«Αντάμωμα Μικρασιατών» στην πλατεία Αγίου Ιωάννη Θεολόγου στο Μελί Μεγάρων

Ένα μεγάλο προσφυγικό γλέντι πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου στην πλατεία Αγίου Ιωάννη Θεολόγου στο Μελί Μεγάρων από τον Προοδευτικό και Πολιτιστικό Σύλλογο «Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος».

Οι εκδηλώσεις μνήμης «Μικρασιάτικα 2019» που πραγματοποιήθηκαν από τις 24 μέχρι τις 28 Σεπτεμβρίου έκλεισαν με ένα μεγάλο παραδοσιακό γλέντι που είχε σκοπό να συνενώσει τους Μικρασιάτες όλης της Ελλάδας .

Το Αντάμωμα των Μικρασιατών, 100 χρόνια σχεδόν μετά τον ξεριζωμό τους από τις πόλεις και τα χωριά της Μικράς Ασίας, είχε πολύ μεγάλη επιτυχία και προσέλευση. Μικρασιάτες από πολλά μέρη της Ελλάδας όπως από τις Οινούσσες, την Πάρο, τη Νάξο, το Ψυχικό, το Χαλάνδρι, τον Βόλο, την Καισαριανή, τη Θήβα, τα Μελίσσια, την Πάτρα, το Κιάτο συγκεντρώθηκαν στην πλατεία του Αγίου Ιωάννη Θεολόγου σε ένα γλέντο με τον κορυφαίο βιολάτορα Νίκο Οικονομίδη και τη σπουδαία τραγουδίστρια Κυριακή Σπανού, που κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Οι φωτογραφίες και τα video παραχωρήθηκαν από τη Λίλιαν Μπέτση, μέλος του Προοδευτικού και Πολιτιστικού Συλλόγου «Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος».

Παρόμοια άρθρα

Back to top button