Αιτήματα Ενεργών Πολιτών Ν. Περάμου σχετικά με την επερχόμενη δομή μεταναστών

Δεύτερη συγκέντρωση πραγματοποίησε η ομάδα Ενεργών Πολιτών στη Νέα Πέραμο, όπου και συζητήθηκαν εκ νέου οι κινήσεις τους σχετικά με την επερχόμενη δομή μεταναστών στην Νέα Πέραμο και γενικότερα στον Δήμο Μεγαρέων. Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στο ανοιχτό θεατράκι Νέας Περάμου.

Η φωτογραφία είναι από την 1η συγκέντρωση.

Διαβάστε τα αιτήματα των Ενεργών Πολιτών:

Θέμα: «Αιτήματα Ενεργών Πολιτών Νέας Περάμου σχετικά με την επερχόμενη δομή μεταναστών στην Νέα Πέραμο και γενικότερα στον Δήμο Μεγαρέων»

Αγαπητέ Δήμαρχε,

Αξιότιμε Πρόεδρε της Επιτροπής Αγώνα, Αξιότιμα Μέλη.

Στις 13/06/2020 και ώρα 19:00, έλαβε χώρα μια συγκέντρωση των Ενεργών Πολιτών Νέας Περάμου σε υπαίθριο δημόσιο χώρο της περιοχής, σχετικά με το θέμα της εγκατάστασης δομής μεταναστών στην 75ΜΕ, καθώς και σε άλλη μέρη της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Μεγαρέων.

Στην συγκέντρωση που έγινε, συζητήθηκε εκτενώς η τελευταία απόφαση που πήρε η Επιτροπή Αγώνα στο τρίτο θέμα, το οποίο αναφέρει τις επόμενες κινήσεις της Επιτροπής και ο προγραμματισμός αυτών.

Με ιδιαίτερη χαρά εκλάβαμε το γεγονός πως κάποια από τα αιτήματα της πρώτης μας συνάντησης προστέθηκαν στην λίστα με τις κινήσεις που πρόκειται να κάνετε ή έχετε ήδη κάνει, όπως η επικοινωνία με όλους τους Δημάρχους της Δυτικής Αττικής, η ενημέρωση των πολιτών έστω και διαδικτυακά για τις αποφάσεις που παίρνει η επιτροπή.

Όμως υπάρχουν κάποιες κινήσεις, στις οποίες δεν μπορούμε να μην σταθούμε και να σημειώσουμε πως, οι Ενεργοί Πολίτες Νέας Περάμου ζητούν από τον Δήμαρχο και την Επιτροπή Αγώνα να ληφθούν πολύ σοβαρά υπόψιν και είναι οι εξής:

  1. Οργάνωση ενός δημοψηφίσματος για τους λόγους που έχουν ήδη αναφερθεί στο προηγούμενο υπόμνημα.
  2. Επικοινωνία με τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης και τον Διευθυντή των ΕΛΠΕ, καθώς και αποστολή προς αυτούς το ψήφισμα και το δημοψήφισμα των πολιτών πως δεν επιθυμούμε δομή μεταναστών στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μεγαρέων.
  3. Επικοινωνία με την Οικονομική Επιτροπή της Εκκλησίας της Ελλάδος, για τους λόγους που έχουν ήδη αναφερθεί στο προηγούμενο υπόμνημα.
  4. Νομική κάλυψη ενάντια στην δομή στην 75ΜΕ, μιας και ο Υπουργός παραβιάζει τον Νόμο 4485/2017 (προφανώς και δεν μας καλύπτει η απόφασή σας να υπενθυμίσετε στον Δήμαρχο την χρήση της νομικής οδού).
  5. Νομική κάλυψη του Δήμου όσον αφορά το ποσοστό ευπαθών ομάδων σε όλον τον Δήμο.

Οι Ενεργοί Πολίτες επιθυμούν με το ψήφισμα, να ανακοινώσετε και ένα σχέδιο δράσης ενάντια σε οποιαδήποτε δομή έχει σκοπό η Κυβέρνηση να δημιουργήσει στον Δήμο Μεγαρέων.

Οι Ενεργοί Πολίτες της Νέας Περάμου αναδεικνύουν τα προβλήματα της περιοχής και προτείνουν λύσεις, μέσω της σελίδας της στο FB, αλλά διοργανώνει και συγκεντρώσεις για ενημέρωση σε θέματα που απασχολούν την κοινωνία. Τα μέλη της ομάδας αριθμούνται σήμερα στα 2,525. Η ομάδα αυτή είναι η ΦΩΝΗ του πολίτη και ο αγώνας των διαχειριστών για μια έντιμη, έγκυρη, ξεκάθαρη, αμερόληπτη και  ανεξάρτητη στάση αποτελεί γεγονός αναμφισβήτητο.

Εν’ αναμονή των απαντήσεών σας.

Με εκτίμηση,

Ενεργοί Πολίτες Νέας Περάμου

Παρόμοια άρθρα

Back to top button