Αγώνες Παρατήρησης Πουλιών Άνοιξη 2022 – Υγρότοπος Βουρκάρι Μεγάρων

Παρατηρητές πουλιών από όλη την Ελλάδα θα υποδεχτούν την Άνοιξη με ένα συναρπαστικό διήμερο Αγώνων Παρατήρησης Πουλιών, όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία.

Ομάδες παρατηρητών θα επισκεφθούν και τον υγρότοπο στο Βουρκάρι Μεγάρων, καθώς όπως ανέφερε και η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία σε επικοινωνία που είχαμε, παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον τόσο σε θέματα βιοποικιλότητας, όσο και της πλεονεκτικής γεωγραφικής θέσης του.

Όπως αναμένεται, οι ομάδες των διαγωνιζόμενων, από την Κέρκυρα έως τη Ρόδο και από τον Έβρο έως την Κρήτη, θα διατρέξουν λόφους, βουνά, πάρκα, αρχαιολογικούς χώρους, καλλιεργήσιμες εκτάσεις, ακτές και υγρότοπους, παρατηρώντας και καταγράφοντας «τον κόσμο των πουλιών». Νικήτριες ομάδες θα ανακηρυχθούν αυτές που θα καταγράψουν τα περισσότερα είδη, ενώ θα βραβευτούν και οι ομάδες που θα παρατηρήσουν τα σπανιότερα είδη πουλιών!

Οι αγώνες ξεκινάνε με τον 15o Αττικό Αγώνα Παρατήρησης Πουλιών (8-10/4) και συνεχίζουν με τον 18ο Αγώνα Παρατήρησης Πουλιών Βόρειας Ελλάδας (10/4). Όσοι δεν καταφέρουν να συμμετάσχουν στους τοπικούς αγώνες, μπορούν να πάρουν μέρος, εκτός συναγωνισμού, στον 4ο Πανελλαδικό Αγώνα Παρατήρησης Πουλιών.

Οι φετινοί Αγώνες εντάσσονται στις εκδηλώσεις εορτασμού των 40 Χρόνων της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας και είναι αφιερωμένοι στο παγκοσμίως απειλούμενο με εξαφάνιση Τρυγόνι και τη διεθνή εκστρατεία #YearOfTheDove για την προστασία των μεταναστευτικών διαδρόμων της Μεσογείου.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, στόχος είναι μέσα από τους αγώνες παρατήρησης να στείλουμε πανελλαδικά το μήνυμα του κοινού αγώνα για την προστασία των άγριων πουλιών, για ελεύθερα μεταναστευτικά περάσματα ενάντια στο παράνομο ανοιξιάτικο κυνήγι, την παγίδευση πουλιών και τη λαθροθηρία και βέβαια… να απολαύσουμε την ανοιξιάτικη φύση και την εαρινή μετανάστευση.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button