Απάντηση του Δήμου Μεγαρέων σε δελτίο τύπου του δημοτικού συμβούλου Κλεάνθη Βαρελά

Δ. Μεγαρέων: «Ο κ. Βαρελάς, μέσω δελτίου τύπου του συνδυασμού του, καταρρακώνει κάθε ίχνος της εναπομείνασας πολιτικής αξιοπρέπειάς του»

Δελτίο τύπου του Δήμου Μεγαρέων απεστάλη ως απάντηση της Διοίκησης του Δήμου σε δελτίο τύπου του δημοτικού συμβούλου, Κλεάνθη Βαρελά, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Το μεγάλο έργο της ενεργειακής αναβάθμισης και της αντικατάστασης του δικτύου οδοφωτισμού στον Δήμο μας ομολογουμένως βελτιώνει εντυπωσιακά το φωτισμό, προσφέρει ασφάλεια και εξορθολογίζει το δίκτυο, πατάσσοντας επιπλέον και τις ρευματοκλοπές. Ήταν προφανές βέβαια πως θα ήταν «ενοχλητικό» για μια μικρή, ευτυχώς, μερίδα της αντιπολίτευσης, που δεν αντέχει να βλέπει τις επιτυχίες της διοίκησης.

Ήταν σαφή τα δείγματα το προηγούμενο διάστημα μιας κακής και απαρχαιωμένης πολιτικής αντίληψης, βάσει της οποίας κάποιοι «αναρριχώνται» σε θέσεις ευθύνης (το λέμε εμείς), εξουσίας (το λένε εκείνοι), επενδύοντας στην καταστροφή, στη δυσφήμηση του πανέμορφου τόπου μας, στη μιζέρια και την απαξίωση. «Ο Θεός να μας φυλάξει» από εκείνους, ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων και προτιμήσεων.

Όσο επιζήμιο και να είναι αυτό για κάποιον τόπο, ο τρόπος που επιλέγει να πολιτεύεται κάποιος είναι καθαρά προσωπική του υπόθεση, δικαίωμα του και φυσικά κρίνεται από το λαό. Αυτό που δεν είναι δικαίωμα του και ούτε προσωπική του υπόθεση είναι να παραπλανεί τον κόσμο, να ψεύδεται ασύστολα, να παραποιεί γεγονότα και δηλώσεις, να συκοφαντεί και να υβρίζει.

Πώς αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί ένα Δελτίο Τύπου, που αντιμετωπίζει με κατάπτυστο και απαξιωτικό τρόπο τη διοίκηση, με ψεύδη και παραπληροφορώντας τους δημότες, όταν σε ένα Δημοτικό Συμβούλιο, τρεις μέρες πριν, είχε υπάρξει πλήρης ενημέρωση, για την υπόθεση, με πρωτοβουλία του Αντιδημάρχου κ. Πολυχρόνη;

Συγκεκριμένα, στο εν λόγω Δημοτικό Συμβούλιο ανακοινώθηκε από τον Αντιδήμαρχο και κατόπιν επεξηγήθηκε στα μέλη του Συμβουλίου πως θα υπάρξει επιπλέον οικονομικό όφελος για τον Δήμο από το έργο ενεργειακής αναβάθμισης και της αντικατάστασης του δικτύου οδοφωτισμού, καθώς ήδη έχει γίνει μία αρχική συνεννόηση με τον ανάδοχο του έργου να μην αξιοποιήσει ο τελευταίος τα μέρη του παλαιού δικτύου στην πορεία, όπως προβλέπει η εγκριθείσα από τα συλλογικά όργανα και υπογραφείσα σύμβαση (το έργο βρίσκεται περίπου στο 20% της υλοποίησής του), αλλά να πράξει αυτό ο Δήμος, αφού προηγηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες.

Αντί όμως ο κ. Βαρελάς να συγχαρεί για την εξέλιξη αυτή και να κάνει, αν κρίνει, κάποια εποικοδομητική πρόταση, είτε ακόμη και να εκφράσει την διαφωνία του, για κάτι που είναι επωφελές για το Δήμο, απομόνωσε λέξεις, παραποίησε την κατάσταση και ούτε λίγο ούτε πολύ κατηγόρησε τη Διοίκηση, που ήδη μείωσε τα έξοδα (μείωση της σύμβασης κατά 4 εκατ.) και θα αυξήσει τα έσοδα (εκμετάλλευση του παλαιού δικτύου από το Δήμο και όχι από τον ανάδοχο).

Δεν είναι η πρώτη φορά άλλωστε, που είναι αντίθετος ο κ. Βαρελάς σε κάτι θετικό, καθώς δεν πάει πολύ καιρός, που αρνήθηκε να ψηφίσει τη μείωση του οικονομικού αντικειμένου της σύμβασης κατά 40%, που πέτυχε η διοίκηση για το συγκεκριμένο έργο, ενώ σημειωτέον είχε ψηφίσει θετικά, ως προς την αρχική σύμβαση των 11 εκατ.€. Είναι τέτοιο το μένος του να μην πετύχει το μεγαλύτερο έργο των τελευταίων ετών, που εκτιμούμε πως θα κάνει οτιδήποτε, για να το σταματήσει, εις βάρος του Δήμου και των συμπολιτών μας.

Κυρίως, κάτι σαφές, αυτονόητο, αλλά και πολλάκις διευκρινισμένο στο συγκεκριμένο ΔΣ, ότι δηλαδή η αξιοποίηση του παλιού δικτύου ηλεκτροφωτισμού δεν έχει ακόμη επιφέρει έσοδα στον Δήμο, καθώς προχωρά η νόμιμη διαδικασία και το έργο είναι σε εξέλιξη, ο κ. Βαρελάς το αποσιώπησε εσκεμμένα, απομονώνοντας φράσεις, αποσπασματικά και με επικίνδυνη λογική, διερωτώμενος στο δελτίο τύπου «πόσα έσοδα έχει αυτή η διαδικασία και που είναι αυτά τα έσοδα». Παραπλάνησε έτσι τους αναγνώστες που δεν παρακολούθησαν το σύνολο της συνεδρίασης του ΔΣ, χρησιμοποιώντας αόριστο χρόνο, για κάτι ακόμη που δεν έχει λάβει χώρα, για να δημιουργήσει, εν γνώσει του, εντυπώσεις αρνητικές για τη διοίκηση.

Εκεί, που σταματάει η λογική ξεκινάει, στη συγκεκριμένη περίπτωση, το (εσκεμμένο) παράλογο. Σε αυτό ακριβώς το σημείο όμως έρχεται η δικαιοσύνη, αποκαθιστώντας την αλήθεια και βάζοντας στη θέση τους υβριστές και συκοφάντες. Ο τόπος μας και τα παιδιά μας δεν αξίζουν δυσώδεις συμπεριφορές και νοοτροπίες και αυτό είναι κάτι που θα το περιφρουρήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Εκ του Γραφείου Επικοινωνίας
& Δημοσίων Σχέσεων Δήμου Μεγαρέων

Παρόμοια άρθρα

Back to top button