Αναψυχή και θαλάσσιος τουρισμός το όραμα για την παραλιακή ζώνη Μεγάρων

Την περίοδο αυτή που η χώρα μας μαστίζεται από μια πρωτόγνωρη οικονομική και κοινωνική κρίση, τα Μέγαρα και η Νέα Πέραμος βρίσκονται σε ένα εξαιρετικά κρίσιμο σταυροδρόμι. Ο τόπος μας θα μπορούσε να πάρει το δρόμο της ανάπτυξης προς την κατεύθυνση μιας περιοχής με παραλιακά θέρετρα και θαλάσσιο τουρισμό, ταυτόχρονα με τη βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής.

Θα μπορούσε όμως να εξελιχθεί και σε μια ακόμα βιομηχανική περιοχή σαν αυτές που βλέπουμε και γνωρίζουμε στη Δυτική Αττική, με επιχειρηματικές δραστηριότητες να εκτείνονται ακόμα και στα παράλιά της, με κατεστραμμένες ακτές και βεβαρημένο περιβάλλον για τους απλούς πολίτες.

Η προσπάθεια δημιουργίας αγκυροβολίου στην Πάχη, ταυτόχρονα με το σχέδιο ανάπτυξης επιχειρήσεων ιχθυοκαλλιεργειών στην παραλιακή Μεγαρίδα, βρίσκονται δυστυχώς στη δεύτερη κατεύθυνση δημιουργώντας μια τραγική προοπτική που θα ωφελήσει οικονομικά κάποιους λίγους, αλλά θα καταστρέψει την ποιότητα ζωής για τους πολλούς. Ταυτόχρονα μια τέτοια «δήθεν ανάπτυξη» θα εξαφανίσει τις όποιες άλλες προοπτικές για επιχειρηματικές δραστηριότητες που θα βασίζονται στον θαλάσσιο τουρισμό και τον οικοτουρισμό, προοπτικές που αφορούν στα όνειρα και στις προσδοκίες των πολλών της περιοχή μας.

Ο “Συντονιστικός Φορέας των Συλλόγων για την προστασία του Βουρκαρίου” ξεκίνησε πριν από μερικά χρόνια έναν συνεπή και μεθοδικό αγώνα για την προστασία και ανάδειξη του υγροβιότοπου των Μεγάρων. Ο αγώνας μας αυτός συνάντησε αρκετές δυσκολίες και έντονες αντιδράσεις από πολλά συμφέροντα και παράγοντες. Βρίσκεται όμως τώρα σε εξαιρετικά καλό σημείο καθώς αναμένεται η τελική υπογραφή του ειδικού Προεδρικού Διατάγματος για την προστασία του Βουρκαρίου. Σύλλογοι και ευαίσθητοι πολίτες συνεχίζουμε τον αγώνα μας για να δούμε επιτέλους το Βουρκάρι να προστατεύεται από την καταστροφή της άναρχης βιομηχανικής επέκτασης και της αυθαίρετης δόμησης. Ο Δήμος Μεγαρέων δυστυχώς αδρανεί και πάλι και δεν συμμετέχει σε αυτή την προσπάθεια χρησιμοποιώντας διάφορες προφάσεις…

Η αίσια κατάληξη του αγώνα μας για την προστασία του Βουρκαρίου θα είναι το πρώτο βήμα, η πρώτη κατάκτηση του περιβαλλοντικού κινήματος, για να δούμε ξανά την παραλιακή Μεγαρίδα όπως της πρέπει: “ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ!” Σε αυτό τον αγώνα θα συντονιστούμε με τους συλλόγους, τους φορείς και τους κατοίκους από τη Νέα Πέραμο μέχρι την Κινέττα. Γιατί η μοίρα μας είναι κοινή. Γιατί η παραλιακή Μεγαρίδα ανήκει σε όλους. Γιατί όλοι έχουμε δικαίωμα σε ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας.

ΝΑ ΕΚΔΟΘΕΙ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΒΟΥΡΚΑΡΙΟΥ

ΝΑ ΑΠΟΚΡΟΥΣΤΕΙ Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΑΓΚΥΡΟΒΟΛΙΟΥ ΣΕ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΤΩΝ ΠΕΝΤΕ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΜΙΛΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΧΗ

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΗ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ ΣΤΙΣ ΑΚΤΕΣ ΜΑΣ

ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ Η ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΜΕΓΑΡΙΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΡΑΚΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΚΙΝΕΤΤΑ ΩΣ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΟΣ ΧΩΡΟΣ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Από Δελτίο Τύπου του Φορέα για την Προστασία Βουρκαρίου

Παρόμοια άρθρα

Back to top button