Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. συνελήφθησαν για δωροληψία σε επιχειρηματία στα Μέγαρα

Δύο αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας που υπηρετούν σε τμήμα Αλλοδαπών της Αττικής συνελήφθησαν από στελέχη της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων κατηγορούμενοι για δωροληψία και παράβαση καθήκοντος.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της εφημερίδας «Καθημερινή» τα δύο στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. κατηγορούνται ότι συμμετείχαν στον εκβιασμό ενός επιχειρηματία, ιδιοκτήτη εταιρείας ανακύκλωσης στα Μέγαρα.

Οι συλληφθέντες αστυνομικοί φέρονται να ζήτησαν από τον επιχειρηματία 10.000 ευρώ προκειμένου με τη μεσολάβησή τους να μειωθεί πρόστιμο που του είχε επιβληθεί επειδή -όπως τον κατηγόρησαν- απασχολούσε στην επιχείρησή του αλλοδαπούς χωρίς χαρτιά.

Ο επιχειρηματίας αφού κατήγγειλε τον εκβιασμό στις Εσωτερικές Υποθέσεις έδωσε 3.000 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα στον έναν από τους αστυνομικούς.

Η δοσοληψία έγινε υπό την επιτήρηση των «Αδιάφθορων» που προχώρησαν στη σύλληψη του αξιωματικού, ο οποίος τυγχάνει διοικητής του τμήματος Αλλοδαπών.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για δωροληψία υπαλλήλου και παράβαση καθήκοντος, ενώ σε βάρος του δεύτερου η δικογραφία αφορά στα αδικήματα της άμεσης συνέργειας σε δωροληψία υπαλλήλου και της υπόθαλψης.

Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική αρχή, ενώ με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος τους η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button