Αναβαθμίζεται η ηλεκτροδότηση της ΒΙ.ΠΕ. με πρωτοβουλίες της Δημοτικής Αρχής

Στα πλαίσια της συνεχούς δραστηριοποίησης της σημερινής Δημοτικής Αρχής, με σκοπό την τοπική ανάπτυξη και την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας για τα Μέγαρα και την Νέα Πέραμο, επιλύεται πλέον, μετά από πολλά χρόνια, το πρόβλημα ανεπαρκούς ηλεκτροδότησης της Βιομηχανικής Περιοχής (ΒΙ.ΠΕ.) Μεγάρων.

 

Πιο συγκεκριμένα, μετά από πρωτοβουλίες του Αντιδημάρχου Ανάπτυξης κ. Γιάννη Δήμα και του Άμισθου Ειδικού Συμβούλου Ανάπτυξης κ. Γιάννη Καραμολέγκου, καθώς και την διαρκή συνδρομή του εκπροσώπου των Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην ΒΙ.ΠΕ. κ. Δημήτρη Κασιμάτη, ξεκινά άμεσα το έργο αναβάθμισης της ηλεκτροδότησης ΒΙ.ΠΕ. από την ΔΕΗ.

 

Η αναβάθμιση της ηλεκτροδότησης της ΒΙ.ΠΕ. αποτελούσε πάγιο αίτημα πολλών ετών από τις ήδη λειτουργούσες εκεί επιχειρήσεις, προκειμένου να αντιμετωπισθούν οι συχνές διακοπές στην ηλεκτροδότηση και οι πτώσεις τάσης, που επέφεραν σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις στην λειτουργία και την ασφάλεια του εξοπλισμού τους.

 

Ήδη την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016, ο Αναπληρωτής Διευθυντής της ΔΕΗ περιοχής Ελευσίνας κ. Καρανάσος Γεώργιος, συνοδευόμενος από κλιμάκιο τεχνικών της ΔΕΗ, είχε συνάντηση εργασίας με τον Δήμαρχο Μεγαρέων κ. Γρηγόρη Σταμούλη, τον Αντιδήμαρχο κ. Δήμα  και τον κ. Δημήτρη Κασιμάτη, όπου οριστικοποιήθηκαν οι διαδικασίες για την άμεση έναρξη των εργασιών και την ταχεία ολοκλήρωση του έργου.

 

Σε δήλωσή του μετά την λήξη της συνάντησης, ο κ. Σταμούλης ανέφερε: «Η αναβάθμιση της ηλεκτροδότησης στην ΒΙ.ΠΕ. αποτελεί ένα σημαντικό έργο,  που όχι μόνο θα εξυπηρετήσει τις υφιστάμενες επιχειρήσεις, αλλά θα συμβάλλει στην προσέλκυση περισσοτέρων επιχειρήσεων και στην δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στην περιοχή μας. Εκφράζω τις θερμές μου ευχαριστίες προς τον κ. Γιώργο Καρανάσο και την ΔΕΗ γα την άψογη συνεργασία μας και παράλληλα συγχαίρω τους κκ. Γιάννη Δήμα και Γιάννη Καραμολέγκο,  για τις πρωτοβουλίες και την αποτελεσματικότητά τους. Πέραν του συγκεκριμένου έργου, άμεση πρόθεση της Δημοτικής Αρχής είναι η έναρξη των διαδικασιών για την παροχή φυσικού αερίου στην ΒΙ.ΠΕ., γεγονός που θα επιφέρει σημαντικότατα οφέλη όχι μόνο στις επιχειρήσεις, αλλά και στους δημότες.

 

Τις ευχαριστίες του για την αναβάθμιση της ηλεκτροδότησης εξέφρασε ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων της Βιομηχανικής Περιοχής Μεγάρων με την παρακάτω επιστολή:

«Εκ μέρους του Συνδέσμου Επιχειρήσεων της Βιομηχανική Περιοχής Μεγάρων, εκφράζουμε θερμές ευχαριστίες προς τον Δήμαρχο Μεγαρέων κ. Γρηγόρη Σταμούλη, τον Αντιδήμαρχο Ανάπτυξης κ. Γιάννη Δήμα, τον Άμισθο Ειδικό Σύμβουλο Ανάπτυξης κ. Γιάννη Καραμολέγκο και τον Αναπληρωτή Διευθυντή της ΔΕΗ περιοχής Ελευσίνας κ. Γιώργο Καρανάσο, διότι χάρη στις πρωτοβουλίες και στις ενέργειές τους επιλύεται, μετά από πολλά χρόνια, το σοβαρό πρόβλημα ανεπαρκούς ηλεκτροδότησης στην ΒΙ.ΠΕ. Μεγάρων.

 

Παράλληλα χαιρετίζουμε με ικανοποίηση την προσπάθεια της δημοτικής αρχής για την σύνδεση της ΒΙ.ΠΕ. και γενικότερα του Δήμου Μεγαρέων στο δίκτυο φυσικού αερίου, στην οποία θα συμμετέχουμε ενεργά και με όλες μας τις δυνάμεις.

 

Όπως βεβαίως θα είμαστε αρωγοί σε όλες τις προσπάθειες βελτίωσης των υποδομών στην περιοχή μας, που θα δώσουν νέα πνοή στην υγιή επιχειρηματικότητα και θα συμβάλλουν στην ελαχιστοποίηση της τοπικής ανεργίας και στην βελτίωση των συνθηκών εργασίας.»

Παρόμοια άρθρα

Back to top button