Αφιέρωμα για τη ζωή και το έργο του Ζωγράφου, Γλύπτη και Χαράκτη Θωμά Μώλου στη Ν. Σμύρνη

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Σμύρνης και ο Σύλλογος Ιμβρίων διοργάνωσαν εκδήλωση – αφιέρωμα στη ζωή και στο έργο του αείμνηστου συμπολίτη Ζωγράφου, Γλύπτη και Χαράκτη Θωμά Μώλου, την Τρίτη 12 Μαϊου το βράδυ, στον Εκθεσιακό χώρο του Δημοτικού Πολυχώρου Πολιτισμού  “Γαλαξίας”, στην πλατεία Νέας Σμύρνης και στην αίθουσα του Συλλόγου Ιμβρίων όπου εκτίθενται για μία εβδομάδα τα «Λαογραφικά των Μεγάρων».

 

Πρόκειται για μία συλλογή 62 πινάκων (ακουαρέλες) με θέματα από τα ήθη και τα έθιμα και την κοινωνική ζωή των Μεγάρων και ένα γλυπτό,  που ο αείμνηστος Θωμάς Μώλος τα έχει δωρήσει στο Δήμο Μεγαρέων από το έτος 2000 για να τοποθετηθούν στη Δημοτική Πινακοθήκη.

 

Για τη ζωή και το έργο του Καλλιτέχνη μίλησε η Κα Αθηνά Σχινά, Κριτικός και Ιστορικός Τέχνης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, η Κα Εύα Μελά, Ζωγράφος, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος και ο κ. Ιωακείμ Μπουτάρας, Εκπαιδευτικός και Συγγραφέας.

 

Επίσης μίλησαν οι συμπολίτες Κα Πόλυ Κολλιαλή, Συμβολαιογράφος και ο κ. Γιάννης Γκίκας, Δικηγόρος.

 

Παρόντες ύστερα από ιδιαίτερη πρόσκληση του γιού του Καλλιτέχνη κ. Σπύρου Μώλου, ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρηγόρης Σταμούλης  συνοδευόμενος από τη σύζυγό του και η Αντιδήμαρχος αρμόδια για Πολιτιστικά του Δήμου Μεγαρέων  Κα Βανέσσα Μαυροειδή.

 

Χαιρετίζοντας την σπουδαία αυτή εκδήλωση ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρηγόρης Σταμούλης, αφού αναφέρθηκε στην προσωπικότητα και στην αξία του έργου του Θωμά Μώλου,  δεσμεύτηκε ότι σύντομα ο Δήμος Μεγαρέων θα διαμορφώσει κατάλληλο χώρο και τα έργα αυτά του Δωρητή θα έλθουν στα Μέγαρα, όπως ακριβώς ήθελε και ο αείμνηστος Καλλιτέχνης.

 

Ηταν μία πολύ ζεστή εκδήλωση σε κλίμα έντονης συγκινησιακής φόρτισης με σημείο αναφοράς την πόλη των Μεγάρων που ήταν και η πηγή έμπνευσης για τον Καλλιτέχνη Θωμά Μώλο.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button