Άγγελος Μακρυγιάννης: Έξυπνες πόλεις αλλά και έξυπνοι άνθρωποι…

Πολύς λόγος γίνεται τα τελευταία χρόνια για τις έξυπνες πόλεις και τα νέα κυρίως διαδικτυακά εργαλεία που μπορούν να κάνουν την ζωή μας ευκολότερη. Με όλο το σεβασμό προς τους αναγνώστες πιστεύω, ότι στις πόλεις μας απέχουμε πάρα πολύ από τον υπόλοιπο κόσμο. Βέβαια εδώ γεννάται το ερώτημα, οι διοικούντες στις πόλεις μας προς τα που κοιτούν για να συγκρίνουν τον δήμο μας, προς τα πάνω ή προς τα κάτω; Ποιοι είναι οι στόχοι που έχουν θέσει στην ψηφιακή εποχή και ποιες είναι οι καινοτομίες που έχουν αντίκτυπο στον Μεγαρίτη και Νέο Περαμιώτη πολίτη;

Οι άμεσοι στόχοι που πρέπει να θέσει ο Δήμος μας είναι οι εξής:

  • Άμεση ψηφιακή αναβάθμιση όλων των υπηρεσιών του δήμου μας με προτεραιότητα τις υπηρεσίες που έχουν σχέση με τους πολίτες. Αυτό προϋποθέτει και την δημιουργία νέων εφαρμογών για εύκολη πρόσβαση με Η/Υ και κινητό τηλέφωνο.
  • Επανίδρυση των κέντρων νεότητας στις δημοτικές βιβλιοθήκες Μεγάρων & Νέας Περάμου για την εξυπηρέτηση όσων δεν διαθέτουν καθόλου ή σύγχρονο Η/Υ. Στην ψηφιακή εποχή που ζούμε όλοι οι πολίτες πρέπει να έχουν πρόσβαση στη ψηφιακή εποχή για την εργασία, τις συναλλαγές, αλλά και για την ψυχαγωγία τους.
  • Συνεχή τμήματα εκμάθησης των νέων τεχνολογιών ειδικά σε άτομα με μαθησιακές δυσκολίες αλλά και άτομα τρίτης ηλικίας. Ο Δήμος σε συνεργασία με τους συλλόγους και τις ομοσπονδίες τις περιοχής θα μπορεί να επιμορφώνει και τους πολίτες των απομακρυσμένων περιοχών.
  • Συγκέντρωση νέου ψηφιακού αρχείου και δημιουργία διαδικτυακής πύλης τις μεγάλης ιστορίας των Μεγάρων, αλλά και των πολλών αποικιών στην αρχαιότητα. Συμπεριλαμβάνοντας διδακτορικές διατριβές που αφορούν την πόλη μας. Προβάλλοντας με αυτό το τρόπο σε εθνικό αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο την ιστορία και τον πολιτισμό της πόλη μας.

Έχοντας ως παράδειγμα τους καλύτερους και τους πιο καινοτόμους Δήμους θα ακολουθήσουμε το παράδειγμά τους για καλύψουμε το τεράστιο χάσμα που υπάρχει ανάμεσα μας.

Σας ευχαριστώ, ο επικεφαλής του συνδυασμού,
Άγγελος Παν. Μακρυγιάννης
Οικονομολόγος – Μ.Β.Α.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button