Απαγόρευση κυκλοφορίας σε επικίνδυνους δρόμους και οδηγίες προστασίας εν μέσω κακοκαιρίας

Ευρεία σύσκεψη Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής

Έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής συγκάλεσε ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος, το πρωί της Πέμπτης 14 Οκτωβρίου, για το βέλτιστο συντονισμό όλων των συναρμόδιων φορέων και την καλύτερη αντιμετώπιση των συνεπειών της κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει και την Δυτική Αττική.

Στη συνέχεια του δελτίου τύπου από το γραφείο του Aντιπεριφερειάρχη αναφέρεται:

Με εισηγήσεις και προτάσεις των εκπροσώπων των Δήμων και των σωμάτων ασφαλείας της Δυτικής Αττικής, λαμβάνονται αποφάσεις για τις ώρες εξέλιξης των καιρικών φαινομένων:

Απαγόρευση κυκλοφορίας από την Πέμπτη 14/10/2021 έως και τις πρώτες μεσημβρινές ώρες της 16ης/10/2021 ημέρα Σάββατο στους παρακάτω δρόμους:

1. Από Δίστρατα έως Παραλία Αλεποχωρίου μέσω Αγίας Παρασκευής και μέσω Αγίου Ιωάννη Μακρινού.
2. Από Λούμπα Αλεποχωρίου έως Ντουράκο.
3. Από Αλεποχώρι έως Σχίνο.
4. Από διασταύρωση Αγίου Γεωργίου Μάνδρας έως Κρύο Πηγάδι Βιλίων (μέσω Παναγίτσας).
5. Από Αλεποχώρι έως Ψάθα.

Μηχανήματα της Περιφέρειας Αττικής βρίσκονται στα παρακάτω σημεία:

– 1 μπουλντόζα, 3 φορτωτές και 2 jcb στο Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας
– 1 τσάπα στο φανάρι της Μαγούλας στη Μάνδρα
– 1 τσάπα στο ρέμα Γιώργη στη Ν. Πέραμο
– 1 τσάπα στην περιοχή Πίκα στην Κινέτα
– 1 τσάπα στο ρέμα Σαρανταπόταμου στο ύψος της γέφυρας της Εθνικής
– 1 τσάπα στο ρέμα Αγ. Αικατερίνης στη Μάνδρα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Εν όψει της κακοκαιρίας, καλούμε όλους τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν πιστά τις παρακάτω βασικές οδηγίες. Αυτές είναι συγκεκριμένες:

1. Αποφεύγουμε κάθε περιττή μετακίνηση.

2. Μετακινούμαστε στα ψηλότερα σημεία του σπιτιού και αποφεύγουμε την παραμονή μας σε υπόγειους, ημιυπόγειους και ισόγειους χώρους, όταν βλέπουμε να υπάρχει ενδεχόμενο πλημμύρας.

3. Για κανέναν λόγο δεν διασχίζουμε χειμάρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει, είτε πεζή, είτε με όχημα

4. Αποφεύγουμε τη διέλευση γύρω και μέσα σε δάση και καμένες από τις πυρκαγιές εκτάσεις.

Σχετικά ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος ανέφερε: «Είμαστε σε επιφυλακή. Δυστυχώς οι προβλέψεις δείχνουν μεγάλο όγκο νερού στην περιοχή μας. Από πλευράς μας έχουμε προβεί σε ευρείας κλίμακας καθαρισμούς ρεμάτων και φρεατίων. Είμαστε σε συντονισμό με τα σώματα ασφαλείας και τους δήμους και συνιστώ στους συμπολίτες μου να αποφεύγουν επικίνδυνα για πλημμύρες σημεία».

Αντίστοιχο δελτίο τύπου με τις ίδιες πληροφορίες εξέδωσε και ο Δήμος Μεγαρέων με την επισήμανση «ότι οι πολίτες πρέπει να αποφεύγουν την διέλευση στους δρόμους οι οποίοι βρίσκονται εντός των καμένων εκτάσεων, όπως επίσης και σε δρόμους που γειτνιάζουν ή διασχίζουν ρέματα».

Τέλος, μήνυμα που προειδοποιεί για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα εστάλη μέσω του 112 στο πλαίσιο της κακοκαιρίας «Μπάλλος» που πλήττει τη χώρα. Το μήνυμα αναφέρει: «Προειδοποίηση για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή σας. Αποφύγετε άσκοπες μετακινήσεις, περιοχές που έχουν ή μπορεί να πλημμυρίσουν. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

φωτογραφία ενδεικτική

Παρόμοια άρθρα

Back to top button