Αναγκαστική προσθαλάσσωση αεροσκάφους στην παραλία της Βαρέας

Ένα μικρό μονοκινητήριο αεροσκάφος, τύπου Aerospatiale DB-20, έπεσε στην θαλάσσια περιοχή της Βαρέας σε απόσταση είκοσι μέτρων από την παραλία, μπροστά στο Νισαία, σήμερα Παρασκευή 17/6 λίγο μετά τις 13:30.

Το ιδιωτικό αεροσκάφος ερχόταν από την Κόρινθο και δεν εκτελούσε κάποια εκπαιδευτική πτήση των σχολών που έχουν έδρα στα Μέγαρα. Κατά την πρόσκρουση ο κινητήρας του αεροσκάφους δεν ήταν σε λειτουργία, πιθανότατα λόγω μηχανικής βλάβης που είχε προηγηθεί.

Οι δύο επιβαίνοντες του αεροσκάφους, που είχαν προλάβει να ενημερώσουν πριν την προσθαλάσσωση πως υπάρχει κάποιο πρόβλημα, κατάφεραν να σπάσουν το τζάμι και να κολυμπήσουν ως την ακτή και είναι καλά στην υγεία τους.

aeroskafos_rinoulk_june2016 ptosi_aeroskafous_jun2016_1 ptosi_aeroskafous_jun2016_2 ptosi_aeroskafous_jun2016_3 ptosi_aeroskafous_jun2016_4 ptosi_aeroskafous_june2016_5

Για το συμβάν ο δήμαρχος Μεγαρέων δήλωσε: «Ήρθαμε ήδη σε συνεννόηση με κατάλληλη εταιρία, η οποία θα προβεί άμεσα σε απορρύπανση της θάλασσας της Βαρέας, από πιθανή ρύπανση του αεροσκάφους, το οποίο έκανε αναγκαστική προσθαλάσσωση, προκειμένου να προστατευθούν η παραλία μας και οι πολίτες, που κολυμπούν στην περιοχή. Σκάφος της εταιρίας, πριν από λίγο, έκανε αυτοψία στο χώρο του ατυχήματος. Το θέμα παρακολουθείται».

Παρόμοια άρθρα

Back to top button