Ανακοίνωση του υποψηφίου δημάρχου Μεγάρων Γιώργου Μπερδελή

Γιατί διεκδικούμε την ψήφο του λαού των Μεγάρων και της Νέας Περάμου

 

Φίλες και φίλοι συμπολίτες,

 

Η αγάπη για τον τόπο που γεννηθήκαμε, ή που επιλέξαμε να ζήσουμε και να δημιουργήσουμε, μας ενώνει όλους.

 

Σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, έχουμε ανάγκη από ανασύνθεση του τοπικού πολιτικού συστήματος, από αλλαγή ατζέντας στην πολιτική αντιπαράθεση.  Εμείς είμαστε εδώ να παρέμβουμε δυναμικά, εμπνεόμενοι από νέους ανθρώπους με ιδέες και θέσεις, τις οποίες επεξεργαζόμαστε καθημερινά με ρεαλισμό και όραμα, συλλογικά και δημοκρατικά.

Πιστεύουμε ότι η μόνη διέξοδος για ένα καλύτερο αύριο είναι η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ σε όλους τους τομείς των δημοτικών μας πραγμάτων, από όλους μαζί.

 

Σύντομα θα θέσουμε στην κρίση του λαού των Μεγάρων και της Νέας Περάμου ρεαλιστικές και υλοποιήσιμες προτάσεις.

Έχουμε ανάγκη από ένα Δήμο που παίρνει πρωτοβουλίες για την παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου μας με μέτρα για την καταπολέμηση της ανεργίας, την ανακούφιση και προστασία των ασθενέστερων.

Οφείλουμε να στηρίξουμε τα αγροτικά μας επαγγέλματα και να αναζητήσουμε τρόπους ανάδειξης των τοπικών μας προϊόντων.

 

Να αξιοποιήσουμε τις παραγωγικές μας δυνάμεις στους τομείς της Γεωργίας, της Πτηνοτροφίας, της Κτηνοτροφίας, προωθώντας σύγχρονες μορφές παραγωγής και εκμετάλλευσης των προϊόντων τους.

Χρειαζόμαστε μια τοπική αυτοδιοίκηση που αφουγκράζεται τα απλά και αυτονόητα που ζητούν οι επαγγελματίες, οι αγρότες, οι εργαζόμενοι, οι νέοι, οι συνταξιούχοι, για να βελτιωθεί η ζωή τους στην πράξη.

 

Πρέπει να συνεργαστούμε όλοι μαζί, Δήμος, φορείς, επαγγελματίες, πολίτες, στη βάση μιας ΝΕΑΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑΣ, σε ένα μακρόπνοο σχέδιο ανάπτυξης που θα προστατεύει και θα προβάλει την πολιτιστική μας κληρονομιά και τον φυσικό μας πλούτο, χωρίς να αντιμάχεται την καλαισθησία και την ποιότητα ζωής μας προς όφελος εφήμερου κέρδους και άναρχης ανάπτυξης.

 

Οφείλουμε να διεκδικήσουμε ανυποχώρητα κάθε υποχρέωση του κεντρικού κράτους στους πόρους που μας ανήκουν και στις υπηρεσίες που δικαιούμαστε, για να ζούμε στον τόπο μας ως ισάξιοι Έλληνες και όχι ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Δεν περιμένουμε, ούτε ελεημοσύνες, ούτε αυτόκλητους ‘Σωτήρες’.

 

Δημιουργούμε το μέλλον με τις δικές μας δυνάμεις, με τους δικούς μας αναξιοποίητους ανθρώπινους και φυσικούς πόρους.

Θα επιμείνουμε στην λογική του καθαρού προγραμματικού πολιτικού λόγου και της ανταλλαγής επιχειρημάτων, σεβόμενοι την διαφορετική άποψη και πάντοτε με γνώμονα την εξυπηρέτηση του συλλογικού συμφέροντος.

 

Πιστεύουμε σταθερά και αταλάντευτα στους δημοκρατικούς θεσμούς, στις συλλογικές διαδικασίες, στις ίσες ευκαιρίες, στην κοινωνική αλληλεγγύη, στον σεβασμό προς τον πολίτη ως πρόσωπο, στην ΑΛΛΑΓΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ ΚΑΙ ΥΦΟΥΣ στο δημόσιο βίο της πόλης.

 

Δεν θέλουμε «μία από τα ίδια», όπως λέμε όλοι μας πλέον.

Γιατί απλά, δεν συμβιβαζόμαστε με συντηρητικές και αδιέξοδες ρουσφετολογικές πολιτικές που προσβάλλουν την αξιοπρέπεια των πολιτών, με την άκρατη υποσχεσιολογία.

Είμαστε κάθετα αντίθετοι σε πρακτικές εντυπωσιασμού που στοχεύουν στην υφαρπαγή της ψήφου, με την διασπορά ψευδών και συκοφαντικών ειδήσεων και φημών, αλλά και με εκείνες τις συμπεριφορές δημοσίων προσώπων ως αποτέλεσμα έπαρσης, εγωκεντρισμού και αλαζονείας, με την μετριότητα, την απραξία και την στείρα διαχείριση.

 

Σας θέλουμε συνοδοιπόρους στο όραμα, στην προσπάθεια να υπερβούμε τις ανούσιες διαχωριστικές γραμμές, την ανώφελη και α-πολίτικη αντιπαλότητα, την επιχείρηση αποπροσανατολισμού από τα πραγματικά προβλήματα του Δήμου μας.

 

Σας θέλουμε συμμέτοχους στη διαμόρφωση της ΝΕΑΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑΣ που μας εμπνέει, για να κερδίσουμε τα πρωτοπόρα και ριζοσπαστικά τμήματα της κοινωνίας. Για να επιτύχουμε την κοινωνική και ηλικιακή ανασύνθεση του τοπικού πολιτικού συστήματος. Να κερδίσουμε τη νέα γενιά για το μέλλον.

 

Η ανασυγκρότηση αυτή προϋποθέτει συμμετοχή, έμπνευση και συνειδητοποίηση ότι σε όλους τους χώρους της κοινωνίας υπάρχουν ζωντανά κύτταρα που πρέπει να τονωθούν και όχι να αποστεγνωθούν στο όνομα κάποιων συσχετισμών και προσωπικών επιδιώξεων.

Αναζητούμε λοιπόν την ενεργό συμμετοχή της νεολαίας μας.

 

Καλούμε τους νέους ανθρώπους να καταθέσουν ιδέες και απόψεις, να βγουν στο προσκήνιο και να διεκδικήσουν μαζί μας τον ρόλο τους στη διαμόρφωση του σήμερα και του αύριο.

 

Οι καιροί δεν περιμένουν, οφείλουμε να αλλάξουμε την ατζέντα της πολιτικής αντιπαράθεσης που συχνά μέχρι σήμερα διεξάγεται χωρίς κανόνες πολιτικού πολιτισμού, κυρίως με κριτήρια τα κομματικά και τα προσωπικά συμφέροντα.

Γι αυτό θέτουμε στην ημερήσια διάταξη τα πραγματικά και τα ουσιώδη που αφορούν στην τοπική οικονομία, στην απασχόληση, στην κοινωνική πολιτική, στην παιδεία, στον πολιτισμό, στην οικολογία.

Γι αυτά θα αντιπαρατεθούμε με κανόνες και αρχές, για να αναδείξουμε το παλιό και το νέο, ώστε να διαμορφώσουμε μια στρατηγική εξόδου από τα σημερινά αδιέξοδα στην τοπική μας κοινωνία.

 

Είμαστε κομμάτι του απλού κόσμου που ελπίζει ακόμα, του προβληματισμένου κόσμου που αγωνιά για το μέλλον του, την εργασία του, την τύχη των παιδιών του. Του κουρασμένου και αγανακτισμένου κόσμου από τις παλαιοκομματικές αντιλήψεις και τον ξύλινο πολιτικό λόγο.

 

Του επαναστατημένου κόσμου που ανυπομονεί για το νέο που έρχεται. Είμαστε λαός υπερήφανος και μαχητικός και θα τα καταφέρουμε.

 

ΤΑ ΜΕΓΑΡΑ ΚΑΙ Η ΝΕΑ ΠΕΡΑΜΟΣ είναι το σπίτι μας και αξίζουν ένα καλύτερο μέλλον με πυξίδα την ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ και την ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ.

 

Γιώργος Μπερδελής

Υποψήφιος Δήμαρχος Μεγάρων και Νέας Περάμου     

 

Παρόμοια άρθρα

Back to top button