Σύντομα η αγορά αναπηρικού αμαξιδίου από την συγκέντρωση καπακιών

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Απασχόλησης, Πολιτισμού & Τουρισμού του Δήμου Μεγαρέων, πραγματοποίησε κατά το σχολικό έτος 2016-2017 την συγκέντρωση καπακιών (530 kg) από πλαστικά μπουκάλια με την βοήθεια μαθητών, Διευθυντών, Συλλόγων Διδασκόντων, Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων και ευαισθητοποιημένων πολιτών.

Η αρμόδια Αντιδήμαρχος, κα Ελένη Ρήγα, δήλωσε:

«Ο στόχος αυτής της ενέργειας είναι διττός: από τη μία μισός τόνος πλαστικών καπακιών δεν κατέληξε ούτε στη χωματερή ούτε στη θάλασσα και από την άλλη με την στοχευμένη συγκέντρωση καπακιών θα επιτραπεί στην Υπηρεσία Κοινωνικής Προστασίας η αγορά ενός αναπηρικού αμαξιδίου, το οποίο θα είναι στη διάθεση όποιου πολίτη του Δήμου μας το χρειαστεί, όταν συγκεντρωθεί το απαραίτητο ποσό.

Εδώ θέλω να τονίσω τη σημασία της συλλογικότητας, διότι όλοι μαζί, γονείς, εκπαιδευτικοί, μαθητές και πολίτες συμβάλλουν στην επίτευξη αυτού του διττού στόχου.

Επίσης χωρίς την ουσιαστική βοήθεια της εθελοντικής ομάδας Σώμα Έρευνας & Διάσωσης, δεν θα είχαμε καταφέρει να μεταφέρουμε έναν τόσο μεγάλο όγκο στο εργοστάσιο ανακύκλωσης.

Η προσπάθεια αυτή θα συνεχίζεται καθ’ όλη την διάρκεια του έτους. Σημεία εναπόθεσης καπακιών θα εξακολουθήσουν να είναι τα σχολεία και ο χώρος του Ταμείου πληρωμής των λογαριασμών του νερού, στη ΔΕΥΑΜ.

Κοντεύει να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα και σύντομα μόλις συγκεντρωθεί ολόκληρο το ποσό που απαιτείται θα γίνει η αγορά του αμαξιδίου».

Παρόμοια άρθρα

Back to top button