Ανοιχτή πρόσκληση σε καλλιτέχνες για να παρέμβουν δημιουργικά σε σημεία της πόλης

Μπορούν οι λευκοί τοίχοι να γίνουν υπαίθριοι πίνακες και ένα άχαρο και μουτζουρωμένο ΚΑΦΑΟ να μετατραπεί σε καμβά ζωγραφικής όταν η πόλη διψάει για περισσότερη ομορφιά και επαφή με την τέχνη; Είναι δυνατόν.

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης και η Πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Ηρόδωρος» Γιάννα Ρήγα απευθύνουν ανοιχτή πρόσκληση σε καλλιτέχνες να παρέμβουν δημιουργικά στους εξωτερικούς τοίχους των Δημοτικών παιδικών σταθμών (1ος και 2ος) στην εξωτερική περίφραξη του Σταδίου Μεγαρέων Ολυμπιονικών, καθώς και σε τριάντα ΚΑΦΑΟ (διανεμητές ρεύματος/τηλεφωνίας) που βρίσκονται σε κεντρικά σημεία των Μεγάρων και της Νέας Περάμου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν τις ιδέες τους έως και την Κυριακή 7 Μαίου 2017, στις 24:00 στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] στέλνοντας ένα αρχείο PDF που θα περιλαμβάνει:

  • σύντομο βιογραφικό (maximum 150 λέξεις),
  • περιγραφή της ιδέας (maximum 150 λέξεις) και
  • 1 έως 3 σκίτσα που θα ήθελα να ζωγραφίσουν

 

Πενταμελής καλλιτεχνική επιτροπή του Δήμου Μεγαρέων θα ανακοινώσει την απόφασή της την Παρασκευή 12 Μαίου 2017. Η τελική απόφαση μπορεί να περιλαμβάνει μία ή και περισσότερες από τις προτάσεις που θα κατατεθούν από κάθε καλλιτέχνη.

Οι καλλιτέχνες μπορούν να χρησιμοποιήσουν διάφορες τεχνικές όπως wheat pasting, stencil, ζωγραφική, κλπ, και υλικά κατάλληλα για εξωτερικό χώρο και ανθεκτικότητα σε διαφορετικές καιρικές συνθήκες.

Κάθε επιλεγμένος καλλιτέχνης, έχοντας στη διάθεσή του υλικά που θα καλυφθούν από το ΝΠΔΔ «ΗΡΟΔΩΡΟΣ» του Δήμου Μεγαρέων, θα έχει την ευκαιρία να αναπτύξει το έργο του στις προαναφερόμενες εγκαταστάσεις και στα  ΚΑΦΑΟ (ενδεικτικές διαστάσεις 125 εκ. ύψος, 70 εκ. πλάτος και 25 εκ. βάθος). Επιπλέον, θα τοποθετηθεί πινακίδα ύψους 30 εκ. και πλάτους 20 εκ. με στοιχεία του καλλιτέχνη, του έργου κλπ, και τα έργα θα προστατευθούν με διαφανές υλικό anti-graffiti.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button