Αφαίρεση 5 βαθμών στον Βύζα λόγω πλαστοπροσωπίας

Απόφαση σοκ για τον Βύζα, με την ΕΠΟ να τιμωρεί την ομάδα με αφαίρεση 5 βαθμών από το τρέχον πρωτάθλημα, λόγω της υπόθεσης πλαστοπροσωπίας πριν ένα έτος και όταν η ομάδα αγωνιζόταν στο πρωτάθλημα της Β Εθνικής (Football League).

 

Φαίνεται πως η ΕΠΟ ενέδωσε στις πιέσεις των ομάδων που διεκδικούν την παραμονή στην Γ Εθνική (Αχαϊκή, Παναρκαδικός, Αστέρας Μαγούλας και Ζακυνθιακός) και κατακύρωσε την περσινή τιμωρία που είχε επιβληθεί στον Βύζα, παρόλο που τώρα δεν αγωνίζεται στις επαγγελματικές κατηγορίες.

 

Το σκεπτικό της ΕΠΟ είναι ότι: «Οι ποινές που επιβάλλονται ακολουθούν και το ιδρυτικό σωματείο μετά την εκκαθάριση της ΠΑΕ» και γι'αυτό οι αμαρτίες του προήγουμενου ιδιοκτήτη Σωτ. Μαυρονάσσιου, εξακολουθούν να παιδεύουν την ομάδα της πόλης μας.

 

Θυμίζουμε την υπόθεση πλαστοπροσωπίας και τις ποινές που επιβλήθηκαν:

 

Βαριά τιμωρία για τον Βύζα Μεγάρων και την πλαστοπροσωπία που έκανε η ομάδα στο παιχνίδι με τα Χανιά, μετά την απόφαση του αθλητικού δικαστή.

Συγκεκριμένα, η ομάδα των Μεγάρων, θα αρχίσει το νέο πρωτάθλημα με -5 βαθμούς, ενώ τιμώρησε με 12μηνο αποκλεισμό τον πρόεδρο Εικοσιδέκα, τον εκπρόσωπο Δουμένη και με έξι αγωνιστικές τον αρχηγό, Γιώργο Ταμπάκη που είχε υπογράψει το φύλλο αγώνα!

 

Αναλυτικά η απόφαση:

ΠΡΟΣ ΠΑΕ ΒΥΖΑΣ ΜΕΓΑΡΩΝ

Ν. ΕΙΚΟΣΙΔΕΚΑ (Πρόεδρο)

Κ. ΔΟΥΜΕΝΗ (Εκπρ/πο)

Γ. ΤΑΜΠΑΚΗ (Ποδ/στή)

 

Δέχεται ότι οι εγκαλούμενοι τέλεσαν την αποδιδόμενη σε αυτούς πειθαρχική παράβαση.

 

 

Επιβάλλει στην ΠΑΕ ΒΥΖΑΣ ΜΕΓΑΡΩΝ τις πειθαρχικές ποινές α. του χρηματικού προστίμου των δύο χιλιάδων (2.000) ευρώ και β. της αφαίρεσης πέντε (5) βαθμών από το Πρωτάθλημα 2014-2015.

 

 

Επιβάλλει στον Ν. ΕΙΚΟΣΙΔΕΚΑ τις πειθαρχικές ποινές α. του χρηματικού προστίμου των χιλίων (1.000) ευρώ και β. της απαγόρευσης οποιασδήποτε δραστηριότητας που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο για δώδεκα (12) μήνες.

 

 

Επιβάλλει στον Γ. ΔΟΥΜΕΝΗ τις πειθαρχικές ποινές α. του χρηματικού προστίμου των χιλίων (1.000) ευρώ και β. της απαγόρευσης οποιασδήποτε δραστηριότητας που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο για δώδεκα (12) μήνες.

 

 

Επιβάλλει στον Γ. ΤΑΜΠΑΚΗ τις πειθαρχικές ποινές α. του χρηματικού προστίμου των πεντακοσίων (500) ευρώ και β. του αποκλεισμού των έξι (6) αγώνων της επόμενης αγωνιστικής περιόδου 2014-2015.(πλαστογραφία στον αγώνας της 9-3-2014 με ΠΑΕ Α.Ο. ΧΑΝΙΑ) Ο παίκτης αθωώθηκε τελικά μετά από έφεση.».

 

Παρόμοια άρθρα

Back to top button