρισή του για τη δωρεάν ετήσια συνδρομή στις Ακαδημίες του Βύζαντα σε μικρό αθλητή λόγω, οικονομικών δυσχερειών της οικογένειας του.

 

Η οποιαδήποτε προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων και σύγχυσης είναι ολοφάνερο ότι δεν εξυπηρετεί τα ιδεώδη του αθλητισμού. Να σας θυμίσω ότι ο αθλητισμός ενώνει, δε χωρίζει. Σημασία δεν έχουν τα χρώματα, τα σήματα, οι φανέλες αλλά το να προάγουμε τη σύσφιξη των ανθρώπινων σχέσεων μέσα από την εξάσκηση του σώματος και του πνεύματος.

""

Παρόμοια άρθρα

Back to top button