Άμεση ανταπόκριση από τον Μ.Χρυσοχοϊδη στο αίτημα σχετικά με την τιμή του Προαστιακού

Άμεσα αντέδρασε ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρυσοχοϊδης στα αιτήματα του Δήμου Μεγαρέων σχετικά με την τιμή του εισιτηρίου του Προαστιακού και άλλα θέματα που αφορούν τους επιβάτες του σιδηροδρόμου και ιδιαίτερα τους κατοίκους της Κινέττας.

 

Στις 3 Δεκεμβρίου επισκέφτηκαν το αρμόδιο Υπουργείο Μεταφορών στην Αθήνα ως εκπρόσωποι του Δημάρχου κ. Γρηγόρη Σταμούλη, ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για θέματα της Κινέττας κ. Μελέτης Λέλης και ο κ. Ηλίας Μουσταϊρας Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Μεγάρων, συνοδευόμενοι από τους κυρίους Σπύρο Στραβοπόδη και Ευάγγελο Δρόλια μέλη της Ομάδος Εργαζομένων – Επιβατών (Ο.Ε.Ε) με σκοπό την μείωση της τιμής του εισιτηρίου Αθήνα –  Κινέττα και την εξομοίωσή της με αυτήν που ισχύει για Αθήνα – Μέγαρα.

 

Δεν είδαν τον ίδιο τον κ. Χρυσοχοϊδη, αλλά στενούς συνεργάτες του, ωστόσο ο Υπουργός ενημερώθηκε λεπτομερειακά , ενδιαφέρθηκε ειλικρινά και έστειλε στις 11 Δεκεμβρίου το υπ’ αριθμ.3233 έγγραφο προς τον κ Αθανάσιο Ζηλιασκόπουλο. Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. που υπογράφεται από τον κ. Ηλία Παπαευθυμίου, Ειδικό Σύμβουλο, Αναπληρωτή Διευθυντή του Τομέα Μεταφορών και Δικτύων και καταλήγει ως εξής: « Παρακαλούμε όπως εξετάσετε τα αιτήματα του Δήμου Μεγαρέων και της ομάδας Εργαζομένων – Επιβατών Κινέττας είτε στο πλαίσιο του φορέα σας είτε σε συνεργασία με τον ΟΑΣΔΑ και απαντήσετε απευθείας στους ενδιαφερομένους κοινοποιώντας την σχετική απάντηση στο Γραφείο του Υπουργού προς ενημέρωσή του. Εκτιμούμε ότι την εξέταση των ζητημάτων θα βοηθούσε μία συνάντηση με τους ενδιαφερόμενους με πρωτοβουλία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και την συμμετοχή εμπλεκομένων από συναρμόδιους φορείς.

 

Σε κάθε περίπτωση ο Δήμος παρακολουθεί το θέμα από κοντά και αναμένονται θετικά αποτελέσματα, που θα ικανοποιούν το πάγιο αίτημα των κατοίκων της Κινέττας για εξομοίωση της τιμής του εισιτηρίου του Προαστιακού για τη διαδρομή  Αθήνα – Κινέττα με αυτήν της τιμής Αθήνα – Μέγαρα.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button