Το μήνυμα της επιτροπής αγώνα Κινέτας για την Πρωτομαγιά

Η επιτροπής αγώνα Κινέτας μέσω ανακοίνωσης που καλούσε στη σημερινή πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση σωματείων και φορέων των Μεγάρων, που πραγματοποιήθηκε στη πλατεία του εργατικού κέντρου Μεγάρων στις 10 το πρωί, έστειλε το μήνυμά της για την πρωτομαγιά και “πήρε θέση απέναντι σε όλα αυτά που μας βασανίζουν καθημερινά”:

Η 1η Μάη, μέρα απεργίας της παγκόσμιας εργατικής τάξης, μας βρίσκει εν μέσω του ιμπεριαλιστικού πολέμου που διεξάγεται στην Ουκρανία και την εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτόν. Η κυβέρνηση της ΝΔ, καθώς και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, αφού φρόντισαν για τη μετατροπή της χώρας σε μια απέραντη Αμερικανονατοϊκή βάση, εμπλέκουν την Ελλάδα ακόμη πιο βαθιά, με τη συστηματική εκφόρτωση στρατιωτικών οχημάτων και τη μεταφορά πολεμικού εξοπλισμού στην Ουκρανία.

Την ίδια στιγμή που ο λαός βιώνει την ακρίβεια, την ενεργειακή φτώχεια, τους παγωμένους μισθούς, την ανασφάλεια, ξοδεύονται πάνω από 5 δισ. τον χρόνο για στρατιωτικούς εξοπλισμούς που σκοπό έχουν να ενισχύσουν την πολεμική μηχανή του ΝΑΤΟ. Δίνονται απλόχερα 11δις € από τον αναπτυξιακό νόμο στις μεγάλες επιχειρήσεις, αντιμετωπίζοντας τις ανάγκες του λαού ως κόστος.

Κι εμείς που ζούμε στη Κινέτα έχουμε νιώσει βαθιά στο πετσί μας αυτές τις αντιλαϊκές πολιτικές επιλογές. Σε αυτό το τόπο που κάηκε και πλημμύρησε δε δόθηκαν απλόχερα εκατομμύρια ευρώ για τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα, για τη βελτίωση του παραλιακού μετώπου, για τη δημιουργία σχολείου, για να έχουμε νερό στα σπίτια μας, δρόμους, πεζοδρόμια, πλατείες, χώρους άθλησης, παιδικές χαρές.

Όμως κανείς να μην απογοητευτεί, να μην παραιτηθεί από τα αυτονόητα. Δε θα πληρώσουμε με φτώχεια, εξαθλίωση, ανεργία, με διακοπές ρεύματος και δυσβάστακτους λογαριασμούς τους πολεμικούς εξοπλισμούς.

Δε μπορούμε να αποδεχτούμε να έρχεται σε εμάς ο λογαριασμός των ανατιμήσεων στο πετρέλαιο, το φυσικό αέριο, τη βενζίνη, το ηλεκτρικό ρεύμα, στο ψωμί, στο Super Market για να μη θιχτεί η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Δε δεχόμαστε να μας λένε ότι δεν υπάρχουν χρήματα για μισθούς που να φτάνουν να καλύψουν τις βασικές και οξυμένες ανάγκες. Δε δεχόμαστε να συμβιβαζόμαστε με όλο και λιγότερα στο όνομα των «αντοχών της οικονομίας». Οι δικές μας αντοχές έχουν εξαντληθεί!

Διεκδικούμε:

  • Καμιά εμπλοκή-καμιά συμμετοχή της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο ανεξάρτητα από τα προσχήματα και τον τρόπο συμμετοχής της, με πολεμικό υλικό, διάθεση βάσεων, με στρατιωτικά μέσα, με εκστρατευτικό σώμα!
  • Να μη δοθεί ελληνικό έδαφος για τις επιχειρήσεις στην Ουκρανία, να μη φύγει ούτε ένα πολεμικό όχημα, να μη γίνει ούτε ένας ανεφοδιασμός.
  • Να μην κοπεί́ σε κανένα λαϊκό́ σπίτι ή μικρομάγαζο η παροχή́ ενέργειας λόγω αδυναμίας πληρωμής. Κανένα εργατικό́ και λαϊκό́ σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό́, τηλέφωνο.
  • Κατάργηση του Ειδικού́ Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό́ αέριο και ηλεκτρική́ ενέργεια.
  • Κατάργηση της Ρήτρας Αναπροσαρμογής και του χαρατσιού́ επιδότησης των ΑΠΕ (ΕΤΜΕΑΡ).
  • Γενναιά μείωση και πλαφόν στην τιμή́ του ηλεκτρικού́ ρεύματος και του φυσικού́ αερίου.
  • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και γενναία μείωση των δημοτικών τελών για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΙΝΕΤΑΣ

*φωτογραφία από αρχείο

Παρόμοια άρθρα

Back to top button