Ανοιχτή επιστολή Ι. Μαρινάκη ενόψει του 2ου γύρου των εκλογών

Αγαπητοί συμπολίτες,

Με την ψήφο σας την πρώτη Κυριακή των εκλογών, δώσατε στο συνδυασμό Μέγαρα- Νέα Πέραμος Νέο Ξεκίνημα, το ξεκάθαρο προβάδισμα και σε εμάς τη βεβαιότητα ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για το μέλλον του τόπου μας.

Οι εκλογές αποτελούν γιορτή της Δημοκρατίας. Είναι η ημέρα που οι πολίτες αποφασίζουν για τους πιο άξιους και στέλνουν την εντολή για τον τρόπο με τον οποίο επιθυμούν να διοικείται η πόλη. Επιλέγουν τα ικανότερα στελέχη, αποφασίζουν για τα προγράμματα τους στόχους και την προοπτική που εγγυάται ο υποψήφιος Δήμαρχος και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι.

Η προεκλογική περίοδος, έχει νόημα γιατί προσφέρει τη δυνατότητα στους πολίτες να ενημερωθούν για όλα τα ζητήματα, να ακούσουν τις προτάσεις και να μπορέσουν να κατασταλάξουν και να προχωρήσουν σε επιλογές με βάση τη λογική.

Το δίλημμα που τίθεται την ερχόμενη Κυριακή είναι σαφές.

Κρίνονται τα πρόσωπα που θα κληθούν να διοικήσουν το δήμο την επόμενη πενταετία, η εμπειρία, οι προτάσεις και η εμπιστοσύνη που εμπνέουν. Κρίνεται το έργο, οι δράσεις και οι συμπεριφορές των υποψηφίων.

Κρίνονται οι ιδέες και το όραμα.

Κατά τη διάρκεια της προηγούμενης τριετίας κάναμε ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για να ανταπεξέλθουμε στις  πρωτοφανείς δυσκολίες. Διαχειριστήκαμε το πείραμα του Καλλικράτη και τις συνθήκες άτυπης χρεοκοπίας της χώρας.

Παρουσιάσαμε έργο και σημαντικά αποτελέσματα. Δώσαμε προτεραιότητα στον συμπολίτη μας, την ορθολογική οικονομική διαχείριση,  την βελτίωση του περιβάλλοντος, τον εκσυγχρονισμό των υποδομών του δήμου μας, την τουριστική ανάπτυξη, την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, τη στήριξη της πρωτογενούς παραγωγής και της τοπικής οικονομίας.

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, παρουσιάσαμε οργανωμένο σχέδιο και πρόγραμμα για την προοπτική και την ανάπτυξη του τόπου.

Είμαστε αισιόδοξοι, το αποτέλεσμα της ερχόμενης Κυριακής θα είναι απόλυτα θετικό για το συνδυασμό και το δήμο μας.

Δηλώνω βέβαιος και εκφράζω την ικανοποίησή μου, γιατί όλα τα μέλη του συνδυασμού κάναμε ένα τίμιο αγώνα. Δεν μπήκαμε σε προσωπικές αντιπαραθέσεις, δεν κάναμε μπλόφες, δεν προχωρήσαμε σε συνδιαλλαγές, δεν κάναμε έργα βιτρίνας για να υποτιμήσουμε τους πολίτες.

Δεν ρίξαμε πίσσα σε δρόμους, στους οποίους γνωρίζουμε ότι σε δύο μήνες θα χρειαστεί να ξανασκάψουμε για να συνεχίσουμε το τεράστιο έργο που συντελείται αυτή τη στιγμή στο Δήμο μας. Δεν ρίξαμε «πίσσα» σε πρόσωπα για να κερδίσουμε ψήφους. Δεν κάναμε συναλλαγές για να μπει στο ψηφοδέλτιό μας ακόμη ένα πρόσωπο. Δεν πλαστογραφήσαμε και κυρίως δεν επιμείναμε στο ψέμα, όπως συστηματικά έκανε ο αντίπαλός μας. Δεν επιχειρήσαμε να διχάσουμε τους πολίτες. Δεν επιχειρήσαμε να παραμορφώσουμε την πραγματικότητα και να την φέρουμε στα εκλογικά μας μέτρα. Δεν επιχειρήσαμε να πλήξουμε τα συμφέροντα του δήμου, όπως κάνει ο αντίπαλός μας με το ανύπαρκτο θέμα των Ρομά. Δεν κρύψαμε την κομματική μας ταυτότητα και κυρίως δεν αλλάζαμε κομματική ταυτότητα με την ταχύτητα που αλλάζει χρώμα ο χαμαιλέοντας.

Υπερασπιστήκαμε την ειλικρίνεια και εργαστήκαμε με πάθος για την αλήθεια.

Δείξαμε στους πολίτες το πρόσωπό μας, τους κοιτάξαμε στα μάτια και τους είπαμε ότι μπορούμε να συνεχίζουμε να δουλεύουμε με πάθος και ατελείωτη αγάπη για τον τόπο μας.

Σεβόμαστε απόλυτα τους πολίτες και δεν επιχειρήσαμε να τους κοροϊδέψουμε.

Ως επικεφαλής του συνδυασμού, νιώθω βαθιά υποχρεωμένος για την τιμή που μας κάνατε και μας δώσατε την ευκαιρία να αγωνιστούμε για το δήμο μας. Νιώθω απεριόριστη συγκίνηση για την αναγνώριση του έργου και την στήριξη που προσφέρετε στο συνδυασμό μας.

Αποτελεί ύψιστη τιμή για ένα δήμαρχο, την χειρότερη τριετία της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, να βλέπει τα ποσοστά του συνδυασμού να αυξάνονται και να ξεκινάει την εκλογική μάχη του δεύτερου γύρου με ένα σαφέστατο προβάδισμα.

Αποτελεί εξαιρετική τιμή η στήριξή σας, μας δίνει τη δύναμη να συνεχίζουμε και να αισθανόμαστε ιδιαίτερα αισιόδοξοι για το αποτέλεσμα της ερχόμενης Κυριακής.

Νιώθω υπερήφανος για το έργο που έχουμε παρουσιάσει, για την ποιότητα που δώσαμε στην προεκλογική μας εκστρατεία, για την στήριξή σας.

Επιθυμώ να σας διαβεβαιώσω ότι και την επόμενη πενταετία θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για το δήμο μας, με το ίδιο πάθος και την ίδια αμείωτη ένταση.

Την Κυριακή η νέα μεγάλη νίκη του συνδυασμού μας θα απαλλάξει τον τόπο από την αοριστία, την ασάφεια και τους πειραματισμούς.

Σας καλώ να στηρίξετε το συνδυασμό «Μέγαρα –Νέα Πέραμος Νέο Ξεκίνημα» και να μας δώσετε τη νέα ισχυρή εντολή για να συνεχίσουμε το έργο μας. Να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για την προοπτική και την ανάπτυξη του δήμου. Να συνεχίσουμε να παλεύουμε για το μέλλον του τόπου και το μέλλον των παιδιών μας.

Μετά Τιμής

Ιωάννης Μαρινάκης

Υποψήφιος Δήμαρχος Μεγάρων –  Νέας Περάμου

Παρόμοια άρθρα

Back to top button