ΑΔΗΚ: Πρώτα η ασφαλής διέλευση από την πόλη μας και μετά η ανάπλαση της εισόδου

Ανακοίνωση του γραφείου επικοινωνίας της Αγωνιστικής Δημοτικής Κίνησης Μεγάρων – Ν.Περάμου.
Ακολουθεί δελτίο τύπου:

Ας φροντίσουμε πρώτα για την ασφαλή διέλευση από την πόλη μας και μετά φροντίζουμε για την ανάπλαση της εισόδου της!

Ανακοίνωση του γραφείου επικοινωνίας της Αγωνιστικής Δημοτικής Κίνησης Μεγάρων – Ν.Περάμου

Ωραίες οι μακέτες της… ανάπλασης της εισόδου της πόλης του Δήμου Μεγαρέων που ανάρτησε ο Δήμαρχος, δε λέω. Ειδικά, το φόντο με… τα γλαρόνια να πετούν μόνιμα πάνω απ’ αυτήν είναι άκρως…. επιτυχημένο, αρκεί…να πείσουμε τα γλαρόνια να πετούν συνεχώς πάνω από την είσοδο. Γιατί, δεν φαίνεται να αλλάζει τίποτα άλλο από τη σημερινή μορφή της εισόδου!
Καλές οι αναπλάσεις,έστω και σε μακέτες,όμως υπάρχουν άλλα,σοβαρότερα θέματα που έχουν να κάνουν με την περιοχή της εισόδου των Μεγάρων: Πρώτο και κυριότερο η ασφαλής διέλευση. Χρόνια φωνάζουμε πως η περιοχή πρέπει να σηματοδοτηθεί ή να δημιουργηθεί κόμβος υποχρεωτικής κυκλικής κίνησης για να μειωθούν τα τροχαία. Μόλις χθες μετρήσαμε ακόμα ένα τροχαίο στην περιοχή, ευτυχώς χωρίς σοβαρούς τραυματισμούς. Έπειτα, το οδόστρωμα βρίθει από λακκούβες και ανισομέρειες, γεγονός που κάνει την οδήγηση επικίνδυνη. Τέλος, λίγο πιο κάτω υπάρχει η εγκαταλειμμένη σιδηροδρομική γραμμή όπου ο αμέριμνος και μη γνωρίζον το δρόμο οδηγός… μπορεί ξαφνικά να βρεθεί στις στήλες της εισόδου του νεκροταφείου!
Αυτά πρέπει πρώτα να διορθωθούν, θέματα που άπτονται της ασφάλειας και της ζωής κατοίκων και επισκεπτών. Μετά μπορούμε και τις μακέτες να κάνουμε πραγματικότητα και… να φέρουμε γλαρόνια να πετούν πάνω από την είσοδο της πόλης!
Υ.Γ. Μην πει κανείς πως υπάρχει θέμα επικάλυψης αρμοδιοτήτων, δηλαδή ο ένας δρόμος άρα και η συντήρηση του ανήκουν στο υπουργείο Υποδομών και ο άλλος στην Περιφέρεια. Εδώ έρχεται η βούληση και η αποφασιστικότητα του “Πρώτου Άρχοντα” της πόλης να επιβάλει την ανάπλαση της εισόδου!
Ο δρόμος στο σπίτι του Δραγασάκη και εντάχθηκε στο πρόγραμμα εκτελεστέων και στρώθηκε. Ας ενταχθεί και η ανάπλαση της εισόδου!

Για την “Αγωνιστική Δημοτική Κίνηση” Μεγάρων – Ν.Περάμου
Βασίλης Πολυχρόνης
Επικεφαλής

Παρόμοια άρθρα

Back to top button