Α ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής: Να αποσυρθούν τώρα όλες οι μηνύσεις κατά μαθητών

Ανακοίνωση εξέδωσε το Δ.Σ. της Α ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής με την οποία καταγγέλει την ανυποχώρητη στάση του Διευθυντή του ΕΠΑΛ Μεγάρων σε σχέση με τις υποβληθείσες μηνύσεις κατά μαθητών του ΕΠΑΛ οι οποίοι συμμετείχαν στην κατάληψη του σχολείου τους.

Πλην των άλλων αναφέρουν χαρακτηριστικά πως συνεχίζεται για 2η συνεχόμενη εβδομάδα η ομηρία των 9 μαθητών του ΕΠΑΛ Μεγάρων και των οικογενειών τους εξαιτίας των μηνύσεων τις οποίες κατέθεσε εναντίον τους ο Διευθυντής του σχολείου τους.

Στη συνέχεια:

«Καταγγέλλουμε για άλλη μία φορά τον κ. Θεοδοσίου Ι. , Διευθυντή του ΕΠΑΛ Μεγάρων, διότι ενώ ρητά το ΔΣ της Α ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής του ζήτησε να αποσύρει τις μηνύσεις, δεν το έπραξε. Με τη στάση του αυτή επιδιώκει να παρατείνει την εκκρεμότητα της δικαστικής συνέχειας της υπόθεσης, καθώς πλέον ο φάκελος της δικογραφίας είναι στα χέρια του Εισαγγελέα, ο οποίος και θα αποφασίσει αν θα ασκηθεί δίωξη σε βάρος των μηνυθέντων.

Έστω και την τελευταία στιγμή, ζητάμε από τον Διευθυντή του ΕΠΑΛ Μεγάρων να αποσύρει τις μηνύσεις, ώστε να εξομαλυνθεί το κλίμα μέσα στη σχολική κοινότητα. Η παράταση αυτής της κατάστασης δημιουργεί αναστάτωση τόσο στην οικογενειακή ζωή των μαθητών, όσο και ευρύτερα στο σχολείο. Οι καθηγητές του σχολείου από τη συμπεριφορά των μαθητών τους διαισθάνονται ότι μπορεί να θεωρούνται συμμέτοχοι στις διώξεις που έχουν ασκηθεί και αυτό διαταράσσει το παιδαγωγικό κλίμα του σχολείου.

Από την πλευρά μας δηλώνουμε ότι θα αγωνιστούμε ενάντια στην ποινικοποίηση των αγώνων των μαθητών, από όπου κι αν προέρχονται».

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΗΝΥΣΕΙΣ!

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Α’ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Η Γραμματέας του Δ.Σ.
Ιωαννίδης Τάσος Βασιλείου Γιούλη

Παρόμοια άρθρα

Back to top button